Τα χειρότερα έρχονται, λένε οι ειδικοί την ώρα που τα νοσοκομεία δίνουν μάχη κάτω από το βάρος των πολλών εισαγωγών σε καθημερινή βάση με περιστατικά Covid

Αμείωτη η πίεση στο ΕΣΥ, την ώρα που οι προβλέψεις είναι εφιαλτικές και κάνουν λόγο για 70 νεκρούς και 750 διασωληνωμένους.

Τα χειρότερα έρχονται, λένε οι ειδικοί την ώρα που τα νοσοκομεία δίνουν μάχη κάτω από το βάρος των πολλών εισαγωγών σε καθημερινή βάση με περιστατικά Covid. Τις επόμενες ημέρες οι συμπολίτες μας που θα είναι στις ΜΕΘ θα φτάσουν τους 750 και ως 70 άνθρωποι κάθε μέρα, θα πεθαίνουν, λένε οι γιατροί.

Τα νοσοκομεία ξεκινούν τις εφημερίες τους με τα κρεβάτια γεμάτα, και οι ασθενείς πλέον που χρειάζονται διασωλήνωση μπορεί να βρεθούν να δίνουν την μάχη σε ένα απλό κρεβάτι περιμένοντας πότε κάποιος συνάνθρωπος τους σε ΜΕΘ θα είναι καλύτερα ή θα επέλθει το μοιραίο για να ελευθερωθεί έστω μία κλίνη.

Δύσκολες οι εφημερίες στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής

Στην Αττική, oι νοσηλευόμενοι με κοροναϊό έχουν ξεπεράσει τις 2.500, ενώ 390 από αυτούς είναι διασωληνωμένοι. Τη δραματική εικόνα επιβεβαιώνουν γιατροί από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής που πλέον έχουν γεμίσει.

Σε κάθε περίπτωση η υπόσχεση που δίνουν είναι πως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα κάνει το καλύτερο, δίνοντας μάχη κάτω από πολεμικές συνθήκες από την άλλη η βοήθεια που μπορούν να δώσουν οι πολίτες είναι να τηρούν τα μέτρα προστασίας για να μειωθεί η διασπορά.

Οι ειδικοί συμφωνούν με τους γιατρούς. Αντιλαμβάνονται πως κάποια μέτρα αποσυμπίεσης είναι απαραίτητά από την άλλη όμως τονίζουν πως τα ανοίγματα της αγοράς έχουν κινδύνους επειδή ο μεταλλαγμένος κοροναϊός είναι πιο επιθετικός.

Με αυτά τα δεδομένα το άνοιγμα της αγοράς μοιάζει να είναι αδύνατο να γίνει στις 29 Μαρτίου και μετατίθεται για αργότερα. Πιο μετά θα γίνει και το άνοιγμα των σχολείων και πάντα σύμφωνα με τις συστάσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Φόβος για νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα

Ραγδαία είναι η εξάπλωση των μεταλλαγμένων κρουσμάτων σε όλη τη χώρα, με τους ειδικούς να ανησυχούν για νέο ρεκόρ κρουσμάτων.

Όπως σημειώνουν, ενδεχομένως τα κρούσματα να ξεπεράσουν για πρώτη φορά και τις 3.500.

Την ίδια ώρα, οι νοσηλευόμενοι με κοροναϊό ξεπερνούν τις 5.000, οι 2.500 εκ των οποίων στην Αττική, με τα νοσοκομεία να είναι «στο κόκκινο».

Έτσι η πίεση στα νοσοκομεία είναι μεγάλη, με αποτέλεσμα να βρίσκονται 125 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, με τους 50 εξ αυτών να είναι ασθενείς Covid.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr