Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : «Τρόμος» από το νέο ρεκόρ διασωληνωμένων - Πιέζονται τα νοσοκομεία

Κοροναϊός : «Τρόμος» από το νέο ρεκόρ διασωληνωμένων – Πιέζονται τα νοσοκομεία

Στα ύψη εκτινάχθηκε ο δείκτης θετικότητας του κοροναϊού, αγγίζοντας το 12,1% το τελευταίο 24ωρο, με την Αττική να παραμένει σταθερά στο στόχαστρο της πανδημίας

«Πεδίο μάχης» θυμίζουν πλέον τα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς το τρίτο κύμα της πανδημίας καλπάζει.

Το σύστημα υγείας πιέζεται καθώς σημειώνεται αριθμός – ρεκόρ διασωληνωμένων στις ΜΕΘ-Covid της χώρας, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών, ενώ το πρόγραμμα εμβολιασμού συνεχίζεται κανονικά.

Το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, διαπιστώθηκαν 1.707 κρούσματα κοροναϊού, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ανέρχεται σε 681. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 68 έτη, ενώ το 80.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 394 (ημερήσια μεταβολή -23.05%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 472
ασθενείς.

Διαβάστε επίσης : Νοσοκομείο «Νίκαιας» : Εικόνες σοκ με διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ

Την αδιάκοπη ροή των ασθενών στα νοσοκομεία παρακολουθούν στενά υπουργείο Υγείας και ειδικοί, εκτιμώντας ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου δεν θα υπάρξει αποκλιμάκωση.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα, οι διασωληνωμένοι μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Απριλίου ενδέχεται να αγγίξουν τους 1.000, με το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει στην Αττική – αριθμός που προκαλεί πανικό, καθώς το σχέδιο έκτακτης ανάγκης βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή και το ΕΣΥ πρέπει να στηριχθεί για να μην καταρρεύσει.

Στο «κόκκινο»η Αττική, ακολουθεί η Θεσσαλονίκη

Η Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας – το μαρτυρούν τα ημερήσια κρούσματα των τελευταίων εβδομάδων καθώς τα μισά της χώρας καταγράφονται στο λεκανοπέδιο, ενώ ακολουθεί σταθερά η Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, στο Λεκανοπέδιο καταγράφηκαν 801 κρούσματα, ενώ η συμπρωτεύουσα προσθέτει 130 νέες μολύνσεις.

Στην τρίτη θέση της λίστας με τα περισσότερα κρούσματα βρίσκεται η Αχαΐα με 116 μολύνσεις, ενώ η Λάρισα καταγράφει 74 νέες επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του φονικού ιού.

Την ίδια στιγμή, στα ύψη εκτινάχθηκε ο δείκτης θετικότητας του κοροναϊού, αγγίζοντας το 12,1% το τελευταίο 24ωρο, με την Αττική να παραμένει σταθερά στο στόχαστρο της πανδημίας.

Μέσα σε μία μέρα, εντοπίστηκαν 1.707 κρούσματα μετά από μόλις 14.074 τεστ, εκ των οποίων τα 6.915 ήταν μοριακά και τα 7.159 rapid. Υπενθυμίζεται ότι όριο συναγερμού θεωρείται το 4% για τον δείκτη θετικότητας.

Προχωρά η επίταξη των ιδιωτών γιατρών

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η διαδικασία της επίταξης των ιδιωτών γιατρών για να συνδράμουν στη μάχη κατά του κοροναϊού. Τα φύλλα επίταξης προσωπικών υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών εκδίδονται από το Υπουργείο Υγείας και διεκπεραιώνονται από την Αστυνομία, ενώ ήδη από χθες παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ, διαβιβάστηκαν στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα και ξεκίνησε η παράδοσή τους.

Πρόκειται συγκεκριμένα για 206 ιδιώτες ιατρούς (παθολόγους, πνευμονολόγους και γενικούς γιατρούς) στην Αττική και ειδικότερα 78 στον τομέα Αθηνών, 36 στον Πειραιά, 30 στη νοτιοανατολική Αττική, 36 στη βορειοανατολική Αττική και 26 στη Δυτική Αττική.

Υπενθυμίζεται πως οι γιατροί καλούνται να λάβουν το φύλλο επίταξης από αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος της περιοχής που έχουν δηλώσει ως μόνιμη κατοικία. Επί του φύλλου επίταξης που τους επιδίδεται, αναγράφεται το όνομα, η ημέρα και η ώρα του νοσηλευτικού ιδρύματος στο οποίο θα πρέπει να μεταβούν υποχρεωτικά, εκτός ειδικού κωλύματος (υγείας), το οποίο είναι απαραίτητο να πιστοποιηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024