Κίνα : Επέβαλε κυρώσεις κατά δέκα Ευρωπαίων – Αντίποινα για τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά Κινέζων
Κυρώσεις κατά δέκα Ευρωπαίων επέβαλε το Πεκίνο σε αντίποινα για τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά Κινέζων αξιωματούχων
Η Κίνα ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων κατά δέκα Ευρωπαίων, ανάμεσά τους βουλευτές και πανεπιστημιακοί, καθώς και κατά τεσσάρων οργανισμών, σε αντίποινα για τις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά του Πεκίνου για την παραβίαση των δικαιωμάτων της μειονότητας των Ουιγούρων.
«Η απόφαση αυτή, που δεν στηρίζεται σε τίποτε άλλο εκτός από ψέματα και παραπληροφόρηση, αγνοεί και παραμορφώνει τα γεγονότα», ανακοίνωσε το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «κατάφωρη παραβίαση» των εσωτερικών υποθέσεων της Κίνας.
Μεταξύ των δέκα προσώπων, ο Γάλλος ευρωβουλευτής Ραφαέλ Γκλυξμάν, ο Γερμανός ευρωβουλευτής Ράινχαρντ Μπυτικόφερ, πρόεδρος της αντιπροσωπείας για τις σχέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την Κίνα, καθώς και ο Γερμανός ερευνητής Άντριαν Ζεντς, οι εκθέσεις του οποίου για την τύχη των Ουιγούρων στην επαρχία Σιντζιάνγκ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Πεκίνου.
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ουιγούροι και άλλες μουσουλμανικές μειονότητες της επαρχίας Σιντζιάνγκ της Κίνας κρατούνται ή κρατήθηκαν σε στρατόπεδα στην περιοχή, όπου οι αρχές του Πεκίνου επέβαλαν αναγκαστική στείρωση σε γυναίκες και καταναγκαστική εργασία, σύμφωνα με τα στοιχεία σειράς εκθέσεων και ερευνών, καθώς και πολυάριθμες μαρτυρίες.
Σύμφωνα με το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών, τα πρόσωπα αυτά και οι οικογένειές τους δεν μπορούν να εισέλθουν στο έδαφος της ηπειρωτικής Κίνας, του Χονγκ Κονγκ και του Μακάου, ενώ οι επιχειρήσεις και οι θεσμοί που συνδέονται μαζί τους δεν μπορούν να επιχειρούν στην Κίνα.
Η Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η υποεπιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου περιλαμβάνονται στους τέσσερις οργανισμούς που έγιναν στόχος των κινεζικών αντιποίνων.
- Ο Ολυμπιακός θέλει να καθαρίσει τη σειρά στο Μονακό και να κλείσει θέση στο Final Four
- H Άρσεναλ είναι ξανά το φαβορί για τον τίτλο: Το πρόγραμμα των «κανονιέρηδων» και της Σίτι μέχρι το φινάλε της Premier League
- Ο Κένεθ Μπράνα θέλει να επιστρέψει στον κόσμο του Thor
- Θεσσαλονίκη: Παρανάλωμα του πυρός μοτοσικλέτα – Ζημιές σε δύο αυτοκίνητα
- ΑΕΚ: Το πρόγραμμά της ενόψει του Final 4 του Basketball Champions League
- «Εαρινή Φρυνίχου Unplugged»: Μουσικό φεστιβάλ στο Θέατρο Τέχνης
- Όταν μια κυβέρνηση έχει εξαντλήσει κάθε νομιμοποίηση, το μόνο που απομένει είναι αντιθεσμικά παιχνίδια
- Γαλλία: Το μεγαλύτερο γυμνιστικό θέρετρο του κόσμου «πνίγηκε» από swingers
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-alejandro-de-roa-649065356-28057031-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442