Ο Παπαπέτρου γλίτωσε τον Παναθηναϊκό από κάζο (68-74)
Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός για τρία δεκάλεπτα απέναντι σε ένα τρομερά μαχητικό Περιστέρι, όμως ο Ιωάννης Παπαπέτρου στο τέλος το πήρε πάνω του και γλίτωσε τους Πράσινους από μια άσχημη ήττα
Σε ένα παιχνίδι όπου το Περιστέρι ήταν καταπληκτικό για περίπου 32′, ο Παναθηναϊκός με ηγέτη τον Ιωάννη Παπαπέτρου κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη με σκορ 74-68 και να γλιτώσει από άσχημη ήττα.
Οι γηπεδούχοι έφτασαν να προηγηθούν ακόμη και με 12 πόντους διαφορά, παίζοντας γρήγορο μπάσκετ και αναγκάζοντας σε κακές επιλογές τους Πράσινους στην επίθεση, όμως οι τραυματισμοί των Καράμπελα (πριν αρχίσει το ματς), Γκουτιέρεζ (κατά τη διάρκεια), αλλά και το φάουλ που φορτώθηκαν οι ψηλοί της ομάδας δεν τους επέτρεψαν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω, από τη στιγμή που το «τριφύλλι» σοβαρεύτηκε.
Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο αρχηγός Ιωάννης Παπαπέτρου που σημείωσε 17 πόντους, σκοράροντας κρίσιμα καλάθια στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ 10 είχε ο Γιώργος Παπαγιάννης. Από την άλλη πλευρά, για τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Τεράν Πέτεγουεϊ με 21 πόντους και ο Τρε ΜακΛιν με 15.
Στο πρώτο ημίχρονο το Περιστέρι πραγματοποίησε μια καταπληκτική εμφάνιση, κυρίως από πλευράς δημιουργίας, έχοντας σχεδόν διπλάσιες ασίστ από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δυσκολευόταν κυρίως από το δίποντο. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου ήταν εμφανώς πιο συγκεντρωμένοι, τρέχοντας στο ανοιχτό γήπεδο και παίζοντας σε υψηλή ταχύτητα μπόρεσαν να πάνε στα αποδυτήρια στο +8 (45-37).
Η τρίτη περίοδος ήταν εντελώς διαφορετική, καθώς ο ρυθμός έπεσε και οι άμυνες έγιναν πιο σκληρές, με αποτέλεσμα να έχουμε χαμηλό σκορ, με τους γηπεδούχους πάντως να φτάνουν ακόμα και στο +12, απέναντι στους άστοχους «πράσινους».
Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το Περιστέρι φάνηκε να μένει από δυνάμεις, μετά τη μεγάλη προσπάθεια που πραγματοποίησε για περίπου 32 λεπτά και παραδόθηκε, ειδικά από τη στιγμή που ο Παπαπέτρου είχε βρεθεί σε τρομερή κατάσταση σκοράροντας ακατάπαυστα για να χαρίσει τη νίκη στο σύνολο του Όντεντ Κάτας.
- Στον Ολυμπιακό ο Ζότα Σίλβα! (pic)
- «Επιτέλους είμαι εδώ»: Πέντε μήνες μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό της, η Λίντσεϊ Βον μπήκε στο γυμναστήριο (vid)
- Μένει στην ΑΕΚ ο Γιόβιτς – Συμφώνησε ως το 2029
- Ο Μοντέρο καλημέρισε τον κόσμο του Ολυμπιακού με «κάτι μαγικό» (vid)
- Ακροβατικός διάδρομος με ατελείωτα έξοδα για τους αθλητές – Σε ρόλο θεατή η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία
- Α1 πόλο γυναικών: Το πρόγραμμα της σεζόν 2026-27
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Γαλλία και Μαρόκο είχαν αναμετρηθεί και στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο
- Ο Πάλμερ-Μπράουν είπε «όχι» σε πρόταση τουρκικής ομάδας και συνεχίζει στον Παναθηναϊκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442