Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ : Μόνιμες προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ και συνταγογράφηση των τεστ

ΣΥΡΙΖΑ : Μόνιμες προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ και συνταγογράφηση των τεστ

Μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας και συνταγογράφηση των τεστ ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι πορεύεται χωρίς σχέδιο στη διαχείριση της πανδημίας.

Μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας και συνταγογράφηση των τεστ ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι πορεύεται χωρίς σχέδιο στη διαχείριση της πανδημίας.

Δεν μπορούσαν να γίνουν 200 προσλήψεις;

Ο Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζοντας την επιστράτευση των 206 ιδιωτών γιατρών αναρωτήθηκε γιατί «ένα χρόνο μετά τη πανδημία δεν μπορούσαν να γίνουν 200 προσλήψεις;» και πρόσθεσε: «Ένα χρόνο μετά με 1.680 λιγότερους μόνιμους στην δημόσια υγεία. Μια κυβέρνηση πραγματικά επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία».

Μάλιστα ο κ. Ηλιόπουλος στο πλαίσιο αυτής της δήλωσής του αναπαρήγαγε μέσω των social media παλιότερη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σύμφωνα με την οποία «πλεονάζουν γιατροί» στο ΕΣΥ.

Μπάχαλο

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να εξαπολύει σφοδρά πυρά για το self testing κάνοντας λόγο για μπάχαλο της κυβέρνησης και ζητάει μετ’ επιτάσεως ως τη μοναδικά ορθή λύση τη συνταγογράφηση και αποζημίωση των τεστ (μοριακών και rapid).

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Την Παρασκευή ο κ. Σκέρτσος δεν διευκρίνισε εάν τα rapid test που βγαίνουν θετικά θα δηλώνονται για να υπάρχει και η απαραίτητη ιχνηλάτηση.

»Το Σάββατο στο Libre.gr δήλωσε πως το self testing δεν θα δηλώνεται σε κάποια πλατφόρμα, ρίχνοντάς τα πάλι στην ατομική ευθύνη των πολιτών.

»Σήμερα ο κ. Πιερρακάκης προανήγγειλε πλατφόρμα για να δηλώνονται τα θετικά rapid test.

»Η κυβέρνηση όχι απλά δεν έχει σχέδιο, αλλά τα έχει κάνει μπάχαλο ακόμη και με τα test.

»Μετά από έναν χρόνο ομολογεί πως τόσο καιρό δεν έχουν σαφή επιδημιολογικά δεδομένα, όπως τονίζει από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και οι επιστήμονες.

»Και αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα, λέει πλέον πως ακόμα και η διάγνωση εναπόκειται στην ατομική ευθύνη των πολιτών.

Μόνο επικουρικά μπορεί να λειτουργήσει το self testing

»Προφανώς το self testing δεν είναι λύση γιατί:

1. Τα rapid test για self testing έχουν σημαντικά μειωμένη αξιοπιστία σε σχέση με τα μοριακά.

2. Ακόμα και αν δημιουργηθεί πλατφόρμα δήλωσης των αποτελεσμάτων, κάτι που αρχικά απέρριπτε η κυβέρνηση, θα οδηγήσει σε νέο μπάχαλο με την έγκαιρη και σωστή καταμέτρηση των κρουσμάτων ανά περιοχή.

3. Οι πολίτες που θα κάνουν και θα βγαίνουν θετικοί, εν συνεχεία θα πρέπει να πληρώνουν για να κάνουν και μοριακά test για επιβεβαίωση. Άρα δεν προκύπτει καμία ελάφρυνση για τον πολίτη.

4. Θα κάνουν test μόνο όσοι ενδιαφέρονται, με αποτέλεσμα και πάλι να μη γίνονται οι απαραίτητοι στοχευμένοι έλεγχοι σε εστίες υπερμετάδοσης, όπως μαζικοί εργασιακοί χώροι, ΜΜΜ, σχολεία, ομάδες υψηλής ευαλωτότητας και κοινωνικές δομές υψηλού κινδύνου.

5. Τίθεται σοβαρότατο θέμα διαφάνειας στην προμήθειά τους και τη χορήγησή τους, με βάση τους χειρισμούς που έχει κάνει εδώ και έναν χρόνο η κυβέρνηση και το όργιο απευθείας αναθέσεων.

»Με λίγα λόγια, τα δωρεάν rapid test μπορούν να λειτουργήσουν μόνο επικουρικά. Μόνη ουσιαστική και αυτονόητη λύση είναι η συνταγογράφηση και αποζημίωση μοριακών και rapid test από τον ΕΟΠΠΥ, που εγκληματικά αρνείται η κυβέρνηση εδώ και έναν χρόνο και οι στοχευμένοι έλεγχοι».

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024