Καθώς οι ζωολογικοί κήποι στη Τσεχία εξακολουθούν να μην δέχονται επισκέπτες λόγω της πανδημίας, κάποια από τα ζώα νιώθουν μοναξιά.

Για να βγάλουν τους χιμπατζήδες από την μονοτονία οι υπεύθυνοι δύο ζωολογικών κήπων της χώρας οργανώνουν πλέον καθημερινά διαδικτυακά ραντεβού μέσω Zoom.

Οι χιμπατζήδες του Safari Park Dvur Kralove επικοινωνούν μέσα από μεγάλες οθόνες με τους χιμπατζήδες ενός ζωολογικού κήπου της πόλης Μπρνο στην Τσεχία ο οποίος βρίσκεται 93 μίλια μακριά.

«Στην αρχή πλησίασαν την οθόνη με αμυντικές ή απειλητικές χειρονομίες, υπήρξε διάδραση» αναφέρουν οι υπεύθυνοι του πάρκου στο Dvur Kralove τονίζοντας πως τα ευφυή ζώα έχουν ανάγκη την διάδραση η οποία είναι είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία τους.

«Έκτοτε έχουν περάσει στη φάση «παίζω στον κινηματογράφο» ή «βλέπω τηλεόραση». Όταν βλέπουν μια έντονη κατάσταση, είναι σαν να τους σηκώνει από τον καναπέ, όπως εμείς όταν παρακολουθούμε ένα ζωντανό αθλητικό γεγονός».

Οι χιμπατζήδες έχουν υιοθετήσει επίσης και άλλες ανθρώπινες συμπεριφορές όπως να μασουλάνε ξηρούς καρπούς ενώ παρακολουθούν τους άλλους χιμπατζήδες στην οθόνη.

Οι βιντεοκλήσεις γίνονται καθημερινά από τις 8 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα και μπορεί να τις παρακολουθήσει κανείς από την ιστοσελίδα του Dvur Kralove Safari Park.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο