Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ : Η κυβέρνηση πήρε πίσω τα «έξυπνα μέτρα» για να φέρει «εξυπνότερα»

ΣΥΡΙΖΑ : Η κυβέρνηση πήρε πίσω τα «έξυπνα μέτρα» για να φέρει «εξυπνότερα»

Συνεχίζει να ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας. Για εξαγγελίες «χωρίς λογική και χωρίς ντροπή» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος

«Κύριε Μητσοτάκη, σταματήστε να σκέφτεστε τόσο «έξυπνα μέτρα». Οι πολίτες βρίσκονται στα πρόθυρα του νευρικού κλονισμού με τις «εξυπνάδες» σας μετά από 5,5 μήνες αποτυχημένου λοκντάουν», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τα κυβερνητικά μέτρα, που ανακοινώθηκαν χθες.

Σχολιάζει ότι «πάνω που πιστεύαμε ότι η κυβέρνηση το τερμάτισε με τα «έξυπνα μέτρα» του προηγούμενου μήνα, μας διαψεύδει, αφού τα πήρε πίσω για να υιοθετήσει ακόμη «εξυπνότερα»» και αναφέρει ειδικότερα ότι η κυβέρνηση:

«Επιτρέπει την επίσκεψη με τα πόδια σε αρχαιολογικό χώρο, αν κάποιος είναι τυχερός και μένει δίπλα, αλλά απαγορεύει να πάρει κάποιος το αμάξι του για να πάει.

Επιτρέπει να διασχίσει κάποιος όλο το λεκανοπέδιο για να πάει για μανικιούρ, αλλά απαγορεύει να πάει στον διπλανό δήμο για περπάτημα σε ένα πάρκο.

Επιτρέπει το ψάρεμα για όποιον μένει παραθαλάσσια, αλλά απαγορεύει να πάει κάποιος με το αμάξι του μία βόλτα στη θάλασσα.

Ξαφνικά ενθαρρύνει τους πολίτες για βόλτες σε εξωτερικούς χώρους γιατί τελικά «δεν κολλάει», ενώ μέχρι προχθές ξυλοφόρτωνε οικογένειες στη Νέα Σμύρνη για τον ίδιο λόγο».

Ωστόσο, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, «το χειρότερο είναι ότι ενώ η κυβέρνηση αρνείται ένα χρόνο να προσλάβει γιατρούς, τώρα με το ΕΣΥ υπό κατάρρευση και χωρίς ούτε μία κλίνη ΜΕΘ διαθέσιμη, επιμένει να μην επιτάσσει τις ιδιωτικές κλινικές».

Επιπλέον, την επικρίνει ότι «αφού πέρασε ένας χρόνος για να καταλάβει ότι απαιτούνται μαζικά και στοχευμένα τεστ, αντί για συνταγογράφησή τους και στοχευμένους ελέγχους στις εστίες υπερμετάδοσης, τώρα, χωρίς κανέναν σχεδιασμό, η κυβέρνηση προωθεί ράπιντ τεστ για να κάνουν μόνοι τους οι πολίτες σπίτια τους». Και αυτό, προσθέτει, χωρίς σχέδιο για ιχνηλάτηση, πρόβλεψη για τη δήλωση των αποτελεσμάτων των τεστ, προεργασία με τους φαρμακοποιούς και «χωρίς ίχνος κοινής λογικής».

Ν. Ηλιόπουλος: Εξαγγελίες χωρίς λογική και χωρίς ντροπή

Για εξαγγελίες «χωρίς λογική και χωρίς ντροπή», μίλησε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, σχετικά με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, μιλώντας στον «Real FM 97.8».

«Χωρίς λογική», όπως είπε, «γιατί πριν από 15 μέρες, πολίτες που κάθονταν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης έτρωγαν ξύλο και πρόστιμα από την αστυνομία χωρίς κανένα λόγο και από χθες η κυβερνητική γραμμή είναι να είμαστε σε εξωτερικούς χώρους όσο το δυνατόν περισσότερο. Γιατί, ενώ ήδη από το Νοέμβρη – που θρηνήσαμε 1780 συμπολίτες μας – φωνάζαμε ότι έπρεπε να συνταγογραφούνται τα τεστ, έρχεται τώρα η κυβέρνηση, μετά από 5 μήνες σκληρού lockdown, να ανακαλύψει την ανάγκη να υπάρχουν μαζικά τεστ».

Προσέθεσε, επίσης, πως «από την αρχή λέγαμε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 και τις 7 το απόγευμα δημιουργεί ακόμα χειρότερο συνωστισμό, γιατί, εν μέσω πανδημίας, τον τελευταίο χρόνο το ΕΣΥ έχει 1680 λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους».

«Οι εξαγγελίες όμως ήταν και χωρίς ντροπή», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «γιατί ακόμα μία φορά, η κυβέρνηση μετέτρεψε την πανδημία σε success story» καθώς «με χυδαίο τρόπο είδαμε στην ενημέρωση των πολιτών για την πανδημία, τον κ. Σκέρτσο να κάνει ουσιαστικά μία προεκλογική ομιλία, να προβάλει το success story της κυβέρνησης και να ρίχνει τις ευθύνες στους πολίτες και την αντιπολίτευση».

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι σήμερα χρειάζονται μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού στους χώρους εργασίας και τα μέσα μεταφοράς, «τα οποία η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να λάβει», καθώς επίσης και συνταγογράφηση των τεστ, ενώ κάθε ιδιωτική κλινική πρέπει να μπει στη μάχη αντιμετώπισης του κοροναϊού: «Εφόσον η επιτροπή των επιστημόνων εκτιμά ότι κάποιες δραστηριότητες της αγοράς πρέπει να είναι κλειστές, υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει την απαραίτητη οικονομική στήριξη σε όλους τους πληττόμενους εργαζόμενους και επιχειρηματίες».

Σχετικά με την κριτική της ΝΔ ότι οι διαδηλώσεις ευθύνονται για την έξαρση της πανδημίας, υπογράμμισε ότι «αυτό είναι προπαγανδιστικό επιχείρημα, που δεν επιβεβαιώνεται ούτε από τα δεδομένα, ούτε από τις μελέτες». Σχολίασε ότι «είναι προφανές το γεγονός πως, αυτή τη στιγμή, η Βοιωτία, οι Σέρρες, τα Γιάννενα, η Τήνος, η Μύκονος και η Κρήτη είναι «στο κόκκινο» – δεν μπορεί κανείς να το αποδώσει σε διαδηλώσεις». Και σημείωσε ότι «οι πολίτες κινητοποιούνται, επειδή αισθάνονται ότι αδικούνται από τις πολιτικές της κυβέρνησης».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «η συζήτηση για εκλογές αναθερμαίνεται από την ίδια την κυβέρνηση, γιατί καταλαβαίνει ότι, με την πολιτική της, τα χειρότερα έρχονται και οι αντιδράσεις είναι μπροστά».

«Θα ήταν ανεύθυνο, τη στιγμή που η Αττική δεν έχει διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ και το σύστημα υγείας βρίσκεται σε οριακό σημείο, εμείς να βγούμε και να ζητήσουμε εκλογές», είπε, για να υπογραμμίσει ότι, αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά «μέτρα κοινωνικής σωτηρίας», όπως επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, πάγωμα του πτωχευτικού κώδικα, στήριξη των εργαζομένων, ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους «ώστε να αποφύγουμε τα χιλιάδες λουκέτα και τις απολύσεις».

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024