Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποια είναι η Ρία Ελληνίδου που θα δούμε απόψε στο Σπίτι με το Mega;

Ποια είναι η Ρία Ελληνίδου που θα δούμε απόψε στο Σπίτι με το Mega;

Η Ρία Ελληνίδου θα έχει μια συμμετοχή έκπληξη στο αποψινό, πολυαναμενόμενο επεισόδιο και μιλά αποκλειστικά στο in.gr για όσα την έχρισαν καλλιτέχνιδα

Η Ρία ξεκίνησε να τραγουδά όταν άρχισε και να μιλάει,  με αποτέλεσμα οι γονείς της, ως ερασιτέχνες μουσικοί και λάτρεις της παραδοσιακής κυρίως μουσικής, να την γράψουν στο ωδείο από 5 χρόνων που ασχολήθηκε και με  όργανα και με παραδοσιακό τραγούδι. «Στο σπίτι μας έπαιζε πάρα πολύ μουσική πάντα, κυρίως λαϊκή και δημοτική».

«Το ταλέντο είναι απαραίτητο και σίγουρα μπορεί να βοηθήσει ένα καλλιτέχνη πιο γρήγορα να φτάσει σ ένα επίπεδο», σημειώνει η Ρία Ελληνίδου.

«Όμως χωρίς κατάρτιση και σπουδές πάνω στο αντικείμενο  από μόνο του το ταλέντο  δεν κάνει τη διαφορά ,όλοι οι τραγουδιστές πρέπει να έχουν βασικές γνώσεις μουσικής ρυθμολογιας και λοιπά ή ακόμα καλύτερα να  είναι ολοκληρωμένοι μουσικοί. Είναι άλλο τραγουδάω καλά και άλλο είμαι τραγουδιστής με ό,τι αυτό συνεπάγεται γνωστικά», προσθέτει.

Πώς περνά η γοητευτική τραγουδίστρια τον χρόνο της καραντίνας;

Όπως λέει η ίδια,  προσπαθεί να  εκμεταλλευτεί την δύσκολη κατάσταση με τον εγκλεισμό και ετοιμάζει διάφορα πράγματα στο στούντιο. Αν και δεν θέλει να  ανακοινώσει  επίσημα κάτι  λογω της δυσμενούς κατάστασης με τη καραντίνα, μας υπόσχεται σύντομα νέα και ωραία πράγματα.

Άλλωστε, σε λίγες μέρες κυκλοφορεί το νέο videoclip από τη νέα συνεργασία της Ελληνίδου με το συγκρότημα Μπρατίμια από την Θεσσαλονίκη.

H Ρία Ελληνίδου έχει αληθινό πάθος με την μουσική και αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό όταν κανείς την ακούει να τραγουδά.

«Η δουλειά μας, όμως, δεν είναι καθόλου ρόδινη», λέει. «Δεν είναι χόμπι όπως νομίζει ο κόσμος. Βιοποριζόμαστε απ’ αυτό και θα τύχουμε και σε κακές συνεργασίες, θα πούμε τραγούδια που ίσως να μην μας αρέσουν πάντα ή και να τραγουδάμε σε χώρους, σε συνθήκες,σε ωράρια, με αμοιβές όπου δεν θα το κάναμε αν είχαμε επιλογή.

Ανταγωνισμός υπάρχει πάντα και παντού ,όμως εγώ επιλέγω ανθρώπους να συνεργαστώ που αισθάνομαι καλά πάνω στη σκηνή μαζί τους και που μου αρέσει η ενέργεια τους. Ο κόσμος τα καταλαβαίνει αυτά  και δεν θα μπορεί να είναι ευτυχισμένος αν δεν είμαστε εμείς πρώτα.»

Και πώς ξεπερνιούνται αυτού του είδους τα εμπόδια και οι δυσκολίες, Ρία;

«Νομίζω ότι τα εμπόδια ξεπερνιούνται ανάλογα με την αισθητική και διαχείριση του καθενός. Προσωπικά, προσπαθώ να είμαι λογική γνωρίζοντας τα εμπόδια, αλλά απ’ την στιγμή που επέλεξα αυτή τη δουλειά με τα πάνω και τα κάτω της είμαι πάντα σε ετοιμότητα και σε δράση για να ξεπερνώ κάτι άσχημο.»

Η Ρία σχολιάζει σχετικά με την εμφάνισή της απόψε στο Mega:

Ένα απόγευμα με κάλεσε στο τηλέφωνο ο Γιάννης ο Καψάλης και μου είπε ότι το mega κάνει ένα αφιέρωμα γι αυτόν, μου ζήτησε να συμμετέχω και εννοείται ότι δεχτηκα με μεγάλη μου χαρά, γιατί τον εκτιμώ πάρα πολύ όπως και τη Γιώτα Γρίβα και τον Μάκη Τσίκο, αλλά και όλους τους μουσικούς και τραγουδιστες που συμμετέχουν..

Προσωπικά, πιστεύω πως ο Γιάννης Καψαλης είναι ο άνθρωπος  που ξέρει να γλεντάει τον Έλληνα σε  όλες τις ηλικίες…όσο κανενας άλλος. Έπισης, όλοι οι άνθρωποι στην παραγωγή έφτιαξαν μια υπέροχη τηλεοπτική μουσική βραδιά που είμαι σίγουρη ότι θα πάρει φωτιά η Ελλάδα σήμερα!

Βλέποντας κανείς το κανάλι της στο youtube θα την δει να τραγουδάει διάφορα είδη, από σύγχρονα σε πιο λαϊκά σε παραδοσιακά ρεμπέτικα ή έθνικ και balkan γιατί κατά την άποψή της  «ένας τραγουδιστής μπορεί αν θέλει να καταπιαστεί με πολλά είδη αν τα κάνει βίωμά του πρώτα-η μουσική για μένα είναι ένα, για αυτό θέλω πολύ να το περάσω αυτό  στο κόσμο.»

«Από μικρή είχα ένα όνειρο, ήθελα να θεραπεύω τους ανθρώπους  τραγουδώντας, βέβαια τότε ήμουνα 5 χρόνων… και τώρα πάνω κάτω τα ίδια όνειρα κάνω απλά γνωρίζοντας ότι ο κοσμος είναι πιο διαφορετικός από αυτό που είχα εγώ στο μυαλό μου, όμως εμένα το συναίσθημά μου είναι το ίδιο…

Από παιδί, έψαχνα και άκουγα μουσικές απ’ όλο το κόσμο όπως κάνω και σήμερα, και αυτό φαίνεται και από τις δουλειές που κάνω. Τις τελευταίες μέρες  ξαναθυμάμαι αγαπημένα μου λαϊκά ή ρεμπέτικα τραγούδια ή μουσικές από ταινίες, αλλά και ξένα όπως ισπανικά ή  ανατολίτικα και  μεσογειακά, μουσικές των Βαλκανίων…»

Λίγα περισσότερα πράγματα για μια τραγουδίστρια που θα συζητάμε πολύ τα επόμενα χρόνια:

Η Ρία Ελληνίδου μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από την ηλικία των πέντε ετών πήγε σε ωδείο και παρακολούθησε μαθήματα μουσικών οργάνων θεωρίας και αρμονίας μουσικής και παραδοσιακής προπαιδείας. Στη συνέχεια πέρασε στο μουσικό σχολείο Θεσσαλονίκης, όπου συνέχισε τις σπουδές τις παρακολουθώντας μαθήματα πιάνου, ταμπουρά, βυζαντινής μουσικής και ειδικεύτηκε πάνω στα παραδοσιακά κρουστά. Παράλληλα, παρακολούθησε και ιδιαίτερα μαθήματα παραδοσιακού τραγουδιού και παραδοσιακών κρουστών.

Το 2005 ιδρύει μαζί με την οικογένειά της το παραδοσιακό συγκρότημα «Γραικοί» με σκοπό τη διάσωση και διάδοση της ελληνικής δημοτικής μουσικής. Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά ήταν το άλμπουμ «Της Αγάπης και του Έρωτα». Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται τραγουδώντας και με το πολυμελές συγκρότημα «Λωξάντρα».

Ανακαλύψτε περισσότερα εδώ.

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024