Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης στέκεται στο πλευρό του Θοδωρή Ζαγοράκη και μιλά ανοιχτά για όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες, πριν από τις εκλογές της ΕΠΟ

Το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει σελίδα. Πρέπει να φύγει το κουμάντο από τα χέρια εκείνων που το έχουν καταντήσει τσιφλίκι του κάθε «αφεντικού». Το ποδόσφαιρο επιβάλλεται να γυρίσει στο ποδόσφαιρο. Επιβάλλεται να έχει πρωταγωνιστές και σημεία αναφοράς τους ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο σπορ και έχουν προσφέρει. Με την απόφαση του Θοδωρή Ζαγοράκη να κάνει αποδεκτή την πρόταση της κυβέρνησης, ώστε να μπει μπροστά στη νέα ΕΠΟ, να αποτελεί την τελευταία ευκαιρία κάθαρσης.

Μια ευκαιρία που πολλοί θέλουν να την οδηγήσουν σε ναυάγιο. Επενδύοντας στην τοξικότητα. Στο βρόμικο παρασκήνιο. Σε πρόσωπα που μολύνουν το ποδόσφαιρο και μόνο με την παρουσία τους. Πρόσωπα που, όπως λέει και ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, θα χάσουν τη βόλεψή τους με τη νέα συνθήκη.

Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΟ με τον Ζαγοράκη μίλησε στο ρ/σ OVER FM 104.9 και ανέπτυξε τις απόψεις και τις θέσεις του για την επόμενη ημέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένα ποδόσφαιρο χωρίς «βολή», χωρίς «σκιές», χωρίς «φαντάσματα» να πρωταγωνιστούν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σεϊταρίδης:

Για την απουσία πρώην ποδοσφαιριστών από καίριες θέσεις: «Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει τέτοια άτομα σε καίριες θέσεις. Βλέπω σε πολλές χώρες στο εξωτερικό ότι παντού στη διοίκηση είναι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές. Άλλη βαρύτητα έχει να πηγαίνει ο Ζαγοράκης να μιλάει στην Ευρώπη και άλλη να πηγαίνει κάποιος που δεν έχει σχέση με το άθλημα και δεν τον ξέρει και κανένας με την καλή έννοια».

Για το πλάνο της αλλαγής στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Θα ήθελα να πω ότι στο σημείο που φτάσαμε, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, πρέπει να ψηφιστούμε. Ανεξαρτήτως των ονομάτων θεωρώ αδιανόητο το αν θα ψηφιστούνε αυτά τα άτομα. Εδώ κοιτάμε ποιο θα είναι το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εγώ δε λέω πως όταν βγούμε θα λυθούν όλα τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και θέλουμε τη βοήθεια και των μεγάλων ομάδων σε αυτή την προσπάθεια. Για να βελτιώσουμε το ποδόσφαιρο μας πρέπει απλώς να κάνουμε τα βασικά. Τόσα χρονιά δε γίνονται ούτε αυτά. Από εκεί και πέρα θα διορθώσουμε πολλά πράγματα. Αν υπάρχει θέληση και καλή διάθεση, θα βρούμε λύσεις. Έχουμε ακόμα πολύ χρόνο μπροστά μας. Θα τα κάνουμε όλα βήμα-βήμα. Το ποδόσφαιρο επίσης δεν είναι μόνο η Α’ εθνική. Υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο για παράδειγμα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα».

Για το πώς τους αντιμετωπίζουν ορισμένες Ενώσεις: «Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία. Και επίσης λυπάμαι που το λέω, αλλά κάποιες Ενώσεις δε θέλουν να ψηφίσουν νέα άτομα για να μη χαλάσουν τη βόλεψή τους. Εγώ σαν Γιούρκας βλέπω ότι τόσα χρόνια είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι. Τι έχουν αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια;»

Για τις αντιδράσεις των Ενώσεων αφού έγινε γνωστή η υποψηφιότητα Ζαγοράκη: «Πείτε μου εσείς σε ποια χώρα της Ευρώπης θα έθεταν υποψηφιότητα πέντε πρωταθλητές Ευρώπης και δε θα έβγαιναν τα σωματεία να το υποστηρίξουν. Μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό. Είναι δυνατόν να τεθεί θέμα σύγκρισης με τον Ζαγοράκη στον τομέα του ποδοσφαίρου; Γράφτηκε προχθές για εμένα ότι επειδή με πρότεινε η ΕΠΣ Χανίων με πρότεινε ο κύριος Μαρινάκης. Αυτά δεν ισχύουν. Εγώ δεν έχω τίποτα με κανέναν. Υπάρχουν κάποιοι όμως που ανησυχούν ότι θα έρθουν καινούριοι και θα χαλάσουν τη βόλεψή τους».

Για την κατάσταση που επικρατεί στην επαρχία: «Μεγάλο στοίχημα είναι όλο αυτό που θα αναλάβουμε, αν με το καλό το αναλάβουμε. Είμαι ένας ποδοσφαιριστής που έπαιζα στην επαρχία. Και το έχω δει με τα μάτια μου πως τα μεγαλύτερα ταλέντα βγαίνουν από την επαρχία».

Για το βασικό πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Μέσα από αυτήν την προσπάθεια για το ποδόσφαιρο πρέπει να σταματήσει το εξής: είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που οι παράγοντες και οι διαιτητές είναι πιο γνωστοί από τους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να ασχοληθούμε με τους ποδοσφαιριστές. Αυτοί είναι το επίκεντρο».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr