Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Σμύρνη : Τι αποκαλύπτει ο συνήγορος του «Ινδιάνου» - «Έχουμε δύο βίντεο που αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του»

Νέα Σμύρνη : Τι αποκαλύπτει ο συνήγορος του «Ινδιάνου» – «Έχουμε δύο βίντεο που αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του»

«Η Δικαιοσύνη κλείνει τα μάτια της για να μην εκθέσει την ΕΛ.ΑΣ» λέει ο συνήγορος του «Ινδιάνου» - Τα στοιχεία που δείχνουν ότι δεν ήταν στη Ν. Σμύρνη

«Σε κατηγορούν χωρίς στοιχεία και καλείσαι εσύ να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Εδώ έχουμε μια εκτροπή της δικονομικής λογικής», τόνισε ο συνήγορος του 30χρονου κατηγορούμενου για την επίθεση κατά του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Στοιχεία που βγάζουν τον «Ινδιάνο» εκτός κάδρου των κατηγορουμένων στην υπόθεση ξυλοδαρμού του αστυνομικού στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, επικαλείται ο συνήγορός του, μέσω του Alpha 98,9.

Με αφορμή βίντεο που δημοσιοποίησε, το οποίο θα καταθέσει σήμερα στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, ενώ όπως είπε έχει στην κατοχή του και δεύτερο βίντεο που θα κατατεθεί σε δεύτερο χρόνο, ο κ. Σαράκης, τόνισε:

«Εχουμε δύο βίντεο που αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι στην επίμαχη μέρα και στον επίδικο χρόνο βρισκόταν στη Δυτική Αττική και όχι στη Νέα Σμύρνη, να συμμετέχει στα θλιβερά γεγονότα που όλοι είδαμε. Στο κάτω δεξιά μέρος φαίνεται η ημερομηνία και η ώρα. Το έχουμε συλλέξει από την περιοχή, βάση των μαρτυριών που δόθηκαν στην ανακρίτρια και είμαστε στην αναζήτηση και άλλων βίντεο τα οποία θα τεκμηριώσουν τον ισχυρισμό ότι βρισκόταν στη Δυτική Αττική κι όχι στη Νέα Σμύρνη».

Κατηγόρησε τη Δικαιοσύνη, λέγοντας πως «Κάποιος είναι αθώος και κατηγορείται από έναν ανισόρροπο συγγενή του, που έχει προσωπικούς λόγους εκδίκησης. Πρόκειται για μια ενοδοικογενειακή κόντρα. Το έχει ομολογήσει ενώπιον της ανακρίτριας ο συγκεκριμένος. Κατηγορείται ένας συμπολίτης μας με βαρύτατες κατηγορίες, όπως είναι η απόπειρα ανθρωποκτονίας, η έκρηξη με κίνδυνο ζωής, οι βαριές σωματικές βλάβες. Δηλαδή, για βαρύτατα αδικήματα που επισύρουν πολυετείς καθείρξεις, όχι μόνο να κατηγορείται άδικα αλλά να προφυλακίζεται. Κι εκεί είναι οι τεράστιες ευθύνες της ελληνικής Δικαιοσύνης».

Αυτόπτες μάρτυρες

Πέρα από το βίντεο, υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που να επιβεβαιώνουν το περιεχόμενό του; «Βεβαίως! Δύο εξ αυτών μάλιστα έχουν καταθέσει ήδη ενώπιον της ανακρίτριας κι έχουν επιβεβαιώσει με ακριβή χρονολογία το χρονικό της συναντήσεώς τους εκείνη την ημέρα», απαντά ο κ. Σαράκης.

Τότε, πώς προέκυψε η προφυλάκιση; «Εχω δηλώσει ότι πρόκειται για μια εσφαλμένη κρίση της ανακρίτριας και της εισαγγελέως που χειρίστηκαν την υπόθεση, διότι έκριναν ότι – αυτό μπορώ να σκεφτώ – οι συγκεκριμένες μαρτυρίες ήταν αναξιόπιστες και αξιόπιστη ήταν η μαρτυρία του ανισόρροπου προσώπου. Είναι τραγικό για την ελληνική δικαιοσύνη, σε ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, να προσάγει έναν συμπολίτης μας χωρίς στοιχεία και μάλιστα να τον προφυλακίζει. Θα πρέπει να αποφεύγονται τέτοιες ακρότητες από τη Δικαιοσύνη, που προσβάλλουν πάνω από όλα το κύρος της».

«Πρόχειρη έρευνα»

«Οταν γίνεται μια πρόχειρη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για ένα γεγονός που το θεωρούν θέμα τιμής, όταν γίνεται λάθος, δεν θα έρχεται η ελληνική Δικαιοσύνη να το θεραπεύσει και να κλείνει τα μάτια της για να μην εκθέσει την ελληνική Αστυνομία. Γιατί όταν λειτουργεί με αυτή τη λογική, εκθέτει τη Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου», υπογράμμισε ο κ. Σαράκης.

Όσον αφορά τον ισχυρισμό του συγγενή του πελάτη του, «ισχυρίζεται ότι είχε πάει στη Ν. Σμύρνη, άκουσον-άκουσον, την ημέρα που ήταν προγραμματισμένη η συγκέντρωση των κατοίκων κι άλλων φορέων ενάντι στην αστυνομική βία, ότι είχε ένα προκαθορισμένο ραντεβού – δηλώνει ελαιοχρωματιστής, που δεν είναι – δήθεν για να βάψει ένα σπίτι. Αλλά η συνάντηση δεν έγινε σε αυτό το σπίτι, αλλά έξω από μια ψησταριά και μάλιστα την ώρα των επεισοδίων».

«Από την αρχή είχαν προηγηθεί πέντε καταθέσεις μαρτύρων που επιβεβαίωναν τους ισχυρισμούς του εντολέα μου. Δυστυχώς, όμως, δεν εισακούστηκαν», επισήμανε.

«Σε κατηγορούν χωρίς στοιχεία και καλείσαι εσύ να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Εδώ έχουμε μια εκτροπή της δικονομικής λογικής», τόνισε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024