Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Σμύρνη : Δια στόματος δημάρχου το χρονικό των επεισοδίων

Νέα Σμύρνη : Δια στόματος δημάρχου το χρονικό των επεισοδίων

Αποκλειστικά για το in.gr, η τοποθέτηση του Σταύρου Τζουλάκη για όσα έγιναν στη πόλη του, ο μεγάλος κίνδυνος και η παρότρυνση του.

Την δικιά του εκδοχή για όσα εκτυλίχθηκαν στη Νέα Σμύρνη την Τρίτη 9 Μαρτίου, με αποτέλεσμα την επίθεση και τον τραυματισμό αστυνομικού, δίνει ο δήμαρχος της περιοχής, Σταύρος Τζουλάκης.

«Ζούμε σε μέρες δύσκολες, με την πανδημία σε έξαρση και την οικονομία στον αναπνευστήρα» καταλήγει στο κείμενο του ο δήμαρχος, κάνοντας έκκληση για ψυχραιμία.

Ο δήμαρχος της Ν. Σμύρνης στο in.gr:

Την Κυριακή 7 Μαρτίου κατά τη διάρκεια ελέγχων για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημία, στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, σημειώθηκε αδικαιολόγητη αστυνομική βία κατά παρευρισκόμενου πολίτη.

Να σημειώσω εδώ ότι στο χώρο της πλατείας εκείνη την ημέρα πραγματοποιούσαν συνέλευση άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η πρώτη ανακοίνωση που ανάρτησα για το γεγονός ήταν λίγο συγκεχυμένη λόγω ακριβώς αντικρουόμενων πληροφοριών που είχα από την Ελληνική Αστυνομία.

Την Τρίτη 09/3/2021 δημοτικές παρατάξεις προσκείμενες στην αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ) καθώς και ο πρώην δήμαρχος κ. Κουτελάκης καλούσαν σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία εκτός από τα μέλη τους και διάφορες «συλλογικότητες» αθλητικά σωματεία, εκπαιδευτικούς συλλόγους κ.ά. για να καταδικάσουν την αστυνομική βία της 7ης Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης συγκεντρώθηκαν –εκ του αποτελέσματος- ετερόκλητες ομάδες από χούλιγκαν και «γνωστούς «μπαχαλάκηδες». Την ημέρα εκείνη σημειώθηκαν γεγονότα που μετέβαλαν την πόλη μας σε πεδίο μάχης με την τραγική κατάληξη της επίθεσης κατά του αστυνομικού. Αυτοκίνητα καταστράφηκαν, ξηλώθηκαν πεζοδρόμια, παραλίγο να καεί το Ιωσηφόγλειο, έπεσαν δακρυγόνα, μια εικόνα που δεν αρμόζει στη Νέα Σμύρνη.

Η παρέμβασή μου μετά τα γεγονότα της 9ης Μαρτίου ήταν – και είναι- στην κατεύθυνση της επίδειξης ψυχραιμίας και σύνεσης από όλες τις πλευρές γιατί η χώρα χρειάζεται ευρύτερες συναινέσεις για την έξοδο από την πανδημία αλλά και για την επόμενη μέρα για την επαναφορά της οικονομίας στην κανονικότητα.

Δεν θα επιτρέψουμε η πόλη μας να μετατραπεί σε πεδίο μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν με τη συλλογή υπογραφών την έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία και πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11/3/2021 (διαδικτυακά). Η πρόταση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ήταν να συμπαρασταθεί ο Δήμος νομικά σε όλους τους συλληφθέντες των γεγονότων της 7ης & 9ης Μαρτίου, κάτι που ο δήμος – και ο κάθε δήμος – δεν έχουν τη νόμιμη δυνατότητα να πράξουν. Δεν είναι δυνατόν ο κάθε δήμος να συμπαρίσταται νομικά σε όσους δικαίως ή αδίκως συλλαμβάνονται για βιαιοπραγίες από τις αρμόδιες αρχές.

Η πρόταση της αντιπολίτευσης τελικά δεν πέρασε οριακά ( 20-19 ψήφοι).

Ζούμε σε μέρες δύσκολες, με την πανδημία σε έξαρση και την οικονομία στον αναπνευστήρα. Χρειάζεται ψυχραιμία και σύνεση από την ελληνική αστυνομία αλλά και από αυτούς που καλούν –σχεδόν μέρα παρά μέρα- τον κόσμο σε συγκεντρώσεις δημιουργώντας συνειδητά ή ασυνείδητα ένα εκρηκτικό μείγμα υπερμετάδοσης του ιού. Το τέλος της πανδημίας δεν έχει να κάνει με μικροκομματικούς άγονους ανταγωνισμούς αλλά έχει να κάνει με την κοινωνία, που αγωνία, να σταθεί όρθια την επόμενη μέρα. Έχει να κάνει με το να μην χάσουν τη δουλειά τους συμπολίτες μας, να ανοίξει η οικονομία και η χώρα γενικότερα να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024