«Άκρως εσφαλμένη» χαρακτηρίζει την απόφαση προφυλάκισης του 30χρονου κατηγορούμενου για συμμετοχή στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού της Ομάδας «Δράση» στη Νέα Σμύρνη, ο συνήγορος υπεράσπισης του φερόμενου «Ινδιάνου», Παύλος Σαράκης.

Υπενθυμίζεται ότι προφυλακιστέος για «απόπειρα ανθρωποκτονίας» κρίθηκε μετά την απολογία του ο 30χρονος με το προσωνύμιο «Ινδιάνος» που θεωρείται ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση της άγριας επίθεσης σε βάρος του αστυνομικού κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Ζητά άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Ο 30χρονος κατηγορούμενος αρνείται κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση και -μεταξύ άλλων- ζητά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να γίνει ο εντοπισμός της στιγματοθέτησής της κατά τον κρίσιμο χρόνο, ώστε να αποδειχθεί, όπως ισχυρίζεται, ότι βρισκόταν στην περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Με σημερινή του ανακοίνωση, ο δικηγόρος του κάνει λόγο για «ανασκευή της αρχικής επιβαρυντικής κατάθεσης» του γαμπρού του 30χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ισχυρίζεται εξαρχής ότι ο 30χρονος «είναι θύμα κακόβουλής καταγγελίας από πρόσωπο του οικογενειακού του περιβάλλοντος, με το οποίο βρίσκεται σε διένεξη».

Η δήλωση του δικηγόρου

Ολόκληρη η δήλωση του συνηγόρου υπεράσπισης του 30χρονου:

«Η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως περί προσωρινής κράτησης του εντολέα μας είναι άκρως εσφαλμένη, αφού δεν υφίσταται ούτε υπόνοια εμπλοκής του στα θλιβερά γεγονότα της Νέας Σμύρνης.

Ιδιαίτερα μετά την ανασκευή της αρχικής επιβαρυντικής κατάθεσης του γαμπρού του, ο οποίος με την εν γένει συμπεριφορά του μαρτυρεί ότι είναι ένα πρόσωπο ανισόρροπο και κακόβουλο με ψυχική ροπή στη μυθοπλασία. Θα προσβάλλουμε άμεσα την απόφαση, προκειμένου να αποκαταστήσουμε τόσο τη νομική θέση του εντολέως μας, όσο και το κύρος της Δικαιοσύνης».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο