Το συνηθισμένο ραντεβού των 18.00 της Παρασκευής πήγε στις 18:30 και τώρα… στις 19.00.

Η ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά, τη Βάνα Παπαευγγέλου, τον Γκίκα Μαγιορκίνη, καθώς και τον Άκη Σκέρτσο για την σταδιακή άρση των μέτρων καθυστερεί, γεγονός που αποδίδεται στην κρισιμότητα της κατάστασης και το πλήθος των θεμάτων που πρέπει να διευθετηθούν.

Η ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα της χώρας δεν επιτρέπει νέους λανθασμένους χειρισμούς, την ίδια ώρα που η κόπωση των πολιτών οδηγεί σε ανυποκοή στα περιοριστικά μέτρα και απαιτεί πολύ ειδική μεταχείριση.

Η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει σε κρίσιμα διλήμματα και να βρει τη χρυσή τομή, με τους ειδικούς και τους γιατρούς να μην ομονοούν σε μια λύση, τονίζοντας ότι κάθε απόφαση για άρση μέτρων ή για αυστηρότερους περιορισμούς έχει υπέρ, κατά, και παράπλευρες απώλειες που μπορεί να επηρεάσουν καθοριστικά τον πόλεμο με τον ιό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η διάσταση απόψεων κυβέρνησης – επιδημιολόγων εντοπίζεται κυρίως στις μετακινήσεις που θα επιτρέπονται με τον κωδικό «6».

Τι έχει εισηγηθεί η επιτροπή

Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή έχει εισηγηθεί να ανοίξουν κομμωτήρια, πάρκα, παιδικές χαρές και αρχαιολογικοί χώροι εντός του δήμου.

Επιπλέον πριν οι ειδικοί είχαν δώσει το πράσινο φως και για την αλλαγή του ωραρίου της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα. Συγκεκριμένα η Επιτροπή εισηγήθηκε η απαγόρευση να ξεκινά από τις 21:00 το βράδυ και όχι από τις 19:00 όπως ήταν πριν.

Ωστόσο, φαίνεται πως θα εξακολουθήσει να απαγορεύεται η μετακίνηση με ΙΧ με τον κωδικό 6, καθώς οι ειδικοί δεν ήταν σύμφωνοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή εισηγήθηκε να επιτρέπεται και το ψάρεμα αλλά εντός του δήμου.

Ανακοινώσεις και περισσότερες διευκρινίσεις θα δοθούν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Σημειώνεται πως η συνεδίαση της Επιτροπής ξεκίνησε από τις 10 το πρωί με τους ειδικούς να συζητούν μία σειρά θεμάτων.

Αναλυτικά οι εισηγήσεις των ειδικών μέχρι στιγμής:

  • Η απαγόρευση της κυκλοφορίας επανέρχεται στις 21:00 αντί για τις 19:00
  • Φρένο στην μετακίνηση με ΙΧ με τον κωδικό 6
  • Να ανοίξουν ξανά οι πύλες σε πάρκα, παιδικές χαρές και αρχαιολογικούς χώρους, ώστε ο κόσμος να μην μαζεύεται σε σπίτια
  • Από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, εκτός απροόπτου, ανοίγουν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και υπηρεσίες περιποίησης νυχιών, αυστηρά με ραντεβού.
  • Προς άνοιγμα και το ψάρεμα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr