Εξαδάκτυλος : «Διέλυσε» τις φήμες για μερικό άνοιγμα δραστηριοτήτων
«Άρση των μέτρων σημαίνει επιστροφή σε αυτό που θέλαμε να αποφύγουμε», τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
«Να δούμε ποια μέτρα θα αποφασιστούν, γιατί νομίζω δεν θα επαληθευτεί η υπόθεση ότι κλειστήκαμε με λίγα κρούσματα κι ανοίγουμε με πολλά», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής, κατά την οποία αναμένεται να δοθούν εισηγήσεις για τη διαμόρφωση των μέτρων, ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής, σχολίασε για τα μέτρα που ακούγεται πως θα αλλάξουν (άνοιγμα κομμωτηρίων, ινστιτούτων νυχιών και αρχαιολογικοί χώροι) ότι, «δεν έχει γίνει καμία συζήτηση, θα γίνει σε μια ώρα».
Ερωτηθείς για το γιατί δεν απέδωσαν τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, ξεκαθάρισε πως «έχουμε έναν ιό που μεταδίδεται 50% πιο γρήγορα από τον άλλο, που μεταδίδεται 4 φορές πιο πολύ από τη γρίπη».
Ανοικτός εμφανίστηκε, ωστόσο, το ενδεχόμενο ανοίγματος δραστηριοτήτων της υπαίθρου, όπως το ψάρεμα για το οποίο είπε ότι «μόνο καλό θα μας κάνει», αναφέροντας πως «θα πρέπει να αναθεωρηθούν οι δραστηριότητες υπαίθρου».
«Κάνουμε μία εισήγηση που μπορεί να είναι ή να μην είναι αποδεκτή», επεσήμανε για το ρόλο της Επιτροπής, ενώ αρνήθηκε να πει την άποψή του για το άνοιγμα των προαναφερθείσα δραστηριοτήτων, αναφέροντας πως «θα μου επιτρέψετε να πω αρμοδίως την άποψή μου μετά τις 10».
Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που του ετέθησαν, σχετικά με το ρόλο του καθηγητή Τσιόδρα στην Επιτροπή είπε πως, «η συμμετοχή του Τσιόδρα στην Επιτροπή είναι διαρκής και όπως ήταν πάντα», τονίζοντας πως «αδικούν αυτές οι φήμες τον καθηγητή που έχει δώσει την ψυχή του και αφιερώνει το σύνολο της ημέρας μπορεί και της νύχτας για το σκοπό αυτόν».
Χαρακτήρισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τεράστιο λάθος το να νομίζει κάποιος πως «αν αρθούν αύριο τα μέτρα θα επιστρέψει στην κανονικότητα», περιγράφοντας πως θα μπούμε σε μία τραγική κατάσταση με εκρηκτική μετάδοση των μεταλλάξεων του κοροναϊού.
«Δεν έχουμε δυνατότητα να στείλουμε τους διασωληνωμένους σε άλλη χώρα», σχολίασε αιτίαση συναδέλφου του που πρότεινε την άρση του lockdown και κατέληξε λέγοντας πως «αν εγκαταλείψουμε την προσπάθεια σήμερα, δεν θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, αλλά σε αυτό που προσπαθούσαμε να αποφύγουμε».
- Airbnb: Νέα άνοδος για τον αριθμό των καταλυμάτων τον μήνα Νοέμβριο
- Γουίντχορστ: «Είμαι σκεπτικός για το αν έχει επιτυχία το NBA Europe, θα ήθελα να γίνει σε συνεργασία με τη Euroleague» (vid)
- Θεσσαλονίκη: Ισχυρή έκρηξη σε τράπεζα στον Εύοσμο – Πανικοβλήθηκαν οι κάτοικοι [εικόνες]
- Τουρκία: Στα χέρια της αστυνομίας 115 μέλη του ISIS – Σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη
- Ένας… πολύ Ψυχρός Πόλεμος – Η Αρκτική ως το επόμενο πιο «θερμό» μέτωπο του πλανήτη
- Η επιστήμη ξέρει πόσα κιλά παίρνουμε μέσα στις γιορτές
- Gen Z: Οι εργαζόμενοι προσδοκούν ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής μέσω ΑΙ – Τα αφεντικά όμως διαφωνούν
- Ακρίβεια: Η ημέρα της Μαρμότας για τους καταναλωτές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)










![Θεσσαλονίκη: Ισχυρή έκρηξη σε τράπεζα στον Εύοσμο – Πανικοβλήθηκαν οι κάτοικοι [εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Capture-174-132x85.jpg)

![Θεσσαλονίκη: Ισχυρή έκρηξη σε τράπεζα στον Εύοσμο – Πανικοβλήθηκαν οι κάτοικοι [εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Capture-174-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442