Μέγκαν Μαρκλ: Σάλος με την Sun – Ντετέκτιβ σκάλισε το παρελθόν της με παράνομες μεθόδους
Η έκθεση των 90 σελίδων που ο ντετέκτιβ παρέδωσε στην Sun, με όλα τα «ένοχα μυστικά» της Μέγκαν Μαρκλ
Νέες διαστάσεις παίρνει ο πόλεμος των βρετανικών ταμπλόιντ με την Μέγκαν Μαρκλ, καθώς όπως έγινε γνωστό η βρετανική Sun είχε προσλάβει ιδιωτικό ντετέκτιβ προκειμένου να «σκαλίσει» το παρελθόν της ίδιας και της οικογένειας της.
Για «άπληστες πρακτικές» στα βρετανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι σχολιάζοντας την πρόσληψη του ιδιωτικού ντεντέκτιβ από την εφημερίδα «Sun» το 2016, για να κατασκοπεύει αυτήν και την οικογένειά της.
Ο Νταν Χανκς, ο οποίος ζει στο Λος Άντζελες, δήλωσε στην ιστοσελίδα «Byline Investigates» ότι συνέταξε μια έκθεση 90 σελίδων για το μελλοντικό μέλος της βασιλικής οικογένειας τον Οκτώβριο του 2016, λίγο αφότου η εφημερίδα «Sun» έμαθε για τo δεσμό της με τον πρίγκιπα Χάρι.
Πολλές από τις πληροφορίες που έφτασαν στα χέρια του ανταποκριτή της βρετανικής εφημερίδας στις ΗΠΑ είναι απόρρητες: φέρεται να περιλαμβάνουν αριθμούς τηλεφώνων συγγενών, βασικές πληροφορίες για τον πρώην σύζυγό της καθώς και τον προσωπικό αριθμό κοινωνικής ασφάλισης της Μέγκαν Μαρκλ.
Τώρα ο ιδιωτικός ντετέκτιβ ισχυρίζεται ότι τις πήρε από μια βάση δεδομένων που δεν μπορούσε νομίμως να χρησιμοποιηθεί για δημοσιογραφικούς σκοπούς.
Προφανώς, οι συγκεκριμένες πληροφορίες θα μπορούσαν να είχαν ληφθεί νόμιμα, ωστόσο ο ιδιωτικός ντετέκτιβ ισχυρίζεται ότι άντλησε το υλικό του από μια βάση δεδομένων η οποία ήταν παράνομο να χρησιμοποιηθεί για δημοσιογραφικούς σκοπούς.
Ο Χανκς υποστήριξε στους «New York Times» πως η εφημερίδα «Sun» τον έβαλε να υπογράψει μία επιστολή που να δηλώνει ότι δε θα χρησιμοποιούσε παράνομες μεθόδους για να εντοπίσει ανθρώπους ή να ψάξει στο παρασκήνιο:
«Μετά όμως οι δημοσιογράφοι μου τηλεφώνησαν και μου είπαν: “Αλλά εάν θέλετε να κάνετε τη δουλειά σας, συνεχίστε να το κάνετε με πονηρό τρόπο”».
The Sun, one of Britain’s most popular tabloids, paid more than $2,000 to a Los Angeles private investigator who improperly handed over a trove of personal details about Meghan Markle and her family in 2016, when she first began dating Prince Harry. https://t.co/OqrNZ8CmJX
— The New York Times (@nytimes) March 18, 2021
Τα αρνείται όλα η Sun
Η βρετανική εφημερίδα αρνείται αυτό τον ισχυρισμό και λέει πως είχε μια γραπτή συμφωνία με τον ιδιωτικό ερευνητή ότι δε θα παραβίαζε τον νόμο ενώ εργαζόταν για το πρακτορείο και πως δεν ήξερε ότι το είχε κάνει.
Ο εκδότης της εφημερίδας υποστήριξε ότι σταμάτησε να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του το 2017, αφότου μπήκε στη φυλακή όταν κρίθηκε ένοχος για εκβιασμό σε μια άσχετη υπόθεση.
Eκπρόσωπος του εκδότη της «Sun» δήλωσε:
«Το 2016, η Sun ζήτησε νόμιμα από τον κύριο Χανκς να ερευνήσει στοιχεία επικοινωνίας και διευθύνσεις για την Μέγκαν Μαρκλ και τους πιθανούς συγγενείς, χρησιμοποιώντας νομικές βάσεις δεδομένων. Πληρώθηκε με το ποσό των 2.055 δολαρίων.
Στον κύριο Χανκς δεν δόθηκε άδεια να κάνει τίποτα παράνομο ή να παραβιάσει νόμους περί απορρήτου, αντιθέτως του δόθηκε σαφής γραπτή δήλωση να ενεργήσει νόμιμα και υπέγραψε νομική δέσμευση ότι θα το έκανε.
Σε καμία περίπτωση η «Sun» δεν ζήτησε τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης της Μέγκαν Μαρκλ, ούτε χρησιμοποίησε τις πληροφορίες που παρείχε για οποιαδήποτε παράνομη πρακτική. Η Sun συμμορφώνεται με όλους τους νόμους και κανονισμούς και διατηρεί αυστηρά πρωτόκολλα σε σχέση με τη λήψη πληροφοριών από τρίτους. Υπάρχει αυστηρή συμμόρφωση για την κάλυψη όλων των δημοσιευμάτων μας».
Υπενθυμίζεται ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ βρίσκονται σε «πόλεμο» με τα βρετανικά ταμπλόιντ τα τελευταία δύο χρόνια, με την δούκισσα να μηνύει με επιτυχία την Mail on Sunday για τη δημοσίευση μιας ιδιωτικής επιστολής που έστειλε στον πατέρα της.
H απάντηση των Μέγκαν – Χάρι
Μέσω εκπροσώπου τους, το ζευγάρι δήλωσε:
“Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ πιστεύουν ότι σήμερα είναι μια σημαντική στιγμή προβληματισμού για τη βιομηχανία των μέσων μαζικής ενημέρωσης και την κοινωνία γενικά, καθώς αυτή η υπόθεση με την έρευνα δείχνει ότι οι αρπακτικές πρακτικές του παρελθόντος εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη, προκαλώντας μη αναστρέψιμη ζημιά σε οικογένειες και σχέσεις. Είναι ευγνώμονες σε όσους εργάζονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης που υπερασπίζονται τις αξίες της δημοσιογραφίας, οι οποίες είναι απαραίτητες τώρα περισσότερο από ποτέ”.
- Ουκρανία: Νέα μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με drones και πυραύλους στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της χώρας
- Αλλαγή ώρας έναρξης στο Μεξικό – Αγγλία λόγω… κεραυνών!
- Η Porsche ενδέχεται να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί
- «Σκάνδαλο στο Μουντιάλ»: Η κόκκινη κάρτα του Μπαλογκάν ακυρώθηκε μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ινφαντίνο
- Γαλλία: Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ – Εκλεψαν κοσμήματα «μερικών εκατομμυρίων» ευρώ
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα! (vid)
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442