Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διάσωση - θαύμα: Απεγκλώβισαν ζευγάρι μέσα από όχημα που κρεμόταν από αερογέφυρα

Διάσωση – θαύμα: Απεγκλώβισαν ζευγάρι μέσα από όχημα που κρεμόταν από αερογέφυρα

Το πλήρωμα άμεσης ανάγκης με γερανούς και εξοπλισμό με σχοινιά, κατάφερε να σώσει τους επιβαίνοντες, σπρώχνοντας προς τα κάτω το πεσμένο όχημα και εξασφαλίζοντας ένα σχοινί διάσωσης για κάθε έναν από αυτούς.

Ενα ηλικιωμένο ζευγάρι διασώθηκε από τις αρχές μετά από πτώση του οχήματος τους από αερογέφυρα στο Αϊντάχο.  Αν και ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που επέφεραν την πτώση, εντούτοις μάρτυρες ισχυρίζονται ότι ο οδηγός ηλικίας 67 ετών έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, λίγο πριν το ατύχημα.

Το φορτηγό περιστράφηκε πρώτα προς τα αριστερά, πριν περάσει πάνω από το προστατευτικό κιγκλίδωμα στη δεξιά πλευρά της γέφυρας. Το τροχόσπιτο έμεινε πάνω στην αερογέφυρα, διακόπτοντας την κίνηση και στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας, καθώς το φορτηγό έπεσε πλαγίως.

Το όχημα,  μάρκας Ford, σώθηκε με τη βοήθεια αλυσίδων, που το συνέδεαν με το ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο του ζευγαριού (μήκους περίπου 9 μέτρων), το οποίο παρά την σύγκρουση, παρέμεινε πάνω στην αερογέφυρα.  Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το ζευγάρι να βρίσκεται εγκλωβισμένο μέσα στο αυτοκίνητο του, που κρεμόταν σε υψόμετρο περίπου 30μ.  .

H τοπική αστυνομία κλήθηκε στον τόπο του ατυχήματος περίπου στις 14:45 τη Δευτέρα, βρίσκοντας τους δύο ηλικιωμένους (67 και 64 χρονών) από τη Garden City να κρέμονται, ουσιαστικά, ανάποδα πάνω από το φαράγγι του Malad Gorge.  Οι δύο επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Magic Valley. Σύμφωνα, με την εκπρόσωπο  του ISP Lynn Hightower, οι τραυματισμοί, που φέρουν σε καμία περίπτωση δεν απειλούν τη ζωή τους.  Μαζί τους διασώθηκαν και τα δύο μικρά σκυλιά του ζευγαριού, τα οποία φιλοξενεί αυτό το διάστημα άτομο από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Όταν οι αρχές βρέθηκαν στο σημείο, η πρώτη τους κίνηση ήταν να ενισχύσουν το όχημα με ένα επιπλέον σετ αλυσίδων, που βρήκαν σε ένα ημι-φορτηγό, που βρισκόταν κοντά, έως ότου να καταφθάσουν και οι υπόλοιπες ομάδες με τον ειδικό εξοπλισμό διάσωσης.  «Προσθέσαμε μερικές αλυσίδες ακόμη στο πίσω μέρος του οχήματος, προκειμένου να σιγουρευτούμε ότι οι αλυσίδες που το κρατούσαν επί του παρόντος, δε θα έσπαγαν», δήλωσε ο αστυνομικός  Jeremy Banfield.

Ο οδηγός του φορτηγού Rodney Drury, που έσπευσε να βοηθήσει τις αρχές στη διάσωση  του ζευγαριού, δηλώνει: «Βρισκόμουν στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή. Πραγματικά, πιστεύω ότι ήταν θέλημα Θεού το γεγονός ότι βρισκόμουν εκεί τη δεδομένη στιγμή. Το όχημα κρεμόταν από μία μονάχα μικρή αλυσίδα, όταν το κοίταξα. Γνώριζα ότι υπήρχαν μέσα άνθρωποι. Δεν ήθελα να το δω να πέφτει».

Το πλήρωμα άμεσης ανάγκης με γερανούς και εξοπλισμό με σχοινιά, κατάφερε να σώσει τους επιβαίνοντες, σπρώχνοντας προς τα κάτω το πεσμένο όχημα και εξασφαλίζοντας ένα σχοινί διάσωσης για κάθε έναν από αυτούς.

Το φαράγγι πάνω από το οποίο κρέμονταν εγκλωβισμένοι οι δύο ηλικιωμένοι είναι στενό, αλλά βαθύ, φτάνοντας όπως προαναφέραμε τα 30 περίπου μέτρα, δηλαδή το ύψος ενός 10ώροφου κτιρίου. Σε άλλα σημεία του, το φαράγγι φτάνει ακόμα και τα 76 μέτρα.

«Ήταν τρομακτικό» αναφέρει η αρχηγός της αστυνομίας σχετικά με το ατύχημα. «Ήταν αδιαμφισβήτητα μια ηρωική διάσωση από όλους όσους βρίσκονταν εκεί και ευτυχώς, είναι όλοι καλά. Μία διάσωση σαν κι αυτή απαιτεί πολύ γρήγορη σκέψη και δράση, αλλά για αυτό ακριβώς εκπαιδεύονται. Η εκπαίδευση απέδωσε σήμερα και δύο άνθρωποι είναι ζωντανοί χάρη στις ατελείωτες ώρες εκπαίδευσης, που λαμβάνει αυτή η ομάδα άμεσης ανάγκης».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024