Ξεκάθαρος ήταν ο Γιούργκεν Κλοπ όσον αφορά το μέλλον του, τονίζοντας πως δε θα κάτσει στον πάγκο της Εθνικής Γερμανίας, διότι δεν μπορεί να εγκαταλείψει τη Λίβερπουλ.

«Το πιο σημαντικό είναι πως δεν είπα ότι δε θέλω να γίνω ομοσπονδιακός προπονητής, αλλά ότι δεν μπορώ να γίνω. Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Εδώ έχω μια πολύ ξεκάθαρη δέσμευση. Έχω ένα σημαντικό ρόλο εδώ, στη Λίβερπουλ. Διανύω τον τρίτο μου χρόνο εδώ και έχω χτίσει μια απίστευτη σχέση με τους ανθρώπους με τους οποίους δουλεύω εδώ σε καθημερινή βάση. Βασιζόμαστε ο ένας στον άλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γερμανός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Αυτήν τη στιγμή, σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, να πω από τη δική μου πλευρά πως θα φύγω; Δε θα το κάνω αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να πω: Ωχ, θα είναι ενδιαφέρον να γίνω ο ομοσπονδιακός προπονητής. Αυτό θα ήταν μεγάλη τιμή, χωρίς καμία αμφιβολία, όμως η χρονική στιγμή δεν είναι σωστή. Δεν μπορώ. Λυπάμαι πραγματικά αν απογοητεύω κόσμο με αυτή μου την απόφαση, όμως δεν μπορώ να παρατήσω τις ευθύνες που έχω».