Για την φροντίδα του δέρματος, στρεφόμαστε συχνά στην Κορέα για εναλλακτικές και νέες τάσεις ομορφιάς, που θα μας βοηθήσουν να οδηγηθούμε στην σωστή αναζήτησή για λαμπερό δέρμα. Το τελετουργικό του διπλού καθαρισμού είναι ένα από τα πολλά μυστικά ομορφιάς των γυναικών της χερσονήσου, το οποίο αν εκτελεστεί με τα σωστά προϊόντα και τακτικά, μπορεί να οδηγήσει σε εκπληκτικά αποτελέσματα περιποίησης της επιδερμίδας.

Η διπλή… «στρατηγική» ρουτίνα

Ο διπλός καθαρισμός αποτελείται από μια πρωινή και μια νυχτερινή ρουτίνα που αποτελείται από δύο βήματα: στο πρώτο σκέλος χρησιμοποιούμε ένα καθαριστικό με βάση το λάδι για να αντλήσει βρωμιές όπως μακιγιάζ, σμήγμα, ρύπους και SPF, ενώ στο δεύτερο εφαρμόζουμε ένα καθαριστικό προϊόν με βάση το νερό για την απομάκρυνση υπολειμμάτων, όπως ιδρώτας και βρωμιά. Η διαδικασία του διπλού καθαρισμού αποτρέπει τη συσσώρευση σμήγματος και βακτηρίων, βοηθώντας στην καταπολέμηση των εξάρσεων της ακμής και μπορεί επίσης να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των άλλων προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας σας, αφήνοντάς τα να διεισδύσουν καλύτερα στους πόρους σας. Είναι σημαντικό να κάνετε διπλό καθαρισμό ακόμη και το πρωί, επειδή το δέρμα μας παράγει λάδι και ιδρώτα καθώς κοιμόμαστε και θα βοηθήσει στην απομάκρυνση τυχόν υπερβολικού προϊόντος που μπορεί να απομείνει στο δέρμα από τη νυχτερινή σας ρουτίνα.

Με την εμπειρία 2 αιώνων

Ο διπλός καθαρισμός δεν είναι μία νέα τεχνική καθαρισμού. Για την ακρίβεια μετράει 2 αιώνες! Στο Miyakofuzoku Kewaiden, την Ιαπωνική βίβλο της ομορφιάς, η φροντίδα του δέρματος είναι το πρώτο κεφάλαιο και το πρώτο βήμα της τελετουργίας του καθαρισμού.

Οι πόροι καθαρίζουν σε βάθος, αποτρέποντας έτσι τη συσσώρευση σμήγματος και ρύπων, ενώ διευκολύνεται η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφανειακή στοιβάδα της επιδερμίδας.

Ο διπλός καθαρισμός είναι απλός

Όσο ξεκινάτε το πλύσιμο προσώπου με βάση το λάδι ή το βάλσαμο καθαρισμού και συνεχίζουμε με απαλό μασάζ σε ξηρό δέρμα για να σπάσει το μακιγιάζ και τη συσσώρευση πόρων, εστιάζοντας στη ζώνη Τ και άλλα λιπαρά μέρη του προσώπου. Αφού ξεπλύνετε το λάδι καθαρισμού, χρησιμοποιείστε το καθαριστικό με βάση το νερό και πλύνετε το πρόσωπό σας κανονικά για ένα λεπτό πριν το ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Στεγνώστε το πρόσωπό σας με μια πετσέτα και ακολουθήστε με το υπόλοιπο σχήμα της περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο