Επίσημα τοποθετήθηκε ο Λευκός Οίκος, δια της εκπροσώπου του Τζεν Ψάκι, στις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ αδυνατούν να επικοινωνήσουν με την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη Βόρεια Κορέα αλλά δεν έλαβε απάντηση, δήλωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Διάφοροι δίαυλοι

«Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε», είπε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, η οποία πρόσθεσε πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει διάφορους διαύλους μέσω των οποίων γίνεται η επαφή. «Η διπλωματία είναι πάντα ο σκοπός μας» τόνισε.

Η Ψάκι ανέφερε πως η κυβέρνηση συμβουλεύεται πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους που έχουν εμπλακεί στην πολιτική για τη Βόρεια Κορέα σε προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις και πως επιδιώκει επίσης τη συνεισφορά της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

«Ο σκοπός μας είναι να μειώσουμε τον κίνδυνο κλιμάκωσης. Αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει οποιαδήποτε απάντηση», δήλωσε η Ψάκι.

«Πάνω από ένας χρόνος»

«Εχει περάσει πάνω από ένας χρόνος χωρίς ενεργό διάλογο με τη Βόρεια Κορέα παρά τις πολλαπλές προσπάθειες των ΗΠΑ να δεσμευθούν… Μπορείτε να περιμένετε ότι θα υπάρξει συνεχής διεύρυνση της δέσμευσης με εταίρους και συμμάχους στην περιοχή» πρόσθεσε.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν δήλωσε το Σάββατο, στο πρακτορείο Reuters, πως καταβλήθηκαν προσπάθειες επικοινωνίας με την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας μέσω αρκετών διαύλων από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr