Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι συμβαίνει με τη Βόρεια Κορέα : Τι λέει ο Λευκός Οίκος για την αδυναμία επικοινωνίας

Τι συμβαίνει με τη Βόρεια Κορέα : Τι λέει ο Λευκός Οίκος για την αδυναμία επικοινωνίας

Επίσημα τοποθετήθηκε ο Λευκός Οίκος, δια της εκπροσώπου του Τζεν Ψάκι, στις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ αδυνατούν να επικοινωνήσουν με την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη Βόρεια Κορέα αλλά δεν έλαβε απάντηση, δήλωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Διάφοροι δίαυλοι

«Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε», είπε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, η οποία πρόσθεσε πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει διάφορους διαύλους μέσω των οποίων γίνεται η επαφή. «Η διπλωματία είναι πάντα ο σκοπός μας» τόνισε.

Η Ψάκι ανέφερε πως η κυβέρνηση συμβουλεύεται πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους που έχουν εμπλακεί στην πολιτική για τη Βόρεια Κορέα σε προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις και πως επιδιώκει επίσης τη συνεισφορά της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

«Ο σκοπός μας είναι να μειώσουμε τον κίνδυνο κλιμάκωσης. Αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει οποιαδήποτε απάντηση», δήλωσε η Ψάκι.

«Πάνω από ένας χρόνος»

«Εχει περάσει πάνω από ένας χρόνος χωρίς ενεργό διάλογο με τη Βόρεια Κορέα παρά τις πολλαπλές προσπάθειες των ΗΠΑ να δεσμευθούν… Μπορείτε να περιμένετε ότι θα υπάρξει συνεχής διεύρυνση της δέσμευσης με εταίρους και συμμάχους στην περιοχή» πρόσθεσε.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν δήλωσε το Σάββατο, στο πρακτορείο Reuters, πως καταβλήθηκαν προσπάθειες επικοινωνίας με την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας μέσω αρκετών διαύλων από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024