Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατηγορεί την… κυβέρνησή του ότι απέτυχε στην οικονομική πολιτική της
Ο Κιμ επανεξέτασε θέματα σχετικά με τη νέα πενταετή στρατηγική του, υπό το πρίσμα της εφαρμογής των διεθνών κυρώσεων, ενός μακροχρόνιου κλεισίματος των συνόρων, αλλά και της μείωσης της εξωτερικής βοήθειας εξαιτίας της πανδημίας COVID-19
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν αποδοκίμασε την κυβέρνησή του για έλλειψη καινοτομίας και «έξυπνων στρατηγικών» στην κατάρτιση στόχων για το νέο πενταετές οικονομικό πρόγραμμα, όπως ανέφεραν σήμερα τα κρατικά ΜΜΕ.
Το κυβερνών Κόμμα των Εργατών ολοκλήρωσε χθες, Πέμπτη, την τετραήμερη συνεδρίαση της ολομέλειάς του, στη διάρκεια της οποίας ο Κιμ παρουσίασε το όραμά του για τα ζητήματα της Κορεατικής Χερσονήσου, αλλά και τις σχέσεις της Βόρειας Κορέας με άλλες χώρες.
Επίσης συζητήθηκαν οι κανονισμοί του κόμματος, αλλά και ζητήματα στελέχωσης.
Καθώς η οικονομία βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας, ο Κιμ επανεξέτασε θέματα σχετικά με τη νέα πενταετή στρατηγική του, υπό το πρίσμα της εφαρμογής των διεθνών κυρώσεων, ενός μακροχρόνιου κλεισίματος των συνόρων, αλλά και της μείωσης της εξωτερικής βοήθειας εξαιτίας της πανδημίας COVID-19.
Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καταρτίζει σχέδια τα οποία δεν προωθεί ουσιαστικά, σε σύγκριση με προηγούμενους σχεδιασμούς, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση «τρομερή αποτυχία, σχεδόν σε κάθε τομέα».
«Τα σχέδια δεν αντανακλούν σωστά την ιδεολογία του κόμματος, ενώ οι οδηγίες για την υλοποίησή τους στερούνται καινοτόμων ιδεών και έξυπνων στρατηγικών» δήλωσε ο Κιμ στην ολομέλεια, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές
- Με Ντιναμό Κιέβου ο ΠΑΟΚ – Προκρίθηκαν στα πέναλτι επί της Κλουζ οι Ουκρανοί
- Η ΕΕ πιέζει τις ΗΠΑ για εξαίρεση ευρωπαϊκών προϊόντων από τους δασμούς 15% – Και το ελαιόλαδο στη λίστα
- Οι Μαϊάμι Χιτ παρουσίασαν τον Αντετοκούνμπο: «Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου, είναι μια πόλη με πολλή ζέστη, όπως στην Ελλάδα»
- «Καύσωνας» με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «κλιματιστικό» του Μαξίμου και οι «υψηλές θερμοκρασίες» μετά τις διώξεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)












































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442