Προσεχώς στη Λιβύη ο Μητσοτάκης – Αποδέχτηκε πρόσκληση του Nτμπεϊμπά
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά τον οποίο συνεχάρη για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον νέο Πρωθυπουργό της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά τον οποίο συνεχάρη για το σχηματισμό της νέας μεταβατικής κυβέρνησης.
Σε θερμό κλίμα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχθηκε πρόσκληση του κ. Dbeibah να επισκεφθεί προσεχώς την Λιβύη. Η συζήτηση διεξήχθη σε θερμό κλίμα που επιβεβαιώνει τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών, σύμφωνα με το μέγαρο Μαξίμου.
Σημειώνεται ότι χτες τα μέλη της νέας προσωρινής κυβέρνησης ενότητας της Λιβύης ορκίστηκαν ενώπιον του κοινοβουλίου, στην ανατολική πόλη Τομπρούκ.
Η κυβέρνηση, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Άμπντελ Χαμίντ Μοχάμεντ Ντμπεϊμπά στοχεύει να κυβερνήσει τη Λιβύη έως τις αναμενόμενες εδώ και καιρό εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου.
Υπέρ του τουρκολιβυκού μνημονίου
Υπενθυμίζεται παράλληλα ότι ο νέος πρωθυπουργός της Λιβύης που προέκυψε ως αποτέλεσμα συμβιβασμού μεταξύ των δυνάμεων που εμπλέκονται στον λιβυκό εμφύλιο, έχει ταχθεί υπέρ του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου το οποίο είχε υπογράψει η κυβέρνηση της Τρίπολης με την Άγκυρα.
Μάλιστα προ ημερών ο Ντμπεϊμπά είχε πραγματοποιήσει και μυστική συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν.
Οι εξελίξεις στη Λιβύη είχαν απασχολήσει και το πρόσφατο ταξίδι του Νίκου Δένδια στο Κάιρο της Αιγύπτου με φόντο τα τουρκικά ανοίγματα στην Αίγυπτο.
Μάλιστα ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση στη Γενεύη και με τον ειδικό αποσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ για τη Λιβύη Γιαν Κούμπρις.
- Πόσα βήματα την ημέρα βοηθούν στο αδυνάτισμα;
- Σαρωτικοί έλεγχοι από την ΑΑΔΕ – Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο και γιατί
- Λύκεια: Λήξη μαθημάτων σήμερα Παρασκευή
- Συνταγή: Παγωτό με κλασική κουβερτούρα σοκολάτας και φρούτα
- Κάν’ το όπως η Ελλάδα – Ο Μερτς αυξάνει το ωράριο εργασίας στη Γερμανία
- Κίνα: Σι και Τραμπ κατέληξαν σε μια «σειρά νέων συνεννοήσεων»
- Tρεις νεκροί και 12 τραυματίες σε επίθεση της Ουκρανίας στη Ρωσία με drones
- Είναι τα όσπρια το Το πιο υποτιμημένο superfood;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442