Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊος : Γιατί οι νέοι αντιδρούν στα μέτρα εξηγεί ο Μ.Γιωσαφάτ

Κοροναϊος : Γιατί οι νέοι αντιδρούν στα μέτρα εξηγεί ο Μ.Γιωσαφάτ

Τις επιπτώσεις του κοροναϊού και των περιοριστικών μέτρων στους νέους και τα ζευγάρια, ανέλυσε ο γνωστός ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ

«Έχουμε μια δύσκολη νεολαία, συχνά επιθετική, τα παιδιά μαζεύονται στις πλατείες, αντιδρούν στα μέτρα, φλερτάρουν και πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζουν τον θάνατο, ότι τον αντιμετωπίζουν προκαλώντας τον» ανέφερε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6, ο γνωστός ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ, επισημαίνοντας ότι μεγαλώνουν συχνά, χωρίς πλέον τη μητέρα, που εργάζεται, αλλά και σε ένα καθεστώς σχεδόν απόλυτης ελευθερίας.

Η πανδημία ανέδειξε στα ζευγάρια προβλήματα που έχουν αναφορές στην παιδική ηλικία, προσέθεσε ο κ. Γιωσαφάτ. Όσο πιο ανώριμος είναι κανείς και μεταφέρει την παιδικότητά του στη σχέση του, τόσο περισσότερο υποφέρει και οδηγείται στην κατάθλιψη. Αντιθέτως, εκείνα τα ζευγάρια που είναι πιο ώριμα, κάνουν υπομονή και θεωρούν ότι θα ξεπεράσουν την κρίση, σημείωσε ο ψυχίατρος.

Ο κ. Γιωσαφάτ εξήγησε ωστόσο ότι το 50% των ζευγαριών στο τέλος χωρίζουν, ενώ «το 80% ανήκει στη σφαίρα της ανωριμότητας, που υποφέρει». Το αντίδοτο σε όλα αυτά είναι η αγάπη υπογράμμισε ο ψυχίατρος, όμως και αυτό έχει να κάνει με το πώς μεγάλωσε κανείς.

Τέλος, ερωτηθείς εάν βλέπει έκρηξη σεξουαλικότητας μετά το τέλος της πανδημίας, ο κ. Γιωσαφάτ απάντησε πως το σεξ είναι η απάντηση στο φόβο που νιώθουν οι άνθρωποι για τον θάνατο και δεν πιστεύει ότι θα συμβεί κάτι το διαφορετικό από αυτό που ζούσαμε πριν την κατάσταση της πανδημίας.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024