Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΕΔΗΝ : Ξεφεύγει η κατάσταση στο Δρομοκαΐτειο -  Στους 24 οι ασθενείς με κοροναϊό, θετικοί και δύο εργαζόμενοι

ΠΟΕΔΗΝ : Ξεφεύγει η κατάσταση στο Δρομοκαΐτειο – Στους 24 οι ασθενείς με κοροναϊό, θετικοί και δύο εργαζόμενοι

Χθες βράδυ από το γηροψυχιατρικό τμήμα που υπάρχει η διασπορά του κοροναϊού, πέθανε ασθενής με αρνητικό rapid test και «προσπαθούν ακόμη, να ενημερωθούν από τον ΕΟΔΥ, ποιά διαδικασία θα ακολουθήσουν για την ταφή της».

Τον κώδωνα του κινδύνου για ανεξέλεγκτη διασπορά του κοροναϊού στο Δρομοκαΐτειο, κρούει η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι ασθενείς που νοσούν με κοροναϊό αυξήθηκαν σε 24, ενώ μολύνθηκαν και δύο εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και εργαζόμενο στο Δρομοκαΐτειο, «οι περισσότεροι θετικοί ασθενείς είχαν εμβολιασθεί τρεις ημέρες πριν τη δεύτερη δόση, από εμβόλια που περίσσεψαν.

Χθες βράδυ τρεις ασθενείς εμφάνισαν σοβαρά συμπτώματα και διεκομίσθησαν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία όπου και νοσηλεύονται».

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία είναι, είναι η έκκληση του ΕΟΔΥ, «να μην διακομισθεί ο τρίτος ασθενής λόγω έλλειψης χώρου στα εφημερεύοντα νοσοκομεία», όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος

Σύμφωνα με τον ίδιο, χθες βράδυ από το γηροψυχιατρικό τμήμα που υπάρχει η διασπορά του κοροναϊού, πέθανε ασθενής με αρνητικό rapid test και «προσπαθούν ακόμη, να ενημερωθούν από τον ΕΟΔΥ, ποιά διαδικασία θα ακολουθήσουν για την ταφή της.

Πώς ξεκίνησε

Υπενθυμίζεται ότι η συρροή κρουσμάτων κοροναϊού , αποκαλύφθηκε από την ιχνηλάτηση ενός περιστατικού . Το συμβάν ξεκίνησε στο γηροψυχιατρικό τμήμα, όπου νοσηλεύονται ηλικιωμένοι ψυχικά ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα.

Μία ασθενής εμφάνισε υψηλό πυρετό και βρέθηκε θετική στον κοροναϊό. Διακομίσθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Κρατικό της Νίκαιας, αλλά δεν εισήχθη για νοσηλεία.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, η ασθενής επέστρεψε την επόμενη μέρα στο Δρομοκαΐτειο, με…ταξί. Ενημερώθηκε ο οδηγός του οχήματος, ενώ ξεκίνησε ιχνηλάτηση, από την οποία βρέθηκαν στο γηροψυχιατρικό τμήμα αρχικά, 16 νοσηλευόμενοι ασθενείς θετικοί στον ιό.

«Στο Δρομοκαΐτειο, ένα χρόνιο τμήμα μετατράπηκε σε κλινική κοροναϊού και νοσηλεύει 8 περιστατικά. Οι υπόλοιποι θετικοί ασθενείς νοσηλεύονται στο γηροψυχιατρικό τμήμα μαζί με (αρνητικούς στον ιό) ψυχικά ασθενείς» ανέφερε ο κ. Γιαννάκος, προειδοποιώντας για μεγάλη επικινδυνότητα διασποράς του ιού.

Ανεξέλεγκτη κατάσταση

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. «Γιατροί δεν υπάρχουν, νοσηλευτές δεν υπάρχουν, εργαστήρια δεν υπάρχουν, οξυγόνο δεν υπάρχει. Στο γηροψυχιατρικό τμήμα είναι ακόμη 15 ασθενείς αρνητικοί. Είναι όμως πια πιθανόν κάποιοι να νοσήσουν λόγω της διασποράς».

Στη βάδρια υπάρχουν μόνο τρεις νοσηλευτές, καταγγέλλει, οι οποίοι προσφέρουν νοσηλεία μπαίνοντας στους θαλάμους των θετικών στον κοροναϊό ασθενών, από τις μπαλκονόπορτες,  για να μην μολύνουν και τους άλλους ασθενείς.

Σήμερα το μεσημέρι θα γίνει σύσκεψη για τον «τρόπο διαχείρισης αυτής της ανεξέλεγκτης κατάστασης».

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024