Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Είναι γολγοθάς για ένα ομόφυλο ζευγάρι να αποκτήσει παιδί

Είναι γολγοθάς για ένα ομόφυλο ζευγάρι να αποκτήσει παιδί

Αλλά η δοκιμασία αξίζει τον κόπο για τους μελλοντικούς γονείς, σύμφωνα με δύο άχαστα ντοκιμαντέρ του 23ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Το ένα με φόντο το Ισραήλ και το άλλο την Ουγγαρία, δύο διαφορετικά ομόφυλα ζευγάρια προσπαθούν να αποκτήσουν παιδιά: Δύο ξεχωριστά ντοκιμαντέρ που προβάλλονται στο πλαίσιου του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και αξίζει κανείς να παρακολουθήσει, καθώς καταγράφουν τις δυσκολίες, τις διακρίσεις αλλά και την ευτυχία της διαδικασίας απόκτησης παιδιού για ένα ομόφυλο ζευγάρι.

Δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες;

Στη μία περίπτωση, ο Μότι και Αλόν,  κάτοικοι Ισραήλ, αποφασίζουν να αποκτήσουν δίδυμα μέσω παρένθετης μητέρας στην Αμερική. Η κάμερα παρακολουθεί το ζευγάρι από την πρώτη αγωνία για την επιτυχία της εξωσωματικής, το πρώτο υπερηχογράφημα μέσω βιντεοκλήσης, μέχρι τη στιγμή που οι δύο μπαμπάδες αντικρίζουν τα δίδυμα μωρά τους και την παρένθετη μητέρα στο μαιευτήριο, αλλά και την επιστροφή τους στο σπίτι.

Μέσα από τη δική τους ιστορία, παρουσιάζεται το θεσμικό πλαίσιο γύρω από τη διαδικασία απόκτησης παιδιών στο Ισραήλ για τα ομόφυλα ζευγάρια, τα διλήμματα που τίθενται αλλά και το μεγάλο κόστος όλης αυτής της διαδικασίας.

Ιδιαίτερα συγκινητικό επιφυλάσσεται το τέλος του ντοκιμαντέρ, το οποίο δεν παραλείπει να θίξει και τη σημασία της αποδοχής των οικογενειών για ένα γκέι ζευγάρι.

Παιδιά για δύο μπαμπάδες – Double Income Kids (2019)

Στην άλλη περίπτωση, ένα ζευγάρι λεσβιών αυτή τη φορά, προσπαθεί στην Ουγγαρία του Όρμπαν να αποκτήσει παιδί. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει τα διλήμματα που μπορεί να έχουν τα ομόφυλα ζευγάρια σε σχέση με τους ίσους δεσμούς που επιθυμούν να έχουν με τα παιδιά τους, με το εν λόγω δίδυμο να αποφασίζει τελικά την τεκνοθεσία. Όταν η μικρή Μέλι μπαίνει στη ζωή τους οι ίδιες ανακαλύπτουν αυτό που ονομάζουν «λεσβιακή γονεϊκότητα» και όλες τις πτυχές της.

Δύο ιστορίες αγάπης και αποδοχής, που μας θυμίζουν ότι και στη χώρα μας τα πάγια αίτηματα της LGBT κοινότητας πρέπει να γίνουν νόμοι του κράτους.

Οι μητέρες της – Her Mothers (2020)

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και τις ταινίες μπορείτε να βρείτε στο filmfestival.gr. To Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί φέτος με υβριδικό τρόπο.

Από τις 4 έως τις 14 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί online, ενώ από τις 24 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2021 το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί σε φυσικούς χώρους και online. Το καλοκαίρι θα προβληθούν τα τρία διαγωνιστικά τμήματα του 23ου ΦΝΘ, αλλά και τα ελληνικά ντοκιμαντέρ.

Με πληροφορίες από το Vice.com

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024