Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η νέα τσάντα του οίκου Hermès είναι από μανιτάρι και είναι πολύ νόστιμη

Η νέα τσάντα του οίκου Hermès είναι από μανιτάρι και είναι πολύ νόστιμη

Μια φοβερή χρονιά για την ανθρωπότητα, αλλά μια υπέροχη χρονιά για τα μανιτάρια. Όχι μόνο μαζεύονται για τροφή από όλους τους χρήστες του TikTok, αλλά είναι η και το νέο θαυμαστό συστατικό της περιποίησης της επιδερμίδας σας. Τώρα, το μέλλον της μόδας φαίνεται επίσης να κρύβεται μέσα σε ένα μανιτάρι.

Μια φοβερή χρονιά για την ανθρωπότητα, αλλά μια υπέροχη χρονιά για τα μανιτάρια. Όχι μόνο μαζεύονται για τροφή από όλους τους χρήστες του TikTok, αλλά είναι η και το νέο θαυμαστό συστατικό της περιποίησης της επιδερμίδας σας. Τώρα, το μέλλον της μόδας φαίνεται επίσης να κρύβεται μέσα σε ένα μανιτάρι.

Χθες, η Hermès ανακοίνωσε ότι η τσάντα ταξιδιού «Victoria» θα αναδιαμορφωθεί σε υποκατάστατο με βάση το μανιτάρι. Ο πολυτελής μοίκος συνεργάστηκε με το MycoWorks, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η οποία βρήκε έναν τρόπο να μετατρέψει ένα «δίκτυο νημάτων από τη ριζική δομή των μανιταριών – σε ένα υλικό που μιμείται τις ιδιότητες του δέρματος». Η ιδέα ήρθε καθώς πολλές ετικέτες σχεδιαστών, συμπεριλαμβανομένης της Hermès φαίνονται να ανταποκρίνονται σε έναν καταναλωτή που εστιάζει ολοένα και περισσότερο στην ηθική και στη βιωσιμότητα.

Νόστιμες τσάντες

Φυσικά, μία από τις μεγαλύτερες απάτες του βιώσιμου κινήματος μόδας ήταν η αναδιάταξη του αληθινού δέρματος με vegan. Και ενώ δεν είναι τεχνικά ψέμα – κανένα ζώο δεν πεθαίνει για αυτό- απέχει πολύ από μια ηθική εναλλακτική λύση. Είναι ακόμα κατασκευασμένο από ορυκτά καύσιμα, ακόμα τοξικά και μη βιοαποικοδομήσιμα πλαστικά σκουπίδια. Μια τσάντα από μανιτάρι είναι το ίδιο ανθεκτική, απλά θα διαλυθεί σε μικροσκοπικά μικροπλαστικά σωματίδια έως ότου απορροφηθεί από κάποιον ανίσχυρο οργανισμό.

Για να καταπολεμηθεί αυτό, οι απομιμήσεις κατά τα άλλα έχουν το δέρμα μήλου και ανανά, τα οποία ειλικρινά και τα δύο ακούγονται νόστιμα, σαν κάτι που θα μπορούσατε να διαλέξετε και εσείς στην λαική αγορά. Ανεξάρτητα, αυτές οι εναλλακτικές τεχνικές δεν είναι εντελώς νέες στη μόδα. Μάρκες όπως η Stella McCartney, η Gucci και η GmbH έχουν δοκιμάσει όλα τα υποκατάστατα δέρματος σε διαφορετικούς βαθμούς επιτυχίας. Αυτό που είναι εντυπωσιακό εδώ είναι ότι ο Hermès είναι ένας οίκος που δεσμεύεται από την κληρονομιά και την παράδοση, το οποίο συνοδεύεται από μια ελίτ ιστορία χειροτεχνίας.

Το μυκήλιο είναι το νέο… δέρμα;

«Η δύναμη της αφήγησης είναι το κλειδί σε οποιαδήποτε νέα τεχνολογία ή τέχνη» λέει ο Matt Scullin, CEO της MycoWorks. «H Hermès σχετίζεται με την ιστορία μας: αυτό το ωραίο μυκήλιο είχε τις ρίζες του στην καλλιτεχνική πρακτική και τη χειροτεχνία. Ταυτόχρονα, η Hermès αναγνώρισε ότι η μοναδική βιοτεχνολογική προσέγγιση του MycoWorks για την ενίσχυση ενός φυσικού υλικού σήμαινε ότι το λεπτό μυκήλιο είχε τη δυνατότητα να είναι το υψηλότερο ποιοτικό μυκήλιο στον κόσμο».

«Για μια φυσική πρώτη ύλη και τον μετασχηματισμό της, την αναζήτηση της τελειότητας, ώστε τα προϊόντα που θα παραχθούν να έχουν την καλύτερη χρήση και μακροζωία, στοιχεία που εκπροσωπούνται σε ένα αντικείμενο του πόθου των φασιονίστας και των ακόλουθων του οίκου σε όλο τον κόσμο, την τσάντα που σημαίνει δημιουργία και καινοτομία» μίλησε ο Pierre-Alexis Dumas, καλλιτεχνικός διευθυντής της Hermès.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024