Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σωκράτης… Τσάμπιονς Λιγκ

Σωκράτης… Τσάμπιονς Λιγκ

Το ματς με την Άρσεναλ άφησε πικρή γεύση, προβληματισμό τα λάθη, την γκίνια και βεβαίως την διαιτησία. Υπήρχε όμως και ο Σωκράτης για να μας «γλυκάνει»…

Πως ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο 1-3 με την Άρσεναλ, λίγο πολύ ανέλυσα στο χθεσινό blog. Ο Ολυμπιακός έχασε από μια καλύτερη ομάδα, δεν περιμέναμε αυτό το ματς για να ανακαλύψουμε την χαώδη διαφορά Ελληνικού και αγγλικού πρωταθλήματος ακόμη και αν μιλάμε για τον πρώτο στο ένα και τον 11ο στο άλλο. Πόσο δε μάλιστα όταν αυτή η ομάδα είναι μια από τις κορυφαίες στον κόσμο όπως η Άρσεναλ.

Η φάση του 1-2 ήταν εν τέλει καθοριστική και είναι πραγματικά αστείο να μπαίνουν οι… απέναντι στην διαδικασία ατυχούς ΄σύγκρισης για να μην παραδεχθούν το αυτονόητο. Τι ασχολείσαι με… καναπέδες θα μου πείτε και έχετε δίκιο, πάω παρακάτω. Στο θέμα μας.

Η πικρή γεύση έμεινε αλλά υπήρξε και η εμφάνιση του Σωκράτη που μας «γλύκανε». Ο «Πάπα» παίρνει παιχνίδια στα πόδια του και γίνεται όλο και καλύτερος καλύπτοντας το χαμένο έδαφος λόγω… Αρτέτα. Και απέναντι στην πρώην ομάδα του απέδειξε πως όχι απλά παραμένει ένας σπουδαίος παίκτης για να παίζει σε υψηλό επίπεδο στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ αλλά παραμένει top class επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ.

Η παρουσία του Σωκράτη ήταν εξαιρετική από την αρχή έως το τέλος. Το μοναδικό «καθαρό» στόπερ της ομάδας, ο Εμβιλά προσπάθησε αλλά δεν είναι η θέση του, έδωσε «μάχες» και τις νίκησε όλες. Έδειξε πως έχει βρει πλέον ξανά τον εαυτό του και απέδειξε γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε τα πάντα για να τον φέρει στο μεγάλο λιμάνι με τον Ολυμπιακό να αποκτά ένα στόπερ ολκής για τα 2,5 χρόνια του συμβολαίου του.

Όλα σίγουρα θα ήταν διαφορετικά αν ο Σωκράτης είχε δίπλα του τον Μπα ή ακόμη καλύτερα τον Σεμέδο, με τον Εμβιλά να παίζει στην θέση του και τον Μαρτίνς να εφαρμόζει το 4-3-3. Δυστυχώς συνέβησαν τα πάντα στα στόπερ της ομάδας από την στιγμή που ο Σισέ παραχωρήθηκε στην Σεντ Ετιέν, κίνηση που τελικά στοίχισε στην ομάδα, αλλά που να το φαντάζονταν αυτό που έγινε στον Ολυμπιακό όταν έδιναν τον πέμπτο τους στόπερ στο εξωτερικό;

Ο Ολυμπιακός θα πάει στο Λονδίνο να παλέψει για το γόητρο του και την πάρτη του, για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα από την Άρσεναλ ξέροντας ότι ψάχνει θαύμα για την πρόκριση.

Οφείλει βεβαίως να προσπαθήσει να μην επαναλάβει τα λάθη που έγιναν. Μπορεί στο Λονδίνο το ευρωπαϊκό ταξίδι για φέτος να τελειώνει όμως ο Ολυμπιακός έχει όλο τον χρόνο μπροστά του για τη νέα περιπέτεια στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τη νέα σεζόν. Όπου λογικά θα υπάρχει κανονικότητα. Με παίκτες επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ όπως ο Σωκράτης ο Ολυμπιακός μπορεί να συνεχίσει να διακρίνεται και να αποτελεί την όαση στην κατεστραμμένη γη που αφήνει φεύγοντας το «σύστημα» της… εξυγίανσης που διέλυσε τα πάντα στο ποδόσφαιρο μας μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Μέχρι το καλοκαίρι βεβαίως υπάρχει το νταμπλ που προέχει…

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024