Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός - Άρσεναλ 1-3

Ολυμπιακός – Άρσεναλ 1-3

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε όλα κόντρα απέναντι στην Άρσεναλ, παίζοντας με τον Εμβιλά στόπερ, τον Σα σε κακή βραδιά και τους διαιτητές να μετράνε το 1-2 παρότι ήταν καθαρό επθετικό φάουλ και έτσι γνώρισε ήττα που του ψαλιδίζει τις ελπίδες για πρόκριση (1-3).

Όλα στραβά πήγαν για τον Ολυμπιακό στο αποψινό παιχνίδι με την Αρσεναλ, με τους Πειραιώτες να γνωρίζουν την ήττα με 3-1 από τους Λονδρέζους.

Οι Ερυθρόλευκοι, στο πρώτο παιχνίδι με τους «κανονιέρηδες» για τη φάση των «16» του Europa League, αναγκάστηκαν να παίξουν με τον Εμβιλά ως στόπερ, αφού ο Μπα ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και έμεινε εκτός αποστολής, είχαν τον Ζοσέ Σα σε κακή βραδιά, αλλά και κόντρα τη διαιτησία, με τον Σίμπερτ στο 80’ να μετράει το 2-1 της Αρσεναλ, παρότι υπήρχε πεντακάθαρο επιθετικό φάουλ του Γκάμπριελ πάνω στον Εμβιλά.

Το 1-3 ψαλιδίζει τις ελπίδες του Ολυμπιακού για πρόκριση στα προημιτελικά, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να ψάχνει ένα… θαύμα στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας (18/3).

Οι Ερυθρόλευκοι στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου ημιχρόνου ήταν καλύτεροι από τους Λονδρέζους και στο 57’ απάντησαν με τον Ελ Αραμπί στο γκολ του Όντεγκααρντ (34’), αλλά στο 80’ είδαν τον διαιτητή να μετράει λανθασμένα γκολ του Γκάμπριελ, αφού ο κεντρικός αμυντικός των φιλοξενούμενων πριν σκοράρει έχει κάνει πεντακάθαρο επιθετικό φάουλ στον Εμβιλά. Η Αρσεναλ έκανε από το… πουθενά το 2-1, με τον Ελνένι στο 85’ να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Η αρχική αναγγελία της 11άδας του Ολυμπιακού ήταν με τον Μπα δίπλα στον Παπασταθόπουλο, αλλά ο Αφρικανός ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και αντικαταστάθηκε από τον Μασούρα, με τον Εμβιλά να αγωνίζεται ως στόπερ. Μαζί με τον Μπα άλλαξε και το σύστημα του Ολυμπιακού, με τον Πέδρο Μαρτίνς να παρατάσσει τους Πειραιώτες με 4-2-3-1 αντί για το αρχικό 4-3-3. Μπροστά από την εστία ήταν ο Σα, με τους Λαλά, Σωκράτη, Εμβιλά και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Καμαρά και Μπουχαλάκης ήταν στα χαφ, με τους Μασούρα, Βαλμπουενά και Μπρούμα πίσω από τον Ελ Αραμπί. Από την άλλη πλευρά, ο Μικέλ Αρτέτα παρέταξε την Αρσεναλ με 4-3-3, έχοντας τον Λένο μπροστά από τα δοκάρια και τους Μπεγερίν, Νταβίντ Λουίζ, Γκάμπριελ και Τίρνι στην άμυνα. Οι Τζάκα, Παρτέι και Όντεγκααρντ ήταν στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, με τους Γουίλιαν, Σακά και Ομπαμεγιάνγκ στην επίθεση.

Ευκαιρία με τον Ομπαμεγιάνγκ, απάντησε ο Μπρούμα

Η Αρσεναλ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, άσκησε ασφυκτικό πρέσινγκ στους παίκτες του Ολυμπιακού και στο τρίτο λεπτό απείλησε με τον Όντεγκααρντ.

Ο Τίρνι ανέβηκε από αριστερά, έκανε το γύρισμα στον Όντεγκααρντ, αυτός σούταρε μέσα από την περιοχή των Πειραιωτών, αλλά η μπάλα έφυγε διπλά από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σα.

Δύο λεπτά αργότερα οι Λονδρέζοι είχαν δοκάρι με τον Ομπαμεγιάνγκ. Ο Όντεγκααρντ έδωσε στον Μπεγερίν, αυτός σέντραρε από δεξιά, ο Αφρικανός επιθετικός πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ζοσέ Σα «εκτινάχθηκε» και απέκρουσε, με την μπάλα στη συνέχεια να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το παιχνίδι και άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο του φαληρικού γηπέδου. Στο 21’ μάλιστα απείλησε για πρώτη φορά τον Λένο. Ο Μπρούμα κινήθηκε έξυπνα, έκλεψε την μπάλα μετά το λάθος γύρισμα του Όντεγκααρντ, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας της Αρσεναλ έπεσε και μπλόκαρε.

0-1 από το… πουθενά

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν «παγώσει» τον ρυθμό και κρατούσαν με ευκολία τους Λονδρέζους μακριά από την εστία του Σα. Στο 34’ όμως η Αρσεναλ κατάφερε να ανοίξει το σκορ σε μια ανύποπτη φάση.

Ο Ρέαμπτσιουκ έκανε λάθος πάσα, μετά την πίεση των φιλοξενούμενων, ο Όντεγκααρντ έκλεψε, πήρε μέτρα, έκανε το δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή του Σα, ο Πορτογάλος προσπάθησε να αποκρούσει με το ένα χέρι, αλλά δεν τα κατάφερε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του.

Η ομάδα του Αρτέτα άνοιξε το σκορ από το… πουθενά, με το δυνατό σουτ του Όντεγκααρντ.

Τεράστια ευκαιρία με τον Μασούρα

Μετά το γκολ του Νορβηγού, ο Ολυμπιακός ανέβασε την πίεσή του και στο 39’ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Μασούρα για να ισοφαρίσει σε 1-1. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός έκλεψε από τον Νταβίντ Λουίζ, βγήκε απέναντι από τον Λένο, σούταρε από πλάγια θέση, αλλά δεν κατάφερε να βάλει τα φάλτσα που ήθελε και η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Μασούρας δεν είδε τον Ελ Αραμπί, που είχε φάτσα την εστία και τον Λένο ουσιαστικά εξουδετερωμένο. Σούταρε ο ίδιος και έχασε την ευκαιρία να φέρει στα ίσια το παιχνίδι. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στ 0-1.

Αλλαγές από τον Μαρτίνς

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε διπλή αλλαγή, με τον Πορτογάλο να βάζει στο ματς τους Χολέμπας και Φορτούνη αντί των Ρέαμπτσιουκ και Βαλμπουενά.

Η είσοδος του Φορτούνη «γλύκανε» το παιχνίδι του Ολυμπιακού, με τους Πειραιώτες να πιέζουν ψηλά και δημιουργούν πολλά προβλήματα στην άμυνα της λονδρέζικης ομάδας.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι στα πρώτα 10 λεπτά της επανάληψης, με τον Αρτέτα στο 55’ να κάνει την πρώτη του αλλαγή και να βάζει τον Σεμπάγιος αντί του Πάρτεϊ.

Γκολάρα ο Ελ Αραμπί και 1-1

Στο 58’ η ασφυκτική πίεση του Ολυμπιακού απέδωσε καρπούς και ο Ελ Αραμπί ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι. Ο Μαροκινός επιθετικός έκλεψε την μπάλα από τον Σεμπάγιος, είδε τον Λένο να έχει βγει εκτός εστίας και με τρομερό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή της βρετανικής ομάδας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, φέρνοντας στα ίσια το παιχνίδι. Μια του… κλέφτη, δυο του κλέφτη τρεις και 1-1. Οι Μπρούμα και Μασούρας δεν τιμώρησαν τους φιλοξενούμενους για τα λάθη τους στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ο Ελ Αραμπί εκτέλεσε τον Λένο και ισοφάρισε τον αγώνα.

Αυτό ήταν το δεύτερο τέρμα του Ελ Αραμπί στο φετινό Europa League, καθώς είχε σκοράρει και στο πρώτο ματς με την Αϊντχόφεν για τους «32», ενώ συνολικά έφτασε τα 20 γκολ στη σεζόν.

Μετά το 1-1 ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε νέα αλλαγή, με τον Ραντζέλοβιτς να παίρνει τη θέση του Μπρούμα. Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 67’ έχασαν τεράστια ευκαιρία για το 2-1. Οι Λαλά, Φορτούνης, Καμαρά έκρυψαν την μπάλα, ο Λαζάρ Ραντζέλοβιτς έκανε το γύρισμα στον Ελ Αραμπι, αυτός σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε πάνω στον Μπεγερίν και έφυγε κόρνερ.

Στο 77’ ο τεχνικός του Ολυμπιακού άλλαξε επιθετικό, με τον Αχμέντ Χασάν να παίρνει τη θέση του Ελ Αραμπί.

Επιθετικό φάουλ το 1-2 της Αρσεναλ

Δύο λεπτά αργότερα και πάλι κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, η Αρσεναλ έκανε το 2-1 με τον Γκάμπριελ. Ένα γκολ που δεν θα έπρεπε να μετρήσει ποτέ, αφού υπήρχε επιθετικό φάουλ πάνω στον Εμβιλά από τον σκόρερ. Ο Γουίλιαν έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο κεντρικός αμυντικός των Λονδρέζων γκρέμισε τον παίκτη του Ολυμπιακού και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο διαιτητής έδειξε σέντρα, το VAR συμφώνησε και η Αρσεναλ πήρε κεφάλι στο σκορ. Διαιτητής και VARίστας αλλοίωσαν το αποτέλεσμα, με τους Πειραιώτες να είναι έξαλλοι. Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι Ερυθρόλευκοι, με τους Λονδρέζους να παίρνουν προβάδισμα με ένα γκολ που δεν θα έπρεπε να μετρήσει ποτέ. Μια πεντακάθαρη φάση, στην οποία υπήρχε επιθετικό φάουλ πάνω στον Εμβιλά.

Το 1-3 από τον Ελνένι

Μετά το γκολ ο Αρτέτα προχώρησε σε τρεις αλλαγές, με τους Ελνένι, Πεπέ και Ρόου να μπαίνουν αντί των Γουίλιαν, Όντεγκααρντ και Σακά. Το 1-2 είχε προκαλέσει εκνευρισμό στους παίκτες του Ολυμπιακού, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Ελνένι στο 85’.

Ο μέσος της Αρσεναλ βρήκε χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή των Πειραιωτών, σούταρε δυνατά, έστειλε την μπάλα στη γωνία του Σα, αυτός έπεσε, ακούμπησε την μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να της αλλάξει πορεία, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα δίχτυα του για το 1-3. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τους Λονδρέζους να παίρνουν τη νίκη στο Φάληρο και τον Ολυμπιακό να ψάχνει ένα… θαύμα στον επαναληπτικό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Λαλά, Σωκράτης, Εμβιλά, Ρέαμπτσιουκ (46’ Χολέμπας), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μασούρας (86’ Ανδρούτσος) , Μπρούμα (59’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (46’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί (77’ Χασάν).

ΑΡΣΕΝΑΛ (Μίκελ Αρτέτα): Λένο, Μπεγερίν, Νταβίντ Λουίς, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Γουίλιαν (82’ Ελνένι), Παρτέι (56’ Σεμπάγιος), Τσάκα, Έντεγκααρντ (82’ Σμιθ Ρόου), Σακά (82’ Πέπε), Ομπαμεγιάνγκ (88’ Λακαζέτ).

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024