Μια γάτα που έλειπε για δύο δεκαετίες μπόρεσε να περάσει τις τελευταίες ώρες με τον ιδιοκτήτη της πριν πεθάνει λόγω της κακής υγείας στην οποία βρέθηκε.

Η Phoebe ανακαλύφθηκε σε ένα χωράφι στο Bridgemere, Cheshire, στις 5 Μαρτίου και ταυτοποιήθηκε από ένα κέντρο ζώων RSPCA. Ήταν σοβαρά άρρωστη, αλλά κατάφερε να κρατηθεί δύο ημέρες άνετα στο σπίτι της στο Nantwich με την ιδιοκτήτριά της Christine Ball.

Η κ. Ball, 59 ετών, είπε ότι ήταν ωραία που ήραν με τη Phoebe μέχρι το τέλος. Ο Lee Stewart, διευθυντής στο Stapeley Grange Animal Center, δήλωσε: «Έχουμε ξανασυναντήσει γάτες που λείπουν για μερικά χρόνια, αλλά δεν έχω συναντήσει ποτέ μια γάτα που λείπει από το σπίτι για 20 χρόνια». Η RSPCA είπε ότι η Phoebe ήταν δύο όταν εξαφανίστηκε το 2001.

Τι είπε η ιδιοκτήτρια;

«Ο κτηνίατρος είπε ότι δε θα είχε επιβιώσει 20 χρόνια ως αδέσποτο και πιστεύουμε ότι κάποιος πιθανώς την πήρε και τη φρόντιζε ως κατοικίδιο», είπε η κ. Ball.

Πρόσθεσε ότι είχε ψάξει για τη Phoebe και έβαλε αφίσες χωρίς τύχη και «έμεινα έκπληκτη όταν πήραμε ένα τηλεφώνημα από το RSPCA και είπαν ότι τη βρήκαν».

Η φιλανθρωπική οργάνωση αναγνώρισε τη Phoebe μέσω του μικροτσίπ της και στάλθηκε σε κτηνίατρο που ανακάλυψε ότι είχε όγκο στον εγκέφαλο.

Η κ. Ball είπε: «Ήταν λυπηρό που τη βρήκαμε και τόσο σύντομα έπρεπε να την αφήσουμε να φύγει, αλλά ήταν ωραίο να έχουμε λίγο χρόνο μαζί της». Και πρόσθεσε: «Μας δημιούργησε ένα ψυχολογικό -τέλος- και είμαστε ευγνώμονες που έζησε μέχρι μια τόσο ώριμη ηλικία – κάποιος άλλος πρέπει να την είχε φροντίσει καλά».

Phoebe was found seriously ill in a field at the age of 22 but had a special reunion in her final hours.

Δημοσιεύτηκε από BBC News στις Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο