Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πελώνη : Δεν είναι η ώρα για διχασμούς - Ο Τσίπρας να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων

Πελώνη : Δεν είναι η ώρα για διχασμούς – Ο Τσίπρας να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων

Εκ νέου έριξε το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ενόψει και της αυριανής συζήτησης στη Βουλή στην ώρα του πρωθυπουργού για την αστυνομική βία

Εκ νέου έριξε το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ενόψει και της αυριανής συζήτησης στη Βουλή στην ώρα του πρωθυπουργού για την αστυνομική βία.

Δεν υπάρχει διάκριση σε καλή και κακή βία

«Δεν είναι ώρα για διχασμούς, ελπίζω ο κ. Τσίπρας να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων» ήταν το μήνυμα της κυβερνητικής εκπροσώπου ενόψει της αυριανής κοινοβουλευτικής διαδικασίας όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα η κυβερνητική εκπρόσωπος κάλεσε επί της ουσίας τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει ένα βήμα πιο ακόμα πιο μπροστά και έδειξε ότι το μέγαρο Μαξίμου δεν καλύπτεται από τη δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η βία φέρνει βία» με βάση την οποία η Κουμουνδούρου επιρρίπτει την ευθύνη στην κυβέρνηση και την αστυνομία για την κοινωνική ένταση.

«Η βία δεν φέρνει βία, ούτε υπάρχει καλή και κακή βία. Πίσω από αυτή τη δήλωση (σ.σ. εννοεί του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η βία φέρνει βία») κατά τη γνώμη μας κρύβεται μία διάκριση για καλή και κακή βία. Διάκριση τέτοια δεν υπάρχει» είπε η κα Πελώνη.

Εκμεταλλεύεται την κόπωση από τα περιοριστικά μέτρα

Στο πλαίσιο αυτό η κυβερνητική εκπρόσωπος κατηγόρησε εκ νέου -σε ηπιότερους τόνους και ύφος- τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα ότι «υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση αυτές τις μέρες εκμεταλλευόμενος την κόπωση που υπάρχει από τα περιοριστικά μέτρα».

Μάλιστα η Αριστοτελία Πελώνη επέστρεψε την κριτική που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς με βάση δημοσιεύματα εμφανίζεται η αστυνομία να γνώριζε από πριν για ραντεβού χούλιγκαν στη Νέα Σμύρνη και τόνισε ότι παρόλα αυτά η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε στην πορεία αποδίδοντας υποκρισία και εκ των υστέρων κροκοδείλια δάκρυα για τα επεισόδια από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ίδια κατεύθυνση η κα Πελώνη κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάσει τη δήλωση του πρώην βουλευτή Γιώργου Κυρίτση ότι εικόνες και σκηνικά τύπου Νέας Σμύρνης θα συμβαίνουν στα πανεπιστήμια όσο η κυβέρνηση δεν αποσύρει το νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

Στο ίδιο πλαίσιο η κα Πελώνη επεσήμανε ότι ο αστυνομικός έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο πρωθυπουργός επένδυσε στο διχασμό και γι’ αυτό δεν είπε κουβέντα για τον πολίτη που ξυλοκοπήθηκε στη Νέα Σμύρνη.

Περίγραμμα πρωτοβουλιών

Η κα Πελώνη σημείωσε επίσης ότι η δράση της Ελληνικής Αστυνομίας προβλέπεται από τους επιχειρησιακούς κανονισμούς της ΕΛ.ΑΣ και από τα Προεδρικά Διατάγματα για την επιχειρησιακή δράση της λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό ισχύει και επ’ αυτής της κυβέρνηση και ίσχυε και επί της προηγούμενης κυβέρνησης».

«Ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές με το μήνυμά του ότι δεν είναι η ώρα για διχασμούς, δεν είναι η κυβέρνηση που υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση. Το καταστήσαμε σαφές. Θα συζητηθούν όλα αυτά αύριο θεσμικά στη βουλή, όπου θα προσέλθει ο πρωθυπουργός. Θυμίζω ότι μιλάει πρώτος ο κ.Τσίπρας ως ερωτών. Ελπίζω ότι θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων» ανέφερε με νόημα η κα Πελώνη.

Μάλιστα προανήγγειλε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει περίγραμμα πρωτοβουλιών για το θέμα, το οποίο συζήτησε με τον κ. Αλιβιζάτο στο μέγαρο Μαξίμου ενώ υπενθύμισε ότι οι αρμοδιότητες της επιτροπής Αλιβιζάτου για τον έλεγχο των αστυνομικών αυθαιρεσιών έχουν μεταφερθεί στο Συνήγορο του Πολίτη.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024