Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αθλιότητες στο Ίντερνετ: «Αστυνομικοί» κατά πολιτών

Αθλιότητες στο Ίντερνετ: «Αστυνομικοί» κατά πολιτών

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν τα βρισίδια και οι απειλές που εκτοξεύουν χρηστές των social media που δηλώνουν «αστυνομικοί» κατά πολιτών, με αφορμή τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Οι τραυματισμοί του απλού πολίτη και του αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ στη Νέα Σμύρνη δεν ξύπνησαν μόνο την εύλογη οργή μεγάλης μερίδας των πολιτών, αλλά και τα βίαια ένστικτα μιας ακραίας μειοψηφίας.

Με αφορμή τον τραυματισμό του άνδρα της ομάδας ΔΡΑΣΗ, τουλάχιστον τρία περιστατικά απειλών εναντίον πολιτών από χρήστες του διαδικτύου που δηλώνουν αστυνομικοί έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ώρες.

Ζητάει να επιτραπούν οι αληθινές σφαίρες

Η πρώτη καταγγελία έρχεται από τη σελίδα «Μένουμε Ενεργοί» στο Facebook και έχει γίνει viral στο διαδίκτυο.

Η σελίδα καταγγέλλει ότι άνδρας (τα στοιχεία του οποίου έχει στη διάθεσή της) «μέσα από προσωπικό του λογαριασμό στα social media απειλεί τους Αριστερούς με θάνατο, ενώ ζητά να επιτραπούν οι αληθινές σφαίρες!».

Σύμφωνα πάντα με όσα στοιχεία παραθέτει η ιστοσελίδα, ο άνδρας αυτός είναι πράγματι ενεργεία αστυνομικός με καταγωγή από την Αχαϊα, που υπηρετεί στην Αττική.

Μάλιστα αναφέρεται ότι μέσα σε μια ώρα από τη δημοσίευση της καταγγελίας, ο συγκεκριμένος αστυνομικός κατέβασε το προφίλ του τόσο στο instagram, όσο και στο facebook.

UPDATE: Μέσα σε μια ώρα από τη δημοσίευση της καταγγελίας, ο συγκεκριμένος αστυνομικός κατέβασε το προφίλ του τόσο στο…

Posted by Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη on Wednesday, 10 March 2021

«Αυτό γα****νοι θα το πληρώσετε»

Άλλος αστυνομικός(;)  απειλεί με story του στο Instagram: «αυτό γα****νοι θα το πληρώσετε», παραθέτοντας τη φωτογραφία του τραυματισμένου 28χρονου της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Στην κεντρική φωτογραφία, φαίνεται να ποζάρει με συνάδελφό του και τη στολή της αστυνομίας.

Ο ίδιος επίσης διέγραψε ολόκληρο το λογαριασμό του από το Facebook όταν το μήνυμά του άρχισε να κυκλοφορεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε άλλη ιστοσελίδα εμφανίζεται να υπογράφει κείμενο της παράταξης Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών. Παλαιότερα είχε συνυπογράψει κείμενο σχετικά με τη δράση των ΜΑΤ με το οποίο ζητούσε οι επιθέσεις εναντίον αστυνομικών να μετατραπούν σε ιδιώνυμο αδίκημα – μια αναφορά στις πιο σκοτεινές μνήμες της ελληνικής ιστορίας.

Χυδαίοι χαρακτηρισμοί – «Από μπάτσος έγινα κρεοπώλης»

Σε άλλο περιστατικό χρήστης του Twitter ανέφερε ότι είναι μέλος διμοιρίας και απειλούσε ότι θα δολοφονήσει πολίτες.

Φυσικά δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αν πρόκειται πράγματι για αστυνομικό, καθώς ο λογαριασμός ήταν καινούργιος, δεν είχε φωτογραφία και διαγράφηκε λίγες ώρες από την εμφάνισή του.

Είτε όμως ήταν άνδρας της Αστυνομίας, είτε απλός πολίτης που βρήκε την ευκαιρία να… ξεδώσει λίγο, οι εκφράσεις που χρησιμοποιεί είναι προσβλητικές και ανατριχιαστικές.

«Βγήκα με τη διμοιρία μου στο άλσος και από μπάτσος έγινα ξαφνικά κρεοπώλης με τόσο κιμά που κόψαμε», γράφει σε ένα tweet.

Και προσθέτει: «Να δεις τι θα γίνει μόλις θα αρχίσουν να αδειάζουν γεμιστήρες και θα βγαίνουν κρέατα από τα κρανία σας».

Ο ίδιος στράφηκε και εναντίον συγκεκριμένου χρήστη του Twitter, τον οποίο απειλούσε ότι δεν θα ξαναπερπατήσει ποτέ.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024