Σε ό,τι αφορά τους προσαχθέντες η αστυνομία γνωστοποίησε ότι «οι 19 από αυτούς δήλωσαν φοιτητές του ΑΠΘ, ενώ οι υπόλοιποι 14 δεν σχετίζονται με το Πανεπιστήμιο».

Σε 33 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία κατά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ.

Πρόκειται για 26 άνδρες και επτά γυναίκες που μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης προκειμένου να γίνει η ταυτοποίησή τους και να εξεταστούν.
Όπως ανακοινώθηκε, οι 33 προσαγωγές έγιναν από εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Ιδρύματος.

Σε ό,τι αφορά τους προσαχθέντες η αστυνομία γνωστοποίησε ότι «οι 19 από αυτούς δήλωσαν φοιτητές του ΑΠΘ, ενώ οι υπόλοιποι 14 δεν σχετίζονται με το Πανεπιστήμιο».

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από άντρες της κρατικής ασφάλειας οι οποίοι ήταν ντυμένοι με πολιτικά ρούχα, full face και με ρούχα παραλλαγής, όπως φαίνεται από φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των φοιτητών κάποιοι από αυτούς οπλοφορούσαν.

Όπως αναφέρουν οι φοιτητές, οι άντρες της ασφάλειας τους ακινητοποίησαν και τους έδεσαν τα χέρια με tire up.

Η ανακοίνωση των φοιτητών που συμμετείχαν στην κατάληψη:

Εχθές Τετάρτη 10/3 στη συντονιστική συνέλευση της κατειλημμένης πρυτανείας του ΑΠΘ, αποφασίστηκε αποχώρηση από το κτίριο την Πέμπτη 11/3 με την πανεκπαιδευτική πορεία που έχει καλεστεί με προσυγκέντρωση στις 11 έξω από τη πρυτανεία και κάλεσμα 1:00μμ στο άγαλμα Βενιζέλου. Σήμερα ξημερώματα Πέμπτης 11/3 γύρω στις 5:30 πμ έγινε έφοδος στο φουαγιέ όπου βρίσκονταν ξύπνια γύρω στα 25 άτομα.

Μια ομάδα από ασφαλίτες αρνούμενοι να μας δείξουν οποιαδήποτε ταυτότητα, μερικοί των οποίων οπλοφορούσαν, εισέβαλαν στο κτίριο, μας ακινητοποίησαν στο πάτωμα και μας έδεσαν τα χέρια με tire up.

Συνολικά μαζί με τα άτομα που κοιμόντουσαν στους ορόφους μάζεψαν στο φουαγιέ πάνω από 100 άτομα και εκείνη την ώρα ενώ κάποια από εμάς έπαθαν κρίση πανικού, ξεκίνησαν να φωνάζουν και να αναφέρονται σε μερικά με τα ονόματά τους, να βιντεοσκοπούν τα πρόσωπά μας χωρίς να έχουν αφήσει πολλά από εμάς να βάλουμε τις μάσκες μας.

Ταυτόχρονα κόβοντας φάτσες και στοχευμένα ξεκίνησαν να διαχωρίζουν κάποια από εμάς τα οποία και προσήγαγαν. Για όσα είχαμε μείνει, αρχικά μας προτάθηκε να μας λύσουν και να αποχωρήσουν και όταν αρνηθήκαμε ζητώντας να μείνουμε ενωμένοι και με τα άτομα που είχαν ήδη προσαγάγει, μας έλυσαν και μας έβγαλαν από το κτίριο, όπου περίμεναν άλλες δυο διμοιρίες ΜΑΤ, που μας ανάγκασαν σπρώχνοντας μας και έπειτα ρίχνοντας χημικά επάνω μας, να αποχωρήσουμε.

Μας κυνήγησαν και μας χτύπησαν μέχρι την πλατεία χημείου , όπου όταν φτάσαμε συγκεντρωθήκαμε μαζί με υπόλοιπους φοιτητές που βρίσκονταν ήδη εκεί και καθηγητές που ήρθαν.

Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε πως τα άτομα που προσήχθησαν είναι 33 ενώ μέχρι τώρα παραμένουμε μέσα στο campus, το οποίο είναι περικυκλωμένο από μπάτσους, ελικόπτερα και drones .
Τίποτα δεν τελείωσε, ούτε βήμα πίσω.

Όλοι 1μ.μ στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ μετά την πορεία στηρίζουμε την κατάληψη στη ΣΘΕ!

Είχε προαναγγελθεί λήξη της κατάληψης

Η αστυνομία εισέβαλε τα ξημερώματα στο πανεπιστήμιο και συνέλαβαν φοιτητές και φοιτήτριες που είχαν ανακοινώσει ότι θα έληγαν την κατάληψη σήμερα, Πέμπτη.


Οι άντρες των ΜΑΤ να προχώρησαν σε ρίψη χημικών κατά των φοιτητών εντός τού πανεπιστημιακού χώρου, με τους φοιτητές να μην μπορούν να προβάλουν κάποια αντίσταση, παρά μόνο φώναζαν συνθήματα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες οι αρχές απαγόρευσαν την είσοδο δημοσιογράφων στο εσωτερικό του ΑΠΘ και περιόρισαν συγκεκριμένο χώρο για αυτούς μπροστά από την πύλη εμπορίου της ΔΕΘ.

Χαρακτηριστικού είναι ένα βίντεο από έναν δημοσιογράφο, προς μέρος του οποίου ορμάει μια διμοιρία των ΜΑΤ, με τον δημοσιογράφο να φωνάζει δυνατά την ιδιότητα του.
Μετά από λίγο του ζήτησαν την ταυτότητα του ενώ ρωτήθηκε και το όνομά του.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr