Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Σμύρνη : Εκρηκτικό πολιτικό σκηνικό μετά τα σοβαρά επεισόδια

Νέα Σμύρνη : Εκρηκτικό πολιτικό σκηνικό μετά τα σοβαρά επεισόδια

Στη Βουλή θα μεταφερθεί την Παρασκευή το έκρυθμο πολιτικό και κοινωνικό κλίμα των τελευταίων ωρών

Μπουρλότο στο ήδη τεταμένο πολιτικό κλίμα βάζουν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στην Νέα Σμύρνη με την κυβέρνηση να “δείχνει” τον ΣΥΡΙΖΑ για όσα συνέβησαν χθες και την αξιωματική αντιπολίτευση να κατηγορεί τον Κυριακό Μητσοτάκη για υποκινητή της οργής των πολιτών. Η κυβέρνηση εμμέσως πλην σαφώς επιρρίπτει ευθύνες στην αξιωματική αντιπολίτευση για προσπάθεια να καλλιεργηθεί κλίμα μίσους και διχασμού μετά το περιστατικό βίας την Κυριάκο.

Το μήνυμα της κυβέρνησης είναι να μπει τέλος στον διαφαινόμενο κύκλο βίας διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση την απόφαση να μην επιτραπεί ο διχασμός της κοινωνίας, καταδικάζοντας την τυφλή βία και λαμβάνοντας πρωτοβουλίες τερματισμού  και στα φαινόμενα αστυνομικής βίας.

Είναι βέβαιο πως η σύγκρουση την Παρασκευή στη Βουλή προοιωνίζεται σφοδρή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την αστυνομική βία.

Πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα όμως παράλληλα θα τον προκαλέσει και θα ζητήσει να τοποθετηθεί όχι μόνο για τα φαινόμενα βίας, αλλά για την “ανεύθυνη στάση”του κόμματος του να καλεί σε πορείες εν μέσω πανδημίας, υπονομεύοντας την δημόσια υγεία.

Κλιμάκωση από ΣΥΡΙΖΑ

Το αλλεπάλληλο σφυροκόπημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση κλιμακώνεται τον τελευταίο μήνα, με αιχμή την διαχείριση της πανδημίας, την κακοκαιρία, τον Κουφοντίνα και τώρα το περιστατικό αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη. Αρχίζει να καλλιεργείται ένα κλίμα πολιτικής έντασης, με προεκλογικό άρωμα, ενώ φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να εντάξει στην αντιπολιτευτική του ατζέντα οικεία για εκείνον αφήγηματα.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο, μετά τον ξυλοδαρμό του πολίτη από αστυνομικό την Κυριακή, γεγονός που έφερε την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση, ο πρωθυπουργός περνά στην αντεπίθεση εγκαλώντας τον Αλέξη Τσίπρα για κάλεσμα σε πορείες.

Στην παρέμβασή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε αποφασισμένος για τον τερματισμό ενός διαφαινόμενου κύκλου βίας και η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει ανάχωμα σε μία επανάληψη των όσων έγιναν το 2008, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα επιτραπούν ανάλογες καταστάσεις.

Με αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ για «υποκίνηση» διαδηλώσεων, τόνισε πως «και σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: Το βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα.

Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω». Απευθυνόμενος στη νεολαία, ο πρωθυπουργός μίλησε για τους νέους, «που είναι προορισμένοι να δημιουργούν, όχι να καταστρέφουν», υπογραμμίζοντας ότι «η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024