Οι συγγενείς ισχυρίζονται ότι είχαν ενημερώσει πως ο άνθρωπός τους πάσχει από χρόνιο νευρολογικό πρόβλημα που του προκαλεί διαλείψεις και τάσεις φυγής και θεώρησαν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα όσο θα βρισκόταν ασυνόδευτος στα επείγοντα. Η συνέχεια ωστόσο, δεν ήταν αυτή που φαντάζονταν...

Οι συγγενείς ισχυρίζονται ότι είχαν ενημερώσει πως ο άνθρωπός τους πάσχει από χρόνιο νευρολογικό πρόβλημα που του προκαλεί διαλείψεις και τάσεις φυγής και θεώρησαν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα όσο θα βρισκόταν ασυνόδευτος στα επείγοντα. Η συνέχεια ωστόσο, δεν ήταν αυτή που φαντάζονταν…

«Πού να τον βρούμε εμείς αυτή τη στιγμή; Αν έχει πάθει κάτι εμένα ποιος θα μου τον φέρει πίσω αυτή τη στιγμή; Κανείς… Ήταν σαν να μην με άκουγαν. Δεν το πιστεύω ότι μπορείς να πας στο νοσοκομείο για να γίνεις καλά και να σε χάσουν. Αυτό δεν… δεν το διανοείται το μυαλό μου. Το έζησα πρώτη φορά. Δηλαδή, δεν το καταλαβαίνω…»

Με αυτά τα λόγια αναφέρεται η κόρη του 50χρονου Άκη Καούρα, ο οποίος αγνοείται από χθες το βράδυ. Σύμφωνα με τους συγγενείς του, εξαφανίστηκε μέσα από τα επείγοντα του νοσοκομείου Γεννηματάς.

«Παίρνουμε ασθενοφόρο ιδιωτικό γιατί τα υπόλοιπα δεν τα βρίσκαμε και μας πηγαίνουν στο ‘Γεννηματάς’ που εφημέρευε. Εκεί λοιπόν, τον έβαλαν κατευθείαν στην νευρολογική, δεν μας ενημέρωναν καθόλου, γινόταν ένας πανικός διότι εφημέρευε και είχε πάρα πολύ κόσμο, τελειώνουμε από τη νευρολογική και μας λένε ότι θα πρέπει να πάμε τις εξετάσεις στην παθολογική. Τον παίρνει μέσα και μας λέει ότι θα κάνουμε εισαγωγή».

«Περιμένουμε να κάνουμε την εισαγωγή. Μετά επειδή είχαν τέσσερα κρούσματα μέσα ήδη στο παθολογικό, μας διώχνανε, δεν μας αφήνανε να μπούμε. Και πηγαινοερχόμασταν και στο τέλος μας φώναζαν κιόλας ‘τι θέλετε κάθε ένα λεπτό να μας πρήζετε για τον Καούρα;’ Εντάξει; Αυτή είναι η συμπεριφορά…»

Είχαν ενημερώσει…

Οι συγγενείς ισχυρίζονται ότι είχαν ενημερώσει πως ο άνθρωπός τους πάσχει από χρόνιο νευρολογικό πρόβλημα που του προκαλεί διαλείψεις και τάσεις φυγής και θεώρησαν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα όσο θα βρισκόταν ασυνόδευτος στα επείγοντα. Η συνέχεια ωστόσο, δεν ήταν αυτή που φαντάζονταν.

«Κάποια στιγμή μας λέει ότι ‘του έχουμε κάνει το τεστ του κοροναϊού, διότι για να πάει στο δωμάτιο, πρέπει να έχει κάνει τεστ. Οπότε’, λέει, ‘θα περιμένετε τρεις ώρες περίπου όσο βγαίνει το τεστ, απ’ έξω, κι όταν θα βγει, θα σας καλέσουμε να τον πάμε στο δωμάτιο’. Περνάνε οι ώρες και κάποια στιγμή βγαίνει μία νοσηλεύτρια και μας λέει η νοσηλεύτρια ‘περάστε μέσα για τον κ. Καούρα για να κάνετε την εισαγωγή’. Μπαίνουμε μέσα και δεν είναι πουθενά. Δεν υπάρχει. Μας λέει ‘εδώ τον είχαμε, στην παθολογική’. Μπαίνουμε στην παθολογική και οι γιατροί και οι νοσηλεύτριες δεν ξέρουν τίποτα».

Ο 50χρονος έκτοτε αναζητείται από τους συγγενείς αλλά και τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες ειδοποιήθηκαν αμέσως για το περιστατικό.

«Δεν έχει μαζί του λεφτά, δεν έχει κινητό, δεν έχει τίποτα. Δηλαδή, περιπλανιέται μόνος του και δεν ξέρω, είναι καλά; Έχει πάθει κάτι; Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Να πας τον πατέρα σου να γίνει καλά και να τον χάνεις. Δεν υπάρχει… Δηλαδή να τον είχα πάρει σπίτι μου θα ήταν προτιμότερο».

«Ούτε που τους ένοιαξε»

Η 24χρονη κόρη του, δεν μπορεί να κρύψει την οργή της για τον τρόπο που αντέδρασε, όπως λέει το προσωπικό του νοσοκομείου στην εξαφάνιση του πατέρα της.

«Ούτε που αγχωθήκανε. Ούτε που τους ένοιαξε. Λες και χάσαμε κουνούπι κάνανε. Μας λέγανε «μη φωνάζετε, μην κάνετε…» και της λέω «συγνώμη κυρία μου, εσύ άμα έχανες τον πατέρα σου μέσα στο νοσοκομείο, τι θα έκανες;» Δεν ψάχνανε, δεν μας βοηθούσαν, συνέχισαν τη δουλειά τους κανονικά λες και δεν χάσανε τίποτα!»

Το πρωί επέστρεψε πάλι στο νοσοκομείο η αδελφή του, ελπίζοντας να βρει κάποιο ίχνος του.

«Πήγα το πρωί πάλι, λέω, μήπως τον έχουνε μέσα, μήπως έχει έρθει, μήπως έχει γυρίσει, μήπως τον βρήκαν με σπασμένο πόδι… χέρι… ή οτιδήποτε. Και δεν μου δώσανε σημασία. Δεν μου δώσανε σημασία. Το καταλαβαίνετε;»

Το νοσοκομείο από την πλευρά του δεν θέλησε να τοποθετηθεί σχετικά. Οι συγγενείς του 50χρονου κάνουν έκκληση, όποιος έχει την παραμικρή πληροφορία για το πού μπορεί να βρίσκεται, να ενημερώσει το συντομότερο τις αρχές.

Μιλώντας στο MEGA  η κόρη και η αδερφή του κ. Καούρα περιέγραψε πως έγινε εισαγωγή με ιδιωτικό ασθενοφόρο και πως ενώ περίμεναν τα αποτελέσματα του τεστ για τον κοροναϊό, ο πατέρας της χάθηκε από προσώπου γης.

«Τον βάλαμε στην νευρολογική γιατί είχε κρίση, έκανε κάποιες εξετάσεις κι έπρεπε να τον πάμε στην παθολογική. Είχε ήδη κρίση, λέγαμε στους νοσηλευτές ότι έχει πρόβλημα, ότι πρέπει να του κάνουν ίσως μια ηρεμιστική. Μετά από λίγο τον πέρασαν μέσα, εμάς μας είπαν να περάσουμε έξω λόγω κορωνοϊού. Περιμέναμε ώρα για να γίνει και σε εκείνον τεστ κορωνοϊού. Μας είπαν να περάσουμε μέσα γιατί θα γίνει η εισαγωγή αλλά ο πατέρας μου δεν ήταν πουθενά. Η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Δεν γίνεται να τον φέρνουμε εδώ πέρα και να τον χάνουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Έχουμε ψάξει σε όλα τα σημεία που θα μπορούσαμε να τον βρούμε. Σε όσα σημεία ψάξαμε στο νοσοκομείο δεν τον βρήκαμε. Ψάξαμε στο άλσος…», πρόσθεσε η αδερφή του.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr