Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χάρι - Μέγκαν : Σοκ στο Μπάκινγχαμ μετά τη συνέντευξη - Πιέσεις για να δοθούν απαντήσεις στις καταγγελίες

Χάρι – Μέγκαν : Σοκ στο Μπάκινγχαμ μετά τη συνέντευξη – Πιέσεις για να δοθούν απαντήσεις στις καταγγελίες

Τα ανάκτορα, δέχονται ωστόσο έντονη πίεση, να αντιδράσουν στους ισχυρισμούς του ζευγαριού για ρατσισμό, καθώς και αν οι αξιωματούχοι του παλατιού αρνήθηκαν στην Δούκισσα του Σάσεξ ψυχολογική στήριξη.

Το Παλάτι του Μπάκινχαμ, έχει παραλύσει από φρίκη, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, μετά την συνέντευξη – κόλαφο που έδωσαν η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι, με την βασίλισσα Ελισάβετ να φέρεται ότι αρνήθηκε να υπογράψει μια ανακοίνωση προς το παρόν, διατηρώντας μια στάση σιωπής, αντί να προχωρήσει σε κάποια βιαστική κίνηση.

Τα ανάκτορα, δέχονται ωστόσο έντονη πίεση, να αντιδράσουν στους ισχυρισμούς του ζευγαριού για ρατσισμό, καθώς και αν οι αξιωματούχοι του παλατιού αρνήθηκαν στην Δούκισσα του Σάσεξ ψυχολογική στήριξη.
«Η απάντηση παραμένει σε εκκρεμότητα και η βρετανική κοινή γνώμη είναι διχασμένη» σχολιάζει σήμερα ο βρετανικός Τύπος.

«Η χειρότερη βασιλική κρίση τα τελευταία 85 χρόνια», υπογραμμίζει η εφημερίδα Daily Mirror. «Σε αναταραχή τα ανάκτορα» είναι ο σημερινός τίτλος των Times.

Η βασίλισσα Ελισάβετ πέρασε χθες την ημέρα της σε συναντήσεις έκτακτης ανάγκης με τον γιο της πρίγκιπα Κάρολο και τον εγγονό της πρίγκιπα Γουίλιαμ, σε μια προσπάθεια να αντιδράσουν και να αποκρούσουν τις εμπρηστικές κατηγορίες εναντίον τους.

«Βρίσκονται σε σοκ, συνεθλίβησαν για το γεγονός ότι ο πρίγκιπας Χάρι πάτησε το κουμπί για να ανατινάξει την οικογένειά του. Οι άνθρωποι αποκαλύπτονται», δήλωνε μια πηγή του παλατιού στη Daily Mail για την κατάσταση που επικρατούσε στο παλάτι χθες.

«Η Αγγλία σοκαρίστηκε»

Η συνέντευξη προκάλεσε  μεγάλη αντίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι πιο θερμοί υποστηρικτές του ζευγαριού επικεντρώθηκαν στη συζήτησή για την ψυχική υγεία, με κάποιους να λένε ότι η Μέγκαν ανέδειξε ένα ζήτημα που θα σώσει ζωές συζητώντας το.

Καθότι η βασιλεία είναι ένα θέμα που αφορά πολύ τους Άγγλους, οι αποκαλύψεις της Μέγκαν για τη συμπεριφορά της βασιλικής οικογένειας προς το πρόσωπό της δεν έμειναν ασχολίαστες.

Αναφορικά με το ρατσιστικό σχόλιο για το χρώμα του παιδιού του ζεύγους, Άρτσι, η Αγγλία σοκαρίστηκε, καθώς δεν επιτρέπουν να υπάρχει καμία αναφορά σε χρώμα.

Επίσης, για το γεγονός ότι το παλάτι δεν ήθελε να στεφθεί πρίγκιπας ο μικρός Άρτσι, ο Τύπος απαντά ότι  η μόνη περίπτωση που θα μπορούσε να ισχύσει αυτό, είναι αν γινόταν βασιλιάς ο Κάρολος. Το ίδιο ισχύει και για τα δύο μικρότερα αδέρφια του πρίγκιπα Τζορτζ, του πρωτότοκου γιου του Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, τα οποία όμως χρίστηκαν πρίγκιπες μετά από ειδικό διάταγμα της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο Τζόνσον

«Το παλάτι θα προσπαθήσει να προβληματιστεί για αυτήν τη συνέντευξη και να προωθήσει ορισμένα από τα θέματα με σκοπό να μην επιδεινώσει την κατάσταση και να οδηγήσει σε κάποιου είδους συμφιλίωση» δήλωσε ο Charles Anson, πρώην γραμματέας Τύπου της Βασίλισσας, στο Sky News.

Ωστόσο ο Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε, τονίζοντας ότι τρέφει «τον υψηλότερο θαυμασμό για την βασίλισσα», ενώ ο Κιρ Σταρμερ, ο ηγέτης των Εργατικών,  δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί του ζευγαριού, «πρέπει να ληφθούν υπόψιν, πολύ σοβαρά».

Την ίδια ώρα, νέα δημοσκόπηση της YouGov, που πραγματοποιήθηκε πριν από την προβολή της εκπομπής στη βρετανική τηλεόραση, έδειξε το 47% των Βρετανών έκριναν ακατάλληλη τη συνέντευξη ,το 21% κατάλληλη και το 31% δεν γνώριζε.

Έμειναν ξάγρυπνοι

Σύμφωνα με την Daily Mail,  πάντως, αξιωματούχοι του παλατιού έμειναν ξάγρυπνοι τα ξημερώματα της Δευτέρας για να παρακολουθήσουν τη συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ καθώς μια αίσθηση τρόμου και θλίψης τους κατέκλυζε.

Η απόφαση που είχε ληφθεί ήταν ότι η όποια απάντηση στην Μέγκαν Μαρκλ και τον Χάρι θα πρέπει να ήταν με τη σύμφωνη γνώμη της βασίλισσας, του Καρόλου και του Γουίλιαμ. Χθες έγιναν απανωτές συσκέψεις, τηλεφωνικά και με video calls. Η Βασίλισσα βρισκόταν στο Γουίνδσορ και συνομίλησε με τον Κάρολο που βρισκόταν στο Clarence House και τον εγγονό της Γουίλιαμ ο οποίος επέστρεψε στο Λονδίνο από το εξοχικό του στο Νόρφολκ.

Η Μail αναφέρει ότι το προσωπικό του παλατιού, πολλοί εκ των οποίων είχαν δουλέψει για την Μέγκαν και τον Χάρι είχε μια αίσθηση ότι πρέπει το παλάτι να διατηρήσει μια «αξιοπρεπή σιωπή και να δείξει καλοσύνη και συμπόνοια. Υπάρχουν πολλά άνθρωποι που θέλουν να πουν πολλά, αλλά μια μάχη δεν κερδίζεται έτσι. Μετά από όλα αυτά πρέπει να χτιστούν γέφυρες», δήλωσε ένας από αυτούς στη Daily Mail.

Το παλάτι θα πρέπει, επίσης, να δώσει απαντήσεις, σύμφωνα με τον Guardian και σε άλλες αποκαλύψεις όπως την συμπεριφορά της Κέιτ Μίντλετον προς την Μέγκαν Μαρκλ με την Αμερικανίδα ηθοποιό να περιγράφει πώς έβαλε τα κλάματα μετά από καβγά που είχε με την σύζυγό του πρίγκιπα Γουίλιαμ για τα φορέματα των παρανύμφων του γάμου της με τον Χάρι.

Απαντήσεις απαιτούνται για την κατηγορία της Μέγκαν Μαρκλ προς τη βασιλική οικογένεια ότι δεν την υπερασπίστηκε, ότι την υποχρέωσαν να σιωπήσει και ότι αξιωματούχοι είπαν ψέματα για να προστατεύσουν άλλους γαλαζοαίματους.

Η συνέντευξη

Η συνέντευξη του ζευγαριού, μπορεί να συγκριθεί με τη συνέντευξη του 1995 της αείμνηστης Νταϊάνα.

Η συνέντευξη του 1995 της Νταϊάνα και τα γεγονότα που ακολούθησαν φυσικά, έβαλαν το παλάτι και τη μοναρχία στη Βρετανία σε μια κρίση που χρειάστηκαν χρόνια για να ξεπεραστεί.

Μια Αμερικανή ηθοποιός η οποία πίστεψε ότι θα ζήσει το παραμύθι στο Λονδίνο με τον πρίγκιπά της, στα δύο μόλις χρόνια από την είσοδό της στο παλάτι άρχισε να έχει αυτοκτονικές τάσεις, συνέπεια της χαμένης ελευθερίας της, ενός θεσμού που αδυνατούσε να κατανοήσει το της συνέβαινε και κατά τους ισχυρισμούς της και βάσει όλων όσων περιέγραψε, ούτε λίγο ούτε πολύ, είχε πάρει τον έλεγχο της ζωής της.

Η Μέγκαν Μαρκλ κατηγόρησε ουσιαστικά το παλάτι ότι υποκινούσε  δημοσιεύματα λέγοντας ότι υπήρχε μια σαφής πρόθεση να δημιουργηθούν δύο πόλοι, ο ένας της κακιάς Μέγκαν και ο άλλος της καλής Κέιτ, ο καβγάς με την Κέιτ πριν το γάμο της Μέγκαν Μαρκλ, ο οποίος κατά την δούκισσα του Σάσεξ ήταν η αρχή του κακού και κυρίως η διαρροή για τον καβγά εκείνο με την ιστορία αντεστραμμένη ήταν όπως φαίνεται καθοριστικά για την Μέγκαν Μαρκλ, την ψυχική της υγεία και την απόφασή με τον Χάρι να φύγουν από το παλάτι.

Η σταγόνα πάντως που φαίνεται να ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το ρατσιστικό σχόλιο για το χρώμα του παιδιού του ζεύγους, Άρτσι,

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024