Κατέρριψε το ρεκόρ του Φέντερερ ο Τζόκοβιτς
Ο «Νόλε» συμπλήρωσε 311 εβδομάδες στο Νο1 και έσπασε το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ.
Κατά μία εβδομάδα ξεπέρασε το ρεκόρ διάρκειας παραμονής στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του Ρότζερ Φέντερερ ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο «Νόλε» συμπλήρωσε 311 εβδομάδες στο Νο1 και φαίνεται πως θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να του το καταρρίψει κάποιος άλλος τενίστας.
Ο Σέρβος τενίστας ανέβηκε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στις 4 Ιουλίου 2011 και ήταν στην κορυφή σε πέντε διαφορετικές περιόδους. Τον Μάιο του 2018 υποχώρησε στο Νο22 για να επιστρέψει στο Νο1 τον Νοέμβριο του ίδιου μήνα. Από τότε έχει συμπληρώσει συνολικά 88 εβδομάδες στην κορυφή σε δύο περιόδους.
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει ολοκληρώσει τη σεζόν ως Νο1 έξι φορές, όσες και ο Πιτ Σάμπρας. Ο Αμερικανός έχει βρεθεί στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης για διάρκεια 286 εβδομάδων και ήταν αυτός που κατείχε το σχετικό ρεκόρ έως ότου να τον ξεπεράσει ο Ρόντζερ Φέντερερ στις 16 Ιουλίου 2012.
Ο Τζόκοβιτς «βάζει πλώρη» πλέον για την κατάρριψη του ρεκόρ των περισσότερων τίτλων Grand Slam, ένα ρεκόρ που διεκδικού οι «Big 3». Συγκεκριμένα, οι Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ έχουν από 20 τίτλους Grand Slam, ενώ πριν από μερικές εβδομάδες ο Τζόκοβιτς πρόσθεσε το 18ο Major στην τροπαιοθήκη του.
Πέντε μεγάλα σερί εβδομάδων, έχει κάνει ο Τζόκοβιτς στο Νο1, ενώ μαζί με τον Πιτ Σάμπρας κατέχουν το παγκόσμιο ρεκόρ με εξι year-end No1.
Τα πέντε σερί εβδομάδων του Τζόκοβιτς στο Νο1
53 εβδομάδες (4 Ioυλίου 2011 έως 8 Ιουλίου 2012)
48 εβδομάδες (5 Nοεμβρίου 2012 έως 6 Οκτωβρίου 2013)
122 εβδομάδες (7 Ιουλίου 2014 έως 6 Νοεμβρίου 2016)
52 εβδομάδες (5 Nοεμβρίου 2018 έως 3 Νοεμβρίου 2019)
36 εβδομάδες (3 Φεβρουαρίου 2020 έως 22 Μαρτίου 2020) + (24 Αυγούστου 2020 έως σήμερα)
Οι πέντε τενίστες με τις περισσότερες σερί εβδομάδες στο Νο1
1) Νόβακ Τζόκοβιτς 311
2) Ρότζερ Φέντερερ 310
3) Πιτ Σάμπρας 286
4) Ιβάν Λεντλ 270
5) Τζίμι Κόνορς 268
- «Κράξιμο» από τον Νέβιλ: «Στην Τσέλσι δεν ξέρουν τι κάνουν»
- Ο Ντιαλό είναι ο κορυφαίος αμυντικός της Euroleague (pic)
- Ο δρόμος για τη Μάλτα: Τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να βρεθεί ξανά στο Final Four του Champions League
- Αδιανόητα νούμερα: Τα «τρελά» ποσά που έχει πληρώσει σε αποζημιώσεις η Τσέλσι
- «Η Ρεάλ ετοιμάζεται να ανανεώσει με τη Euroleague – Πότε θα απαντήσει η Βιλερμπάν» (pic)
- «Αυτός θα είναι ο αντικαταστάτης του Βαλβέρδε στην Μπιλμπάο»
- Μεγάλο ενδιαφέρον για τον Παγιόλα στη Euroleague – Σενάριο και για τον ΠΑΟΚ (pic)
- Αγωνία για τη συμμετοχή του Γιαμάλ στο Μουντιάλ: Φόβοι για σοβαρό μυϊκό τραυματισμό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 23.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/tati-y-adri-mGCpUTubtdg-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442