Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε στα 33 της η Έλλη Διβάνη - Η γυναίκα πίσω από την αυτοκρατορία του ομίλου «Divani»

Πέθανε στα 33 της η Έλλη Διβάνη – Η γυναίκα πίσω από την αυτοκρατορία του ομίλου «Divani»

Ήταν κόρη του αείμνηστου Ερρίκου Διβάνη, εκ των συνεχιστών της οικογενειακής επιχείρησης ξενοδοχείων «Διβάνη» σε Αθήνα και Θεσσαλία

Έφυγε από τη ζωή η κόρη του αείμνηστου Ερρίκου Διβάνη, εκ των συνεχιστών της οικογενειακής επιχείρησης ξενοδοχείων «ΔΙΒΑΝΗ» σε Αθήνα και Θεσσαλία (Καλαμπάκα-Λάρισα).

Η Έλλη Διβάνη έφυγε από τη ζωή μόλις στα 33 της χρόνια.

Κηδεύεται αύριο Τρίτη 9 – 3 – 2021 και ώρα 12η μεσημβρινή, στν Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Αφήνει πίσω τη μητέρα της Σοφία, θείους και ξαδέρφια. Η σορός θα μεταφερθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου , την Τρίτη 9 – 3 – 2021 και ώρα 11.30π.μ.

Η αρχή της δημιουργίας στη Θεσσαλία

Η αρχή έγινε το 1958, όταν ο κ. Αριστοτέλης Διβάνης ακολουθώντας τη συμβουλή τού τότε Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή για την ενασχόληση με τον Τουρισμό και τη Φιλοξενία εγκαινίασε το πρώτο ξενοδοχείο στα Τρίκαλα.

Το πρώτο αυτό ξενοδοχειακό εγχείρημα του ιδρυτή του Ομίλου ήταν εξαρχής καινοτόμο με το καθένα από τα 65 δωμάτια της μονάδας να διαθέτει το δικό του λουτρό.

Η αγάπη για τη φιλοξενία και το επιχειρηματικό πνεύμα του κ. Αριστοτέλη Διβάνη έδειξαν τον δρόμο και για τη συνέχεια, με τον ίδιο να αποσύρεται από οποιαδήποτε άλλη εμπορική δραστηριότητα και να εστιάζει αποκλειστικά στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Με την πρώτη επιχειρηματική του πρωτοβουλία στον χώρο του Τουρισμού να στέφεται με απόλυτη επιτυχία, ο κ. Αριστοτέλης Διβάνης διαβλέπει την ανερχόμενη εξέλιξη του εμβληματικού προορισμού των Μετεώρων και παίρνει τη μεγάλη απόφαση για την ίδρυση του δεύτερου ξενοδοχείου του Ομίλου στην Καλαμπάκα.

Μετά το τέλος της δικτατορίας, ο Όμιλος είναι πλέον ο μεγαλύτερος στη Θεσσαλία ανοίγοντας την τρίτη του μονάδα, αυτή τη φορά στην πόλη της Λάρισας.

Πρωταγωνιστής και στην Αθήνα

Το επόμενο βήμα έμοιαζε προδιαγεγραμμένο. Λίγο πριν από τη συμπλήρωση της δεύτερης δεκαετίας στον ξενοδοχειακό κλάδο, ο ιδρυτής του Ομίλου σε συνεργασία με τον συντοπίτη του κ. Ζαφόλια εγκαινιάζει το πρώτο του ξενοδοχείο στην Αθήνα στην περιοχή της Ακρόπολης.

Ο κ. Αριστοτέλης Διβάνης επιλέγει στρατηγικά το δημοφιλέστερο σημείο της χώρας και παγκοσμίως αναγνωρίσιμο για να το ταυτίσει με το πρώτο του ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα.

Η κάθοδος στην Αθήνα ήταν επιτυχημένη και καταλυτική για τη μετέπειτα πορεία.

Η τρίτη δεκαετία του Ομίλου Διβάνη φέρνει ένα ακόμη ξενοδοχείο στην Αθήνα, το Divani Zafolia Alexandras, ένα ιστορικό κτήριο σε μια Αθήνα που άλλαζε.

Επόμενος σταθμός η Κέρκυρα

Το νησί του Ιονίου αποτελούσε τότε έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για το βρετανικό κοινό, το οποίο είχε ξεκινήσει να αυξάνεται αισθητά χρόνο με τον χρόνο. Ο κ. Αριστοτέλης Διβάνης προβλέπει την αύξηση της τουριστικής ροής και εισέρχεται δυναμικά στη δεκαετία του 1980 εξαγοράζοντας το Corfu Kanoni. Έτσι, «γεννιέται” το πολυτελές Divani Corfu Palace και μετατρέπεται σε ένα μοναδικό για την περιοχή θέρετρο.

Η εδραίωση του Ομίλου στην Πρωτεύουσα

Το 1986 είναι η χρονιά που αρχίζει να δραστηριοποιείται στις επιχειρήσεις του Ομίλου μετά την ολοκλήρωση και των μεταπτυχιακών σπουδών του, ο Σπύρος Διβάνης, γιος του Αριστοτέλη. Η πείρα του ιδρυτή σε συνδυασμό με τη δυναμική και τις καινοτόμες ιδέες της νέας γενιάς οδηγούν τον Όμιλο στα επόμενα βήματα.

Αν και πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο για τον ελληνικό τουρισμό, ο Όμιλος επανατοποθετείται δυναμικά στην αγορά της Αθήνας και κερδίζει το στοίχημα εξαγοράζοντας το ιστορικό ξενοδοχείο Caravel. Μέσα σε τρία χρόνια το Divani Caravel γίνεται η πρώτη σε κερδοφορία ξενοδοχειακή επιχείρηση και αποτελεί την πρώτη επιλογή για τη διεξαγωγή διεθνών και εγχώριων απαιτητικών εκδηλώσεων και συνεδρίων στις δεκαετίες που ακολουθούν.

Ταυτόχρονα, στην επέτειο των 40 ετών του, ο Όμιλος τολμά μια ακόμη σημαντική επένδυση εξαγοράζοντας το εμβληματικό τοπόσημο των Νοτίων Προαστίων Apollon Pallas, στη Βουλιαγμένη. Μια στρατηγική κίνηση και επένδυση που τον καταξίωσε σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, με την αγορά να αναγνωρίζει την ηγετική μορφή του.

Διεθνείς διακρίσεις και η ένταξη στα Leading Hotels of the World

Η πέμπτη δεκαετία των ξενοδοχείων Διβάνη φέρνει σημαντικές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ριζική ανακαίνιση του Apollon Pallas, που πλέον ονομάζεται Divani Apollon Palace & Thalasso, καθώς και η δημιουργία ενός υπερσύγχρονου κέντρου θαλασσοθεραπείας 3.500 τ.μ. και του Συνεδριακού Κέντρου «Αριστοτέλης Διβάνης” θέτουν τις βάσεις για την αναβαθμισμένη παρουσία του ξενοδοχείου. Η διεθνής αναγνώριση και η συμμετοχή στην παγκόσμια ξενοδοχειακή ελίτ με την ένταξη στην οικογένεια των Leading Hotels of the World έρχεται ως φυσική συνέχεια, με το Divani Caravel να ακολουθεί. H συνεχής προσπάθεια για την παροχή μοναδικών υπηρεσιών και οι σημαντικές επενδυτικές κινήσεις οδήγησαν στην άνθηση του Ομίλου με την απόκτηση ενός ακόμη ξενοδοχείου του Divani Apollon Suites.

Σήμερα

Διαθέτοντας 7 ξενοδοχεία με ξεχωριστό ύφος το καθένα αλλά το ίδιο υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, με σταθερή επιμονή στο κομμάτι των ανακαινίσεων σε όλες τις εγκαταστάσεις του ο Όμιλος Διβάνη συνεχίζει να πρωτοπορεί μέχρι σήμερα.

Προσφέροντας μοναδικές στιγμές ευεξίας στα spa και τα γυμναστήριά του, χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και συνεδρίων και επενδύοντας στη δημιουργία ξεχωριστών γαστρονομικών εμπειριών στα εστιατόρια και τα μπαρ του, η οικογένεια του Ομίλου Διβάνη εξήντα χρόνια μετά εργάζεται με το ίδιο πάθος για τη φιλοξενία, αναζητώντας συνεχώς και εφαρμόζοντας καινοτόμες ιδέες με στόχο την εκπλήρωση της κάθε επιθυμίας του επισκέπτη.

Σήμερα, η τρίτη γενιά της οικογένειας Διβάνη αποτελεί ενεργό δυναμικό του Ομίλου σε καίριες θέσεις, συνεχίζοντας και εξελίσσοντας με επιτυχία το όραμα του ιδρυτή κ. Αριστοτέλη Διβάνη, και οδηγώντας τον Όμιλο ακόμα πιο μπροστά στη νέα εποχή της φιλοξενίας με τη διαρκή αναβάθμιση και των 7 ξενοδοχείων.

Στο πλαίσιο της επετείου των 60 χρόνων, ο κ. Σπύρος Διβάνης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη η χαρά αλλά και η ευθύνη των 60 χρόνων. Μια ιδέα στην Ελλάδα της δεκαετίας του 1950, που έκανε δειλά τα πρώτα της βήματα στον Τουρισμό, έγινε πράξη και σήμερα αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς ξενοδοχειακούς Ομίλους της χώρας και έναν από τους λίγους αμιγώς ελληνικών συμφερόντων. Οι δυσκολίες ήταν πολλές, ιδιαίτερα τα τελευταία 9 χρόνια, αλλά οι γερές βάσεις μας βοήθησαν να μείνουμε όρθιοι. Το όραμα του Αριστοτέλη Διβάνη, πάτερα μου και ιδρυτή των ξενοδοχείων Διβάνη, συνεχίζει να μας εμπνέει και να μας δείχνει τα επόμενα βήματα. Δεν εφησυχάζουμε στιγμή, παρά αναζητούμε συνεχώς καινοτόμες ιδέες που θα οδηγήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη τόσο του Ομίλου όσο και του Τουρισμού στην Ελλάδα”.

Διαχρονικές απολαύσεις και υψηλή γαστρονομία

Από το όραμα για τη δημιουργία εμπειριών που χαρακτηρίζονται από αυθεντική ελληνική φιλοξενία και το υψηλό επίπεδο παροχών, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το κομμάτι της γαστρονομίας. Ο Όμιλος Διβάνη επενδύει στα εστιατόρια και τα μπαρ των ξενοδοχείων του, με αποτέλεσμα κάθε χώρος να εκπέμπει μοναδικό στιλ και αισθητική προσφέροντας εμπνευσμένα πιάτα καθώς και premium ποτά και κοκτέιλ για κάθε γεύση και στιγμή.

Με την καλύτερη πρώτη ύλη να έχει την τιμητική της, το κάθε εστιατόριο και μπαρ αναδεικνύει τη δική του ταυτότητα παντρεύοντας το ξεχωριστό περιβάλλον με τις σύγχρονες τάσεις στη μοντέρνα κουζίνα και στο fine drinking.

Ο Όμιλος Ξενοδοχείων Διβάνη

Ο Όμιλος Ξενοδοχείων Διβάνη αποτελείται από επτά ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα (Αθήνα, Μετέωρα, Λάρισα και Κέρκυρα) μετρώντας 60 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην ιστορία της ελληνικής φιλοξενίας.

Με αφετηρία αξίες και ιδανικά που πηγάζουν από την αγάπη για τη φιλοξενία καθώς και τη μοναδικότητα των αναγκών του επισκέπτη, ο Όμιλος Ξενοδοχείων Διβάνη εδραιώθηκε από νωρίς στον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο. Οι πρωτοπόρες ιδέες που δεν παύει να εισάγει στον τομέα του Τουρισμού σε συνδυασμό με την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου σε όλες τις μονάδες του Ομίλου, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των ξενοδοχείων του, την οικογενειακή ατμόσφαιρα και την αφοσίωση στην εκπλήρωση κάθε επιθυμίας των επισκεπτών του, αναδεικνύουν τον Όμιλο Διβάνη σε πρωταγωνιστή στο χώρο του Ελληνικού Τουρισμού.

Πηγή: trikalavoice.gr

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024