Φωτογραφίες: Automedia

H γερμανική φίρμα προετοιμάζει την ανανεωμένη εκδοχή της εκκεντρικής CLS η οποία θα μιμηθεί τις αλλαγές που υιοθέτησε η προσφάτως ανανεωμένη E-Class.

Ξεκινώντας από την εξωτερική της εμφάνιση, οι τροποποιήσεις όπως αφήνει να εννοηθεί το καμουφλάζ στους προφυλακτήρες, η ανανεωμένη εκδοχή του τετράθυρου coupe θα διαθέτει ανανεωμένα ανασχεδιασμένη όψη και πίσω τμήμα καθώς και νέα φωτιστικά σώματα. Φυσικά η ανανέωση θα συμπληρωθεί από νέους σχεδιασμού τροχούς.

Αντιστοίχως στο εσωτερικό αναμένονται αλλαγές που θα φρεσκάρουν τόσο την αισθητική όσο και την χρηστικότητα με την CLS να αντικαθιστά το τιμόνι με τους περιστροφικούς επιλογείς με πολυλειτουργικό τιμόνι με χειριστήρια αφής. Αντιστοίχως βελτιωμένα  προδιαγράφονται λειτουργίες και γραφικά του δίδυμου των οθονών των 12,3 ιντσών για ψηφιακό πίνακα οργάνων και infotainment.

To νέο τιμόνι σημαίνει επίσης ότι αρκεί ο οδηγός να ακουμπήσει τα χέρια του σε αυτό προκειμένου το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης να εξακολουθήσει τη λειτουργία του.

Σε επίπεδο κινητήρων το σύστημα ήπιας υβριδικές τεχνολογίας των 48 Volt αναμένεται να βρει διέξοδο σε περισσότερες εκδόσεις στα πρότυπα της E-Class εξασφαλίζοντας σημαντική μείωση στις εκπομπές ρύπων και στην κατανάλωση καυσίμου.

Επίσης, όπως και η E-Class, η CLS αναμένεται να προσφέρει δύο plug-in υβριδικές επιλογές βενζίνης και πετρελαίου οι οποίες θα συνδυάζουν τετρακύλινδρους κινητήρες με ηλεκτρικό μοτέρ 90 KW και μπαταρία ιόντων λιθίου 13,5 KWh προσφέροντας ισχύ έως και 320 ίππους, αλλά και εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο