Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 : Το ντέρμπι της Μαδρίτης «βάφτηκε» μπλαουγκράνα (vid)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 : Το ντέρμπι της Μαδρίτης «βάφτηκε» μπλαουγκράνα (vid)

Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης έκαναν… δώρο στην Μπαρτσελόνα, καθώς ήρθαν ισόπαλες με 1-1 στο Wanda Metropolitano, βάζοντας «φωτιά» στη La Liga. Άνοιξε το σκορ ο Σουάρες, λύτρωσε τη Ρεάλ ο Μπενζεμά λίγο πριν το φινάλε.

Η Μπαρτσελόνα ήταν η μεγάλη κερδισμένη από το ντέρμπι της Μαδρίτης, καθώς Ατλέτικο και Ρεάλ ήρθαν ισόπαλες με 1-1 και η κορυφή της La Liga πήρε «φωτιά». Πιο συγκεκριμένα, οι ροχιμπλάνκος ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο το ματς, αφού ο Λουίς Σουάρες έκανε το 1-0 νωρίς, όμως λίγο πριν το φινάλε ο Μπενζεμά έκανε το 1-1 και κράτησε ζωντανή τη βασίλισσα για τη «μάχη» του τίτλου.

Πλέον η κορυφή στο ισπανικό πρωτάθλημα έχει γίνει πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς η Ατλέτικο έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει και η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στο -3 από την πρώτη θέση αλλά με ματς περισσότερο. Στο +5 από τη Ρεάλ βρίσκεται η Ατλέτικο που επίσης έχει ματς περισσότερο από την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Η Ατλέτικο μπήκε καλύτερα στο ματς και στο 15ο λεπτό ο Γιορέντε έφυγε πανέμορφα από δεξιά κι έδωσε κάθετα στον Σουάρες που με διαγώνιο πλασέ με το εξωτερικό νίκησε τον Κουρτουά για το 1-0. Στο 20’ ο Βάσκεθ σέντραρε όμορφα αλλά ο Μπενζεμά δεν έπιασε σωστά την κεφαλιά και στο 25’ ο Σουάρες έκανε το γύρισμα από δεξιά αλλά ο Καρασκό δεν πρόλαβε στο δεύτερο δοκάρι.

Στο 29’ ο Κασεμίρο έπιασε συρτό σουτ έξω από την περιοχή με τον Όμπλακ να διώχνει δύσκολα και στο 42’ μετά από κόρνερ της Ρεάλ η μπάλα βρήκε χαμηλά στο τεντωμένο χέρι του Φελίπε με τον Ερνάντεθ να βλέπει και μόνος του το VAR και να μη δίνει το πέναλτι.

Στο 55’ ο Καρασκό έκανε από αριστερά το γύρισμα, ο Σουάρες πλάσαρε αλλά ο Κουρτουά είχε βγει και πρόλαβε σωτήρια και στο 61’ μετά από κεφαλιά πάσα του Καρασκό ο Κορέα είχε όλο το χώρο και το χρόνο να κατεβάσει και να πλασάρει, αλλά προτίμησε να κάνει γυριστό που δεν του έπιασε κι έτσι αστόχησε από κοντά.

Η Ατλέτικο ήταν η μοναδική που δημιουργούσε και στο 67’ ο Φέλιξ γύρισε από αριστερά στον Σουάρες, που πλάσαρε με τη μία από το ύψος της περιοχής αλλά είδε τον Κουρτουά να μπλοκάρει εύκολα. Στο 71ο λεπτό ο Βαλβέρδε έπιασε φοβερό σουτ από τα 25 μέτρα αλλά ο Όμπλακ έδιωξε, ενώ στο 75’ ο Κασεμίρο άφησε όμορφα στον Μπενζεμά, που έκανε το σουτ με τη μία αλλά αστόχησε από το ύψος της περιοχής.

Στο 80ο λεπτό ο Βινίσιους έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Μπενζεμά έβαλε την προβολή εξ επαφής με τον Όμπλακ να πραγματοποιεί απίθανη επέμβαση. Ο Γάλλος πήρε ξανά την μπάλα και πλάσαρε από κοντά αλλά ο Σλοβένος του είπε και πάλι όχι.

Μάλιστα στο 81’ ο Μπενζεμά εκτέλεσε το φάουλ αλλά ο Όμπλακ έσωσε και πάλι αλλά στο 88’ ο Γάλλος άλλαξε πανέμορφα με τον Κασεμίρο και από κοντά πλάσαρε για το 1-1

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Ερμόσο, Σάβιτς, Φελίπε, Τρίπιερ, Γιορέντε, Κόκε, Καρασκό, Λεμάρ (57’ Σαούλ), Σουάρες, Κορέα (82’ Κοντογκμπιά)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Μεντί, Νάτσο, Βαράν, Λούκας Βάσκεθ, Κρόος, Μόντριτς, Κασεμίρο, Ασένσιο (60’ Βαλβέρδε), Ροδρίγο (60’ Βινίσιους), Μπενζεμά.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024