Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι «Υπέροχες Γυναίκες» και όλα τα υπέροχα πράγματα που κάνουν για τις γυναίκες

Οι «Υπέροχες Γυναίκες» και όλα τα υπέροχα πράγματα που κάνουν για τις γυναίκες

Το τελευταίο διάστημα, με την εμφάνιση του κινήματος #MeToo και στη χώρα μας, έχει κάνει τη δυναμική εμφάνισή του και ένα προφίλ στο Instagram, οι «Υπέροχες Γυναίκες», πίσω από το οποίο βρίσκεται η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

Το τελευταίο διάστημα, με την εμφάνιση του κινήματος #MeToo και στη χώρα μας, έχει κάνει τη δυναμική εμφάνισή του και ένα προφίλ στο Instagram, οι «Υπέροχες Γυναίκες», πίσω από το οποίο βρίσκεται η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου.

«Αν και οι Υπέροχες Γυναίκες δε δημιουργήθηκαν τώρα, έχουμε πάρει μεγάλη θέση σε όλο αυτό που γίνεται, και οι περισσότεροι μπήκαν στην κοινότητά μας τώρα. Το project ξεκίνησε το 2019, ως μία πλατφόρμα όπου κάθε γυναίκα μπορούσε να δηλώσει το θαυμασμό της προς μία άλλη γυναίκα, είτε επώνυμα, είτε ανώνυμα. Ήταν ουσιαστικά αφιερώσεις» εξήγησε η κ. Χατζηιωαννίδου.

«Μετά αρχίσαμε να σχολιάζουμε την επικαιρότητα μέσω Instagram κυρίως, και έτσι εξελιχθήκαμε σε πιο ενημερωτικό μέσο από ό,τι ξεκινήσαμε. Εμείς προσφέραμε την πλατφόρμα μας ώστε όσοι άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα να βγουν στα Μέσα, να μπουν και να πουν την ιστορία τους. Είμαστε ένα φόρουμ όπου κάθε γυναίκα να γράψει μια ερώτηση ή την ιστορία της και να ξεκινήσει ένας διάλογος. Είμαστε μια πλατφόρμα ενημέρωσης, και κατευθύνουμε κάποιες γυναίκες αν χρειάζονται βοήθεια» συνέχισε η ίδια.

«Εγώ τα διαχειρίζομαι όλα. Ασχολούμαι με την ενδυνάμωση των γυναικών από το 2013. Μπήκα εντελώς τυχαία μαζί με άλλες πέντε γυναίκες σε μια κοινωνική επιχείρηση που αποσκοπούσε στην ενδυνάμωση των γυναικών στους τεχνολογικούς κλάδους, και έτσι άρχισα να ψάχνω περισσότερο τα πράγματα. Μετά την πρώτη κοινωνική επιχείρηση, αποφάσισα να το σπουδάσω αυτό το πράγμα με ένα μεταπτυχιακό, και έτσι κατέληξα το 2019 να ξεκινήσω αυτό το project» είπε η κ. Χατζηιωαννίδου.

«Οι περισσότερες καταγγελίες που έχουν μου έχουν έρθει με έχουν σοκάρει. Οι περισσότερες καταγγελίες που λαμβάνουμε εμείς ανώνυμα ή επώνυμα έχουν να κάνουν με παιδεραστία. Πολλοί δεν μπορούν να κάνουν καταγγελία, γιατί δεν τους καλύπτει το χρονικό περιθώριο. Οι περισσότεροι θέλουν απλά να μοιραστούν την ιστορία τους», συνέχισε.

«Η πανδημία επηρεάζει δυσανάλογα τις γυναίκες. Αυτός που μένει στο σπίτι σε αυτή την κατάσταση συνήθως είναι η γυναίκα. Υπάρχουν πολλά θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη Ελληνίδα. Τα περιστατικά κακοποίησης γυναικών αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ανέφερε ακόμα η κ. Χατζηιωαννίδου.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024