Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέρκελ σε Αναστασιάδη : Στήριξη στις προσπάθειες του ΟΗΕ για συνομιλίες στο Κυπριακό

Μέρκελ σε Αναστασιάδη : Στήριξη στις προσπάθειες του ΟΗΕ για συνομιλίες στο Κυπριακό

Όπως δήλωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, θέμα της συνομιλίας ήταν «η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και φυσικά η διένεξη του Κυπριακού».

Την «πλήρη στήριξή» της στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση του Κυπριακού, ενόψει των συνομιλιών του Απριλίου, εξέφρασε η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ κατά την χθεσινή τηλεδιάσκεψή της με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως δήλωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, θέμα της συνομιλίας ήταν «η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και φυσικά η διένεξη του Κυπριακού». Η Καγκελάριος «τόνισε την πλήρη στήριξή της στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών» για τις συνομιλίες στο τέλος Απριλίου.

«Εκεί θα πρέπει να διερευνηθεί μια κοινή βάση για διαπραγματεύσεις προς επίλυση του Κυπριακού. Η Καγκελάριος υπογράμμισε ότι για να επιτευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο ανοιχτό πνεύμα, διάθεση συμβιβασμού και από τις δύο πλευρές, προκειμένου να επιτευχθεί πρόοδος», πρόσθεσε ο κ. Ζάιμπερτ και σημείωσε ότι στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε η κατάσταση σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού και τις συνέπειές της και στις δύο χώρες.

Όπως μεταδίδει η DW, από την πλευρά του ο Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε από την Γερμανίδα καγκελάριο κατά την σημερινή της επικοινωνίας με τον Ταγίπ Ερντογάν, να καλέσει την Τουρκία να αποφύγει τις προκλήσεις και να τερματίσει τις ενέργειες της στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων.

Sports in

Τι ισχύει για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 5 με τους Πέισερς

Οι Μπακς παίζουν όλη τη σεζόν στο Game 5 με τους Πέισερς στο Μιλγουόκι (1/5, 04:30) και ενδεχομένως να αγωνιστούν ξανά χωρίς τους Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ, που εξακολουθούν να είναι αμφίβολοι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024