Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Klein Dytham Architecture : Δημιουργεί κτήριο που θυμίζει σκηνές από παραμυθένιο δάσος

Klein Dytham Architecture : Δημιουργεί κτήριο που θυμίζει σκηνές από παραμυθένιο δάσος

Βρίσκεται σε ένα μονοπάτι που συνδέει τις δύο τοποθεσίες του ξενοδοχείου, το PokoPoko αποτελείται από τρεις συνδεδεμένους κώνους που δίνουν στη δομή ένα ξεχωριστό περίγραμμα

Η εταιρεία Klein Dytham Architecture με έδρα το Τόκιο έχει σχεδιάσει το PokoPoko ως κλαμπ και κέντρο δραστηριοτήτων που περιβάλλεται από δάσος για το ξενοδοχείο Risonare Nasu στην αγροτική Ιαπωνία.

Χτισμένο κοντά στην πόλη Nasu στη σκιά των ηφαιστείων του Mount Nasu, το κλαμπ βρίσκεται μέσα σε ένα δάσος.

«Η ιδέα του έργου ήταν να δημιουργήσει ένα παραμυθένιο κτήριο μέσα στο δάσος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Klein Dytham Architecture, Mark Dytham.

Δημοσιεύτηκε από 散步舖傢具事務所 στις Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020

«Θέλαμε το κτήριο να ξεπροβάλλει ανάμεσα στα δέντρα και να γίνει ένα πρότυπο εικόνας στο δάσος, καθώς και ένα ορόσημο για το ξενοδοχείο όταν το βλέπουμε από τον δρόμο που οδηγεί σε αυτό», είπε στο Dezeen.

Τοποθεσία

Βρίσκεται σε ένα μονοπάτι που συνδέει τις δύο τοποθεσίες του ξενοδοχείου, το PokoPoko αποτελείται από τρεις συνδεδεμένους κώνους που δίνουν στη δομή ένα ξεχωριστό περίγραμμα.

Αυτή η φόρμα φαίνεται να ξεχωρίζει μέσα από τα γύρω δέντρα του ξενοδοχείου, από τον δρόμο που πλησιάζει το συγκρότημα.

Δημοσιεύτηκε από Klein Dytham architecture στις Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020

«Το όνομα προέρχεται από τη ιαπωνική λέξη poko-poko, η οποία είναι onomatopoeic και σημαίνει -o ήχος που σκάει – μάλλον σαν του μπαμπού, που βγαίνει ανάμεσα στα δέντρα», εξήγησε ο Dytham.

Το PokoPoko θα χρησιμοποιηθεί ως κέντρο δραστηριοτήτων και χώρος για να χαλαρώσουν οι επισκέπτες του ξενοδοχείου.

Κάθε ένας από τους τρεις κώνους σχεδιάστηκε για να έχει τη δική του ξεχωριστή λειτουργία, με τον κύριο κεντρικό να είναι αφιερωμένος στο μαγείρεμα και το φαγητό.

Εδώ οι επισκέπτες και τα παιδιά τους μπορούν να συμμετάσχουν σε εργαστήρια φαγητού και να κάνουν μαρμελάδες και τουρσιά, καθώς και πίτσα στον φούρνο.

Αυτός ο κεντρικός κώνος πλαισιώνεται από δύο μικρότερους χώρους – ένας σχεδιασμένος για παιδιά και ένας ως χώρος χαλάρωσης για ενήλικες.

Ο κώνος των ενηλίκων επικεντρώνεται γύρω από ένα τζάκι που περιβάλλεται από πράσινους αρθρωτούς καναπέδες που σχεδιάστηκαν από την Klein Dytham Architecture ως μέρος της συλλογής επίπλων Dora Dora.

Δημοσιεύτηκε από 散步舖傢具事務所 στις Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020

Αρχιτεκτονική

Για κάθε κώνο, μια σειρά ζευγαρωμένων δοκών κυμαίνεται μεταξύ ενός χαλύβδινου δακτυλίου πάνω από τους γυάλινους τοίχους με έναν ατσάλινο δακτύλιο γύρω από την οροφή.

Αυτά τα δοκάρια καλύφθηκαν με φύλλα κόντρα πλακέ για να σχηματίσουν ένα τεντωμένο δέρμα, το οποίο ολοκληρώθηκε με μόνωση και την οροφή με βότσαλα.

«Συνεργαζόμενοι με την κορυφαία εταιρεία δομικών κατασκευών της Ιαπωνίας, Shelter, καταφέραμε να αναπτύξουμε μια μοναδική δομή κατασκευής».

Με έδρα το Τόκιο, η Klein Dytham Architecture ιδρύθηκε από τους Astrid Klein και Dytham το 1991. Το στούντιο δημιούργησε στο παρελθόν ένα κλαμπ και ένα κέντρο επισκεπτών δίπλα σε ένα παγοδρόμιο στην περιοχή Karuizawa της Ιαπωνίας.

Δημοσιεύτηκε από 散步舖傢具事務所 στις Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020

Πηγή: dezeen

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024