Θριάσιο : Τι είπαν γιατροί και εργαζόμενοι στον Αλέξη Τσίπρα
Τεράστια προβλήματα με την κατάργηση χειρουργείων, καθώς και ελλείψεις προσωπικού, ανέφεραν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, γιατροί και εργαζόμενοι του Θριάσιου νοσοκομείου
Τις «δραματικές καταστάσεις που εκτυλίσσονται καθημερινά στα δημόσια νοσοκομεία» και την σκληρή μάχη που δίνουν στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, περιέγραψαν σήμερα το πρωί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, νοσηλευτές, γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό, κατά την επίσκεψή του στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπως μετέφεραν πηγές του κόμματος.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι επισημάνθηκαν στον κ. Τσίπρα οι «μεγάλες ελλείψεις» στο προσωπικό, ιδιαίτερα στις κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες, αλλά και στο νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ του μετέφεραν ενδεικτικά ότι μια νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ, προ Covid ήταν υπεύθυνη για δύο ασθενείς, ενώ τώρα είναι υπεύθυνη για τέσσερις ή και πέντε ασθενείς, ιδιαίτερα στις νυκτερινές βάρδιες.
Επιπλέον, όπως επισημαίνεται από την Κουμουνδούρου, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι περιέγραψαν ως «ανησυχητικό» το ότι »καθημερινά ανοίγουν συνεχώς νέα κρεβάτια για να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα της πανδημίας». Μία νοσηλεύτρια της ΜΕΘ του Θριασίου, μάλιστα, είπε ότι «ήρθε προσωπικό, ευτυχώς που ήρθαν και κάποιοι συμβασιούχοι, αλλά ήταν ανειδίκευτο. Άδειες δεν παίρνουμε, ανοίγουμε συνεχώς κρεβάτια, έχουμε εξαντληθεί».
Επίσης, οι γιατροί χαρακτήρισαν «τεράστιο το πρόβλημα που έχει προκύψει από την αρχή της πανδημίας με τη διακοπή χειρουργείων». «Υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις στα χειρουργεία και η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη», υπογράμμισαν, τονίζοντας πως με τη νέα έξαρση της πανδημίας που είναι σε εξέλιξη στην Αττική, ειδοποιήθηκαν πως «από την επόμενη εβδομάδα θα περικοπεί το 80% των χειρουργείων».
«Οι νοσηλευτές και οι αναισθησιολόγοι πηγαίνουν στις νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που ανοίγουν λόγω covid και δεν έχουμε προσωπικό για τα χειρουργεία», εξήγησε ένας γιατρός στον Αλέξη Τσίπρα. Ως εκ τούτου, σημείωσε πως αναγκάζονται να αναζητούν άλλα νοσοκομεία για ασθενείς, που έχουν ανάγκη για άμεση επέμβαση, όπως ογκολογικά ή άλλα περιστατικά.
«Δεν υπάρχει κατευθυντήρια γραμμή για τα χειρουργεία που κόβονται και πώς θα χειριζόμαστε τους ασθενείς που δεν μπορούμε να χειρουργήσουμε. Υπάρχουν ασθενείς που περιμένουν και δύο μήνες. Αναγκαζόμαστε μόνοι μας, σαν μονάδες, να έρθουμε σε επαφή με άλλους γιατρούς σε άλλα νοσοκομεία, προσπαθώντας να βρούμε λύσεις. Παίρνουμε στο Γενικό Κρατικό, στον ‘Αγιο Σάββα, στο Σισμανόγλειο… Δεν υπάρχουν οδηγίες και σχέδιο» υπογράμμισε ο εν λόγω γιατρός, ενώ άλλος χειρουργός αναφέρθηκε σε ασθενείς που, λόγω των καθυστερήσεων, «έχουν επιπλοκές».
Τέλος, όπως μετέφεραν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία ανέφερε ότι «ενώ υπάρχουν ελλείψεις, δεν προκηρύσσονται θέσεις προσωπικού και ιατρών εκτός ΜΕΘ, γιατί υπάρχει σχέδιο συρρίκνωσης μετά την πανδημία».
- «ASTORIA»: Μια ιστορία για τον έρωτα, τη δύναμη και την επιβίωση στο θέατρο Παλλάς
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Φοιτητικές εκλογές: Άνοιξαν οι κάλπες στα πανεπιστήμια όλης της χώρας
- Το κόμμα Τσίπρα φέρνει αναβρασμό στο ΣΥΡΙΖΑ: Το μέτωπο Πολάκη και Παππά πιέζει Φάμελλο για το μεγάλο «ξεκαθάρισμα»
- Άσκηση: Γιατί αργείς να δεις αποτελέσματα;
- ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία σήμερα και συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος στις 10:30 – Τι ισχύει για τα σχολεία
- Ηλιούπολη: Οι Aρχές αναζητούν απαντήσεις για το τραγικό περιστατικό – Το χρονικό
- Συνταγή: Γλυκές τορτίγιες με σοκολάτα, φράουλες και φουντούκια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 13.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-16834998-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442