Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόκριση με ήττα (1-0) και πολλά ζόρια για την ΑΕΚ

Πρόκριση με ήττα (1-0) και πολλά ζόρια για την ΑΕΚ

Σε ένα κάκιστο ματς στο Πανθεσσαλικό ο Βόλος επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ, η οποία πήρε όμως την πρόκριση για τα ημιτελικά χάρη στο 4-2 του πρώτου αγώνα. Αποβλήθηκε ο Χνίντ στις καθυστερήσεις.

«Έπαιξε» με τη φωτιά αλλά δεν κάηκε η πολύ κακή ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό. Ο Βόλος επικράτησε με 1-0 της Ένωσης στη ρεβάνς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» ήταν αυτοί που πήραν την πρόκριση για έκτη σερί χρονιά στα ημιτελικά της διοργάνωσης χάρη στο 4-2 του πρώτου παιχνιδιού.

Πολύ κακό παιχνίδι γενικά, με ελάχιστες φάσεις και την ΑΕΚ να προβληματίζει για ακόμη μία φορά. Στις καθυστερήσεις μάλιστα έμεινε και με δέκα παίκτες αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Χνιντ ο οποίος είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή στο 83′!

Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε ο Βόλος και τον Κλέιμαν κάτω από τα δοκάρια. Τέκιο, Μήτρογλου, Γκρίλο και Φεράρι ήταν η τετράδα της άμυνας, Τσοκάνης και Νίνης στα χαφ με Περέα, Μπαρτόλο και Μπαριέντος πίσω από τον προωθημένο Δουβίκα.

Για την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε το 4-3-3 με θωρακισμένη μεσαία γραμμή. Ο Τσιντώτας επέστρεψε στο τέρμα, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Λάτσι και Λόπες ήταν στην άμυνα, Σάκχοφ, Κρίστιτσις και Σιμάνσκι στα χαφ με τους Γκαρσία, Ανσαριφάρντ και Τάνκοβιτς στην επίθεση.

Προσπάθησε να αιφνιδιάσει ο Βόλος, ισορρόπησε η ΑΕΚ

Με μεγαλύτερη όρεξη μπήκαν οι γηπεδούχοι στο ματς και έδειξαν διάθεση να ψάξουν το γρήγορο γκολ που θα τους έβαζε για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης. Δύο σουτ από Μπαρτόλο και Νίνη στα πρώτα λεπτά δεν ανησύχησαν τον Τσιντώτα με τον Βόλο όμως να κερδίζει παράλληλα αρκετά κόρνερ και την άμυνα της Ένωσης να δείχνει σε ακόμη ένα ματς πως έχει πρόβλημα στις στημένες φάσεις. Έστω κι αν δεν δέχτηκε τη μεγάλη ευκαιρία.

Στο 9’ απείλησε για πρώτη φορά η ΑΕΚ όταν από την πάσα του Μάνταλου ο Καρίμ γύρισε και σούταρε αλλά ο Κλέιμαν δεν ανησύχησε κρατώντας εύκολα το μηδέν. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι «κιτρινόμαυροι» πήραν την κατοχή, εκμεταλλευόμενοι και τη γεμάτη τους μεσαία γραμμή και άρχισαν να ελέγχουν κάπως τον ρυθμό χωρίς όμως να δημιουργούν κάτι ιδιαίτερο.

Κάκιστη έξοδος Τσιντώτα και γκολ ο Βόλος

Κάπως έτσι κύλησε το ματς για τα επόμενα 25 λεπτά όπου δεν υπήρξε ούτε υποψία ευκαιρίας από τις δύο πλευρές. Μέχρι να φτάσουμε στο 35’. Τότε ο Τσιντώτας με τραγική έξοδο έπεσε πάνω στον Νίνη τον οποίο ανέτρεψε και ο Βόλος κέρδισε πέναλτι. Ο Δουβίκας ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του η οποία μπήκε πλέον για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Με την ψυχολογία πλέον υπέρ του ο Βόλος έψαξε και το δεύτερο γκολ. Ένα σουτ του Μπαρτόλο στο 39’ κόντραρε κι έφυγε λίγο έξω στην τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους με το 1-0 να αφήνει τα πάντα ανοιχτά ενόψει του δεύτερου ημιχρόνου.

Ακόμη χειρότερο ματς στο δεύτερο ημίχρονο

Αν το πρώτο μέρος μπορεί να χαρακτηριστεί κακό, τότε το δεύτερο το λες και τραγικό. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα η μπάλα έφτασε από κόντρες στον Καρίμ ο οποίος από θέση βολής δεν κατάφερε να νικήσει τον Κλείμαν στέλνοντας την μπάλα πάνω του. Πριν από αυτή τη φάση αλλά και μετά, δεν υπήρξε ούτε υποψία ευκαιρίας.

Η ΑΕΚ κρατούσε την μπάλα και προσπαθούσε να ροκανίσει απλά τον χρόνο, ο Βόλος ήθελε αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάτι καλό αφού ο Νίνης που στο πρώτο ημίχρονο ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, δεν συνέχισε ανάλογα. Στα αξιοσημείωτα του ματς η αποβολή του Χνιντ. Ο Χιμένεθ πέρασε στο ματς των Τυνήσιο στο 83′ για να αγωνιστεί ως χαφ, κι εκείνος κατάφερε να πάρει δύο κίτρινες μέσα σε λίγα λεπτά και να αποβληθεί στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Τελικά η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου ωστόσο προβλημάτισε για ακόμη μία φορά με την εικόνα της ενώ όπως και κόντρα στον Απόλλωνα, στην προηγούμενη φάση, προκρίθηκε με απολογισμό μία νίκη και μία ήττα.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024