Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Mare of Easttown: Η Κέιτ Γουίνσλετ επιστρέφει στη μικρή οθόνη 10 χρόνια μετά την τελευταία φορά

Mare of Easttown: Η Κέιτ Γουίνσλετ επιστρέφει στη μικρή οθόνη 10 χρόνια μετά την τελευταία φορά

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου κινηματογράφου υπόσχεται να μας παρασύρει σε νύχτες γεμάτες μυστήριο

Δεν ξέρουμε ποια είναι η άποψή σας πάνω στο θέμα, πάντως εμείς έχουμε ενθουσιαστεί με το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες ντετέκτιβ (ή με… αρμοδιότητες ντετέκτιβ) περνούν από τις οθόνες μας. Φυσικά, δεν αρκεί το φύλο για να κριθεί αν το αποτέλεσμα θα είναι επιτυχές. Όταν όμως είναι, αυτή η αλλαγή οπτικής συχνά μπορεί να αναβαθμίσει μια καλή σειρά σε αριστούργημα. Για αυτό και ανυπομονούμε για την πρεμιέρα του Mare of Easttown, της νέας αστυνομικής σειράς της ΗΒΟ που έρχεται στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσω του Vodafone TV, και η οποία θα έχει ως lead την φανταστική Κέιτ Γουίνσλετ.

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το Mare of Easttown;

Βασίλισσα των ανατροπών, η HBO γενικώς αποφεύγει να μοιράζεται πολλές λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των σειρών της, πριν την προβολή του πρώτου επεισοδίου. Tο Mare of Easttown δεν αποτελεί εξαίρεση, αφού τα μόνα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής, αφορούν το cast ή περιλαμβάνονται στο trailer, διάρκειας μόλις δύο λεπτών. Είναι, όμως, υπεραρκετά για να μας κάνουν να ανυπομονούμε να το δούμε.

Πρώτα από όλα, ξέρουμε ότι θα φέρει την μεγάλη επιστροφή της Κέιτ Γουίνσλετ στη μικρή οθόνη, δέκα χρόνια μετά την τελευταία φορά –και πάλι σε σειρά της ΗΒΟ, η οποία είχε σαρώσει κάθε βραβείο. Και εντάξει, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για το ταλέντο της ή για την ικανότητά της να αναβαθμίζει κάθε παραγωγή στην οποία εντάσσεται.

Άλλο ένα πράγμα που ξέρουμε, είναι ότι η ιστορία του Mare of Easttown εξελίσσεται σε μια μικρή πόλη της αμερικανικής επαρχίας, συστατικό για απίθανα πλάνα και κλειστοφοβική ατμόσφαιρα που πάντοτε εντείνει το σασπένς. Αυτό μας το έχουν μάθει πολύ καλά αγαπημένες σειρές, όπως το True Detective και το Sharp Objects (και οι δύο της ΗΒΟ).

Ήδη από τις ελάχιστες σκηνές του trailer, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο χαρακτήρας της Γουίνσλετ, η ντετέκτιβ Mare, θα αποκαλύψει επεισόδιο στο επεισόδιο που θα περνά από την οθόνη μας μας πολλαπλές –αν όχι αντικρουόμενες- διαστάσεις.

Μέσα σε δύο λεπτά, ακούμε αόριστες αναφορές για κάποιο δικό της, ανεπούλωτο τραύμα, μαθαίνουμε πως έχει τεταμένη σχέση με τη μητέρα της, την βλέπουμε απεγνωσμένη στο γραφείο μιας ψυχοθεραπεύτριας.

Και, φυσικά, λαμβάνουμε τις πρώτες πληροφορίες για το έγκλημα που θα προσπαθήσει να λύσει: Η πρώτη σκηνή ανοίγει με μια αφίσα για ένα αγνοούμενο κορίτσι, που εντέλει, όπως όλα δείχνουν, δολοφονείται. Το γεγονός ότι η Mare αμφισβητεί τον εαυτό της στο trailer της σειράς, που θα έρθει σύντομα στο Vodafone TV, μας κάνει να πιστεύουμε ότι η επίλυση της υπόθεσης θα αποδειχθεί δύσκολη και περίπλοκη.

Οι ηρωίδες που έχουμε ανάγκη

Υπάρχει, όμως, κι ένας ακόμη λόγος που δεν βλέπουμε την ώρα για το πρώτο επεισόδιο. Μπορεί να μην απολαμβάνουμε κάθε σειρά με γυναίκα ντετέκτιβ, σίγουρα όμως λατρεύουμε το γεγονός ότι στη διάρκεια των τελευταίων ετών αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Όχι μόνο επειδή η παρουσία τους σε παραδοσιακά «ανδρικούς» ρόλους παραμένει σημαντικό βήμα προς την ισότητα, όσο μικρό και αν είναι, αλλά και γιατί αποτελεί μια πολύτιμη βάση για δημιουργία –τουλάχιστον για εκείνους που έχουν την ικανότητα και την προθυμία να την αξιοποιήσουν.

Μπορεί άνδρες και γυναίκες να ζούμε στον ίδιο υλικό κόσμο, ο τρόπος που τον εισπράττουμε, όμως, σε πολλές περιπτώσεις είναι ακόμη και αντί-διαμετρικά αντίθετος. Δεν χρειάζεται να έχει διαβάσει κανείς τόμους φεμινιστικής θεωρίας, για να είναι σε θέση να καταλάβει ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια γυναίκα αστυνομικός διαφέρουν σε σχέση με εκείνες που αντιμετωπίζει ένας άνδρας. Και αυτές οι αποκλίσεις μπορούν να γίνουν από μόνες τους εξαιρετικό υλικό.

Ταυτόχρονα, ελπίζουμε ότι στο Mare of Easttown θα δούμε και περισσότερα από τα κοινά στοιχεία που έχουν οι γυναίκες με τους άνδρες συναδέλφους τους. Ότι θα δούμε, δηλαδή, μια γυναίκα αντί-ήρωα, όπως αυτές που μας έχει παρουσιάσει και στο παρελθόν η ΗΒΟ, μια γυναίκα που δεν είναι τέλεια, που έχει τις σκοτεινές της πτυχές, που ίσως δεν είμαστε πάντα σίγουροι αν τη συμπαθούμε.

Κι όσο και αν αυτό μοιάζει να πηγαίνει κόντρα στην ανάγκη της ενδυνάμωσης των γυναικών μέσα από τις καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις, στην πραγματικότητα την επικυρώνει: Από τη στιγμή που δεχόμαστε τους ανδρικούς ρόλους με τις αδυναμίες και τα λάθη τους –και συχνά για αυτόν ακριβώς το λόγο ταυτιζόμαστε και περισσότερο μαζί τους – είναι αδύνατον να φτάσουμε σε μια ουσιαστικά ισότιμη κοινωνία, ενώ παράλληλα απαιτούμε από τις γυναίκες να αποδεικνύονται διαρκώς τέλειες.

Μπορούμε να παρακολουθήσουμε το Mare of Easttown από τον Απρίλιο αποκλειστικά μέσα από το Vodafone TV, αλλά και να εξερευνήσουμε όλο το πλούσιο και αποκλειστικό περιεχόμενο Vodafone TV κάνοντας online εγγραφή στο vodafone.gr και εξασφαλίζοντας έναν μήνα δοκιμής χωρίς χρέωση, χωρίς δέσμευση συμβολαίου και χωρίς αποκωδικοποιητή.

Φυσικά, ένας μήνας σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετός για να απολαύσουμε κάθε αγαπημένη ή νέα σειρά και ταινία που κρύβεται στον πλούσιο κατάλογο της πλατφόρμας, αλλά και το πλήθος δημοφιλών καναλιών και αγαπημένου παιδικού περιεχομένου. Αυτό δεν σημαίνει και ότι δεν θα το δοκιμάσουμε. Άλλωστε, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να εγκαταστήσουμε το Vodafone TV app στο κινητό ή/και το tablet μας για να παρακολουθούμε το αγαπημένο μας περιεχόμενο κάθε στιγμή, από όπου και αν είμαστε.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024