Με χρώμα ανοιξιάτικο και άρωμα ελληνικό, είναι ποτισμένο το νέο φουλάρι του διεθνούς οίκου Hermès.

Φέτος, η χώρα μας γιορτάζει την επέτειο των 200 ετών από τον αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία και ο οίκος Hermes ένας από τους εμβληματικούς οίκους της Γαλλίας έρχεται να αποδώσει τον δικό του φόρο τιμής στην ελληνική επανάσταση.

View this post on Instagram

A post shared by Yatzer (@yatzer)

Σε συνεργασία με τον εικαστικό Hλία Καφούρο δημιούργησε το μεταξωτό μαντήλι «Ελευθερία» με μοναδικούς χρωματισμούς.

Το σχέδιο του στηρίζεται στην ελληνική λέξη «Ελευθερία» και βλέποντας το παραπέμπει σε σημαία με τα γράμματα της λέξης τοποθετημένα μέσα σε χαρακτηριστικά τοπία από τις τρεις κύριες περιοχές της χώρας: την Ηπειρωτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Καφούρος έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον γνωστό οίκο, σχεδιάζοντας οκτώ ακόμη συλλεκτικά μαντίλια.

Το μαντίλι «Ελευθερία» θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση από τις 26 Μαρτίου και ο οίκος Hermès θα διαθέτει μέρος των εσόδων από κάθε πώληση θα δοθεί στο Γενικό Νοσοκοµείο Νοσηµάτων Θώρακος της Αθήνας «Η Σωτηρία».

Ποιος είναι ο Ηλίας Καφούρος

Γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Η δουλειά του χαρακτηρίζεται από ένα πολύπλοκο σύστημα αναπαράστασης, που καθορίζεται από μεθοδική προσοχή στη λεπτομέρεια, μια επεξεργασμένη τεχνική με αινιγματικό περιεχόμενο. Μολύβι, μελάνι, περισυλλογή, Ζεν και Ποπ κουλτούρα αρμονικά συνυπάρχουν στη δουλειά του.

Μια δουλειά πολυδιάστατη με αναφορές προερχόμενες από τη κουλτούρα της μάζας, της πραγματικότητας, αλλά και μείζονες φιγούρες της ιστορίας, της πολιτικής, της λογοτεχνίας, της θρησκείας και της πνευματικότητας.

Tα έργα του συνθέτουν ένα μαγευτικό σύμπαν, που κουβαλάει έναν έντονα ψυχεδελικό χαρακτήρα, στοιχειωμένο και δύσκολο να ακολουθήσεις την ίδια στιγμή.

Οι εντατικά δουλεμένες ζωγραφιές του, απαιτούν μια ακραία υπομονή και αυτοπειθαρχία έχοντας πάντα ένα στοιχείο περισυλλογής.

Εκπαίδευση

Σπουδές: 1997-1998 παρακολούθησε Σχέδιο στη Σχολή του Νίκου Στέφου. 1996-1997 Μαθητεία στο Ζωγράφο Βαγγέλη Κουζούνη. 1998-2004 Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, με καθηγήτρια τη Ρένα Παπασπύρου, πτυχίο με άριστα. 1998 Osho Myltiversity, Μελέτη Ζωγραφικής και Διαλογισμού, Ινδία, αποφοίτηση από το «Master Painter Training». Το διάστημα από το 2001 ως το 2005, επισκεπτόταν για μεγάλες χρονικές περιόδους οικολογική κοινότητα στο τροπικό δάσος στην Κόστα Ρίκα όπου ήρθε σε επαφή με την παράδοση των ιθαγενών της Αμερικής και της Βραζιλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ηλίας Καφούρος επιλέχθηκε μεταξύ άλλων διεθνών καλλιτεχνών για να συμπεριληφθεί στην έκδοση “Vitamin D2”, μία επισκόπηση των διεθνών εξελίξεων στο σύγχρονο σχέδιο, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις PHAIDON Press τον Μάιο του 2013.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο