Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«El Diablo»: Θέμα και στο CNN - Τι απαντά στις αντιδράσεις η Έλενα Τσαγκρινού

«El Diablo»: Θέμα και στο CNN – Τι απαντά στις αντιδράσεις η Έλενα Τσαγκρινού

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει τραβήξει η Έλενα Τσαγκρινού που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη φετινή Eurovision με το πολυσυζητημένο «El Diablo»

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει τραβήξει η Έλενα Τσαγκρινού που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη φετινή Eurovision με το πολυσυζητημένο «El Diablo».

To συγκεκριμένο τραγούδι έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε χριστιανικές μερίδες στην Κύπρο, ενώ εναντίον του έχουν καταφερθεί τόσο η Ιερά Σύνοδος όσο και ο – γνωστός για τις… ενδιαφέρουσες απόψεις του – Μητροπολίτης Μόρφου.

Η Ιερά Σύνοδος μάλιστα έχει καλέσει την κυπριακή κυβέρνηση, η οποία διορίζει το ΔΣ του ΡΙΚ και στην οποία είναι υπόλογο, να μεριμνήσει για την ακύρωση της επιλογής του συγκεκριμένου τραγουδιού και την αντικατάστασή του με άλλο «το οποίο να εκφράζει την Ιστορία, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και διεκδικήσεις μας».

Από την άλλη, έχουν υπάρξει απειλές από πολίτες ότι θα κάψουν τον τηλεοπτικό σταθμό ΡΙΚ εξαιτίας της επιλογής του τραγουδιού αυτού.

Από τη μεριά της η κυπριακή κυβέρνηση με γραπτή δήλωση που εξέδωσε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision, ξεκαθαρίζει:

«Σεβόμαστε τις όποιες απόψεις της Ιεράς Συνόδου ή όσων διαφωνούν με τον τίτλο του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει φέτος την Κύπρο στη Eurovision.

Την ίδια ώρα, όμως, η Κυβέρνηση σέβεται απολύτως την πνευματική και καλλιτεχνική ελευθερία της δημιουργίας, η οποία δεν μπορεί να παρερμηνεύεται ή να περιορίζεται λόγω του τίτλου ενός τραγουδιού και δεν θα πρέπει να δίνονται διαστάσεις που δεν χρειάζονται», αναφέρει ανακοίνωση.

Θέμα στο CNN

Η Έλενα Τσαγκρινού έγινε θέμα ακόμα και στο αμερικανικό CNN, το οποίο φιλοξενεί δήλωσή της για τις αντιδράσεις που έχουν διατυπωθεί για το τραγούδι.

Σε εκτενές άρθρο στην ιστοσελίδα του, το οποίο αναπαράγουν ΜΜΕ ανά τον πλανήτη, το CNN προβάλλει το music video του «El Diablo» και αναφέρεται στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από ιερωμένους, φιλοξενώντας δήλωση της ίδιας Έλενας Τσαγκρινού, καθώς και του διευθυντή του ΡΙΚ.

«Το “El Diablo” είναι αλληγορικό τραγούδι, για μια γυναίκα που καταφέρνει να φύγει από μια τοξική σχέση και στέλνει ένα μήνυμα δύναμης. Η μουσική, όμως, μας ενώνει όλους, δεν μας χωρίζει!

Εγώ και οι συνεργάτες μου παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας: να εκπροσωπήσουμε επάξια την Κύπρο στον διαγωνισμό», ανέφερε η ταλαντούχα τραγουδίστρια στο CNN μετά από επικοινωνία με την δισκογραφική της εταιρεία.

Στο μεταξύ, το «El Diablo» γνωρίζει επιτυχία ανά την Ευρώπη, κατακτώντας ακόμα και το no1 στα ψηφιακά charts, ενώ το music video παραμένει σταθερά στο top3 των trends του YouTube και πλησιάζει το 1 εκατομμύριο views σε λιγότερο από επτά ημέρες.

Παράλληλα, οι fans της Eurovision το αποθεώνουν, κατατάσσοντάς το στις αγαπημένες τους φετινές συμμετοχές.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024