Αντιεμβολιαστές θα υπάρχουν πάντα. Όπως πάντα θα υπάρχουν και ρατσιστές, με μεγάλη συμπάθεια προς τη ρητορική μίσους.

Όμως όταν είναι ταυτόχρονα και αρχηγοί εκλεγμένου πολιτικού κόμματος, η κατάσταση αλλάζει.

Το τραμπικής εμπνεύσεως Twitter του Κυριάκου Βελόπουλου, κινείται ακριβώς σε αυτούς τους ρυθμούς. Μέσα σε ένα μόλις εικοσιτετράωρο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης πρόλαβε να κάνει όχι ένα, αλλά δύο τοξικά tweet, ικανά να σπείρουν τον πανικό ή το μίσος.

Στο πρώτο, ο Κυριάκος Βελόπουλος καλεί την κυβέρνηση να ανοίξει ξανά τους ιστορικούς τόπους εξορίας, προκειμένου να «φιλοξενήσει» τους πρόσφυγες και τους μετανάστες – τους οποίους εννοείται ότι χαρακτηρίζει λαθρομετανάστες, σε περίπτωση που αναρωτιόσασταν.


Στο πιο πρόσφατο, καταφέρεται εναντίον των εμβολίων, παρουσιάζοντας ένα screenshot που μοιάζει να προέρχεται από το Φύλλο Οδηγιών Χρήσης και υπονοώντας ότι αν όντως τα συστατικά του είναι αυτά που αναφέρονται, το ζήτημα… χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.


Χωρίς να αναφέρεται ευθέως στο εμβόλιο ως επικίνδυνο, προκαλεί εμμέσως τον τρόμο του κοινού, σε μια εποχή που ο μαζικός εμβολιασμός είναι μία από τις ελάχιστες ελπίδες μας να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε επιτέλους τη φρίκη του κοροναϊού.

Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν σοκάρει τον οποιονδήποτε, καθώς τα fake news για την πανδημία είναι αγαπημένο χόμπι του κυρίου Βελόπουλου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο