Γυναίκες «δηλητήριο» εξαπατούν ηλικιωμένους
Οι συγγενείς των ηλικιωμένων φτάνουν στα δικαστήρια ζητώντας να διαλευκανθούν οι υποθέσεις τους
Μάστιγα αποτελούν οι απάτες σε βάρος πολιτών και κυρίως ηλικιωμένων, είτε από μεμονωμένους δράστες, είτε από μέλη εγκληματικών ομάδων που δρουν … «επιστημονικά» πολλές φορές.
Χρησιμοποιούν πολλούς τρόπους για να καταφέρουν να εξαπατήσουν τα υποψήφια θύματά τους, ενώ δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε ηλικιωμένα άτομα, τα οποία θεωρούν πιο εύκολους στόχους.
Στις δικαστικές αίθουσες φτάνουν περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων από τις οικιακές βοηθούς τους που πλαστογραφούν ακόμη και τις υπογραφές τους σε έγγραφα για να γίνει η μεταβίβαση των ακινήτων τους.
Οι συγγενείς των ηλικιωμένων φτάνουν στα δικαστήρια ζητώντας να διαλευκανθούν οι υποθέσεις τους.
Πολλές είναι οι περιπτώσεις γερόντων που απειλήθηκαν να υπογράψουν και αυτό αποδεικνύεται από γραφολόγους που μελετούν τα έγγραφα με τα οποία τα κυκλώματα «άρπαζαν» οικίες, καταστήματα και άλλα περιουσιακά στοιχεία των ηλικιωμένων.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός υπερήλικα όπου ζούσε στη Θεσσαλονίκη με δύο γυναίκες οικιακές βοηθούς.
Ο γιός του προσφεύγει στη δικαιοσύνη καθώς υποστηρίζει ότι ο πατέρας του πριν το θάνατό του έπεσα θύμα και έχασε όλη την περιουσία του.
Ο υπερήλικας φαίνεται ότι έχασε δύο καταστήματα ενώ κάποιοι φέρονται ότι εισέπρατταν αρκετούς μήνες από τον θάνατό του τη σύνταξη από τη Γερμανία.
- Θεσσαλονίκη: Εμπρησμοί αυτοκινήτων στελεχών της ΝΔ – Πέντε τραυματίες
- Μένει στο NBA: Ο Μπογκντάνοβιτς συμφώνησε με τους Ρόκετς
- Greece’s Demographic Warning: Deaths Far Outpace Births
- Οι αβρότητες Τραμπ προς Ερντογάν, τα F-35 και οι ανησυχίες Ελλάδας και Ισραήλ
- Ταξίδια για λίγους: Οι πιο ακριβοί προορισμοί του πλανήτη το 2026
- The Expla-in Project | Ζητούνται φιλόσοφοι για να δουλέψουν για την τεχνητή νοημοσύνη
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Φόβοι ότι η δεύτερη σορός ανήκει στο 12χρονο παιδί – Νεκρός 66χρονος, με εγκαύματα η μητέρα
- Γιατί ρίχνει ο Άδωνις αλάτι στις πληγές των ακάλυπτων ασθενών του προγράμματος παχυσαρκίας;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Gen Z: Η γενιά που [και να ήθελε] δεν φιλοδοξεί την ζωή των γονιών της – Ποιοι οι λόγοι](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-olly-3823489-1200x804-1-127x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442