Οι συγγενείς των ηλικιωμένων φτάνουν στα δικαστήρια ζητώντας να διαλευκανθούν οι υποθέσεις τους

Μάστιγα αποτελούν οι απάτες σε βάρος πολιτών και κυρίως ηλικιωμένων, είτε από μεμονωμένους δράστες, είτε από μέλη εγκληματικών ομάδων που δρουν … «επιστημονικά» πολλές φορές.

Χρησιμοποιούν πολλούς τρόπους για να καταφέρουν να εξαπατήσουν τα υποψήφια θύματά τους, ενώ δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε ηλικιωμένα άτομα, τα οποία θεωρούν πιο εύκολους στόχους.

Στις δικαστικές αίθουσες φτάνουν περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων από τις οικιακές βοηθούς τους που πλαστογραφούν ακόμη και τις υπογραφές τους σε έγγραφα για να γίνει η μεταβίβαση των ακινήτων τους.

Οι συγγενείς των ηλικιωμένων φτάνουν στα δικαστήρια ζητώντας να διαλευκανθούν οι υποθέσεις τους.

Πολλές είναι οι περιπτώσεις γερόντων που απειλήθηκαν να υπογράψουν και αυτό αποδεικνύεται από γραφολόγους που μελετούν τα έγγραφα με τα οποία τα κυκλώματα «άρπαζαν» οικίες, καταστήματα και άλλα περιουσιακά στοιχεία των ηλικιωμένων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός υπερήλικα όπου ζούσε στη Θεσσαλονίκη με δύο γυναίκες οικιακές βοηθούς.

Ο γιός του προσφεύγει στη δικαιοσύνη καθώς υποστηρίζει ότι ο πατέρας του πριν το θάνατό του έπεσα θύμα και έχασε όλη την περιουσία του.

Ο υπερήλικας φαίνεται ότι έχασε δύο καταστήματα ενώ κάποιοι φέρονται ότι εισέπρατταν αρκετούς μήνες από τον θάνατό του τη σύνταξη από τη Γερμανία.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr