Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ταξίδι στο άγνωστο: Το τρικ μιας αεροπορικής εταιρείας για την αναζωογόνηση του τουρισμού μετά την πανδημία

Ταξίδι στο άγνωστο: Το τρικ μιας αεροπορικής εταιρείας για την αναζωογόνηση του τουρισμού μετά την πανδημία

Μετά από ένα χρόνο εναλλασσόμενων περιορισμών και συντριπτικής μείωσης των εκδρομών, μια αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία προτείνει μια μοναδική λύση για την επιστροφή μας στους αιθέρες

Ήταν στη μόδα και στη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, όταν ο κόσμος μας ήταν απλούστερος. Ο λόγος για τις πτήσεις-μυστήριο, μια τάση που επιχειρεί να επαναφέρει η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas με σκοπό την αναζωογόνηση του εγχώριου τουρισμού.

Τι σημαίνει πτήση-μυστήριο; Μα, φυσικά, ότι οι επιβάτες δεν γνωρίζουν τον τελικό τους προορισμό μέχρι τη στιγμή της επιβίβασής τους. Τώρα, αυτές οι πτήσεις «στα τυφλά» επαναλανσάρονται ως λύση στην κρίση της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, εξαιτίας της επέλασης του κοροναϊού.

Σύμφωνα με την Ένωση Αεροπορικών Εταιρειών της περιοχής της Ασίας-Ειρηνικού (AAPA), οι αριθμοί των επιβατών που πέταξαν στους αιθέρες στη διάρκεια του Ιανουαρίου, μετά βίας έφτασαν στο 4% των περσινών αριθμών, όταν 33,5 εκατ. άνθρωποι ταξίδεψαν στην περιοχή.

Το γεγονός αυτό, έχει οδηγήσει σε τεράστια οικονομικά προβλήματα τις εταιρείες, με την Thai Airways να έχει ανακοινώσει περικοπές του προσωπικού της στο μισό για τα επόμενα χρόνια.

Πτήσεις στο πουθενά

Η Qantas ήταν και μια από τις πρώτες αεροπορικές που λάνσαραν πτήσεις χωρίς προορισμό. Δηλαδή, τα αεροσκάφη απογειώνονταν και ξαναπροσγειώνονταν στο ίδιο αεροδρόμιο, αφού πρώτα είχαν πετάξει σε χαμηλό υψόμετρο πάνω από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Αυστραλίας.

Τώρα ελπίζει ότι οι πτήσεις προς το άγνωστο θα δελεάσουν ακόμη περισσότερους επιβάτες.

Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με ένα από τα τρία Boeing 737 από το Μπρίσμπεϊν, τη Μελβούρνη ή το Σίδνεϊ, μ τις τιμές να ξεκινούν από τα $577.

Η ημερήσια εκδρομή περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως η επίσκεψη σε οινοποιεία, αλλά και γκουρμέ γεύματα ή και καταδύσεις σε τροπικά νησιά.

Καθώς όλα δείχνουν ότι τα διεθνή σύνορα θα συνεχίσουν να ανοιγοκλείνουν σε όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, η Qantas ζήτησε από την αυστραλιανή κυβέρνηση να προχωρήσει σε διαβεβαιώσεις για την ομαλή λειτουργία του εγχώριου τουρισμού.

«Αυτό που ζητάμε είναι η διαβεβαίωση ότι από κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή ή από ένα συγκεκριμένο στάδιο των εμβολιασμών και έπειτα, θα σταματήσει η επιβολή περιορισμών στα σύνορα», δήλωσε ο CEO του ομίλου, Άντριου Πάρκερ.

«Οι ταξιδιώτες έχουν μπερδευτεί από το μωσαϊκό των διαρκώς εναλλασσόμενων περιορισμών και είναι λογικό να ανησυχούν ότι δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους ή να ταξιδέψουν προς τον προορισμό της επιλογής τους», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από BBC

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024