Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ας κάνουμε πως ταξιδεύουμε στην Ριβιέρα των Μάγια στο Μεξικό

Ας κάνουμε πως ταξιδεύουμε στην Ριβιέρα των Μάγια στο Μεξικό

Εξωτισμός, λευκές παραλίες, μεθυστικά cocktails και απολαυστικές σιέστες με διαβατήριο την τέχνη και την γαστρονομία

Πόσος καιρός πάει από το τελευταίο μας ταξίδι; Και πότε θα ξαναταξιδέψουμε; Δεν μιλάμε για μια βόλτα μέχρι το εξοχικό, το χωριό ή το νησί μας, που και αυτό καθόλου δεν θα μας χάλαγε. Dream big, λένε οι Αμερικανοί και αυτό θα κάνουμε αυτή την στιγμή.

Ο νους μας και η καρδιά μας ας οδηγηθούν σε έναν απολύτως εξωτικό προορισμό, στις ακτές του Μεξικού και συγκεκριμένα στην Ριβιέρα των Μάγια, έναν από τους ομορφότερους τόπους του πλανήτη. Οι πιο διάσημες πόλεις που ανήκουν στο κομμάτι αυτό είναι το Cancun, η Playa del Carmen και το Tulum.

Η περιπέτεια περνά απ’ το στομάχι

Τα εστιατόρια «Flamingos Seafood» και «Habichuela Downtown» ανήκουν στα must visit του Μεξικού και διακρίνονται για την καλή ποιότητα των πιάτων τους που έρχονται σε χορταστικές μερίδες και σε λογικές τιμές. Χταπόδι, τορτίγιες, κρέατα, τεκίλες και μαργαρίτες δίνουν και παίρνουν. Από δεκαπέντε ευρώ το άτομο στο πρώτο και από 35 στο δεύτερο, χορταίνεις και ξεδιψάς. Προς το παρόν, όμως, ας φέρουμε το Μεξικό στο σπίτι μας μέσω της μαγειρικής με γλυκές και πικάντικες γευστικές παλέτες.

Ένα από τα φημισμένα πιάτα της περιοχής είναι το cochinita pibil, το ψητό χοιρινό. Η σειρά του Netflix «Taco Chronicles» αφιερώνει ένα ολόκληρο επεισόδιο σε αυτό.

Προσθέστε, επίσης, στο ράφι σας το «Μεξικό: Το βιβλίο μαγειρικής» της σεφ Margarita Carrillo Arronte για ένα ταξίδι στη μαγειρική ιστορία της χώρας και περισσότερες από 650 συνταγές, όπως χοιρινό και βραστά μαγειρεμένα από τη χερσόνησο Yucatán.

Οι πρώτοι Μάγια ήταν ειδικευμένοι στο να κάνουν το κακάο σε ένα αφρώδες ποτό. Ακολουθήστε τα βήματά τους, αν είστε τολμηροί τύποι, χρησιμοποιώντας αυτήν τη συνταγή από το  Smithsonian Magazine  η οποία απαιτεί αλεσμένο κακάο και δίνει ένα αρκετά πικάντικο αποτέλεσμα.

Βάλτε 3 κουταλιές αλεσμένο κακάο σε μια κούπα και γεμίστε το με ζεστό νερό. Ψιλοκόψτε το αγαπημένο σας είδος τσίλι. Ρίξτε το ψιλοκομμένο τσίλι στο υγρό και ανακατέψτε.Για ένα πιο πικρό και στιβαρό ποτό, προσθέστε δύο σπόρους κακάο και δύο κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη,

Δοκιμάστε επίσης το Xtabentún, ένα ποτό με γλυκάνισο, ζυμωμένο μέλι και ρούμι που μάλλον προέρχεται από το Balché, ένα τελετουργικό ποτό των Μάγια, όπως εξηγεί το περιοδικό Yucatán Today. Συνταγές κοκτέιλ εμπνευσμένες από το Μεξικό για ένα καθωσπρέπει, εξωτικό καλωσόρισμα στην άνοιξη θα βρείτε εδώ στα αγγλικά.

Χορέψτε με τους αυθεντικούς ήχους του Μεξικού

Προσθέστε στη λίστα  σας Lila Downs, την βραβευμένη με Grammy που τραγούδησε στα ισπανικά, στα αγγλικά και σε πολλές γηγενείς γλώσσες όπως οι Μάγια, Zapotec και Mixtec. Δείτε την ταινία Frida με την Σάλμα Χάγιεκ-ναι, για εικοστή φορά!

Και για έναν παραγωγικό συνδυασμό των ανωτέρω δείτε/ακούσετ/χορέψτε με αυτό:

Τους  Folkloristas τους ξέρετε;  Η παραδοσιακή μουσική τους προέρχεται από διάφορες περιοχές του Μεξικού. Ευτυχώς, μπορείτε να κάνετε streaming των άλμπουμ τους όπου κι αν βρίσκεστε και να παρακολουθήσετε τις ζωντανές εμφανίσεις τους στο YouTube. Είναι εκπληκτικά αναζωογονητικό να τους ακούς!

Δυναμώστε λίγο την ένταση και ακολουθήστε τον ρυθμό τους.

Sports in

Ποδόσφαιρο στην Ουκρανία - Η αθέατη πλευρά της δεκαετούς κρίσης και του πολέμου

Το αφεντικό της Σαχτάρ Ντόνετσκ είχε να αντιμετωπίσει τις ανταραχές, πριν η Ρωσία εισβάλει και σταματήσει τα πάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024